Новини

30.10.2023
Наявність автомобільної аптечки - обов'язкова вимога, якої мають дотримуватись всі водії транспортних засобів, недотримання якої карається штрафом. Аптечка і вогнегасник в машині повинні бути в закріпленому стані у місцях, які визначені для їх зберігання підприємством-виробником авто. У разі відсутності такого визначеного місця в авто, ці предмети мають розташовуватись у легкодоступних місцях. Чому аптечка повинна бути в автомобілі? Відповідно до розділу «Технічний стан ТЗ та їх оснащення» правил дорожнього руху України в авто має бути аптечка. Її відсутність прирівнюється до таких несправностей автомобіля, як пошкодження рульового механізму і гальмівної системи, і штрафується співробітниками поліції.
26.10.2023
Привід авто може включати ремінь або ланцюг. За експлуатаційними характеристиками, а саме параметром надійності, виграють ланцюги – вони виходять з ладу не так часто. Найчастіше металеві ланцюги використовуються у газорозподільних механізмах. У них ланцюги відповідають за передачу обертального моменту від коленвала розподільчому валу. У цій статті ми зупинимося на питаннях влаштування ланцюга ГРМ, несправностях, що найчастіше зустрічаються, а також алгоритмі вибору нового ланцюга ГРМ у разі виходу старого з ладу. Ну, а поки що трохи про передачі… У ГРМ можна використовувати кілька типів передач.
23.10.2023
Перебої з газом та світлом доволі часта ситуація - вона є результатом не тільки проведення ремонтних робіт цієї інфраструктури, а й терористичних атак росіян по ній. Тому туристична газова плита - точно must have в кожній оселі. Вона точно стане у нагоді, адже з нею можна приготувати їжу практично в будь-яких умовах, однак з нею варто поводитись вкрай обережно. Така портативна плита являє собою конфорку, яка підключається до балона з газом - все легко, просто та зручно. Проте не варто забувати й про використання плити “за призначенням”. Любителі активного відпочинку на природі точно не уявляють свого життя без цього приладу.
19.10.2023
Передбачити вихід з ладу бензонасосу неможливо, зазвичай така “історія” трапляється раптово. Поламка знерухомлює авто, оскільки двигун просто не заводиться. Аби не опинитися в такій скрутній ситуації читайте нашу статтю - ми підготували для Вас найбільш “популярні” причини виходу бензонасосу з ладу та шляхи їх уникнення. Забруднення помпи Бруд, вода, іржа та іншими типи забруднень, які з плином часу осідають у бензобаку (на сітці) призводять до виходу з ладу бензонасосу. Аби нівелювати ризик такого “результату” треба бути більш уважними до стану сітки та фільтру, який знаходиться перед помпою.
16.10.2023
З моменту свого винаходу ніж залишається універсальним інструментом і вірним помічником в повсякденному житті й під час активного відпочинку. З часом його конструкція дещо видозмінювалась й тому сьогодні на ринку є безліч варіантів, які відрізняються зовнішнім виглядом, наявністю замків та їх типом, наявністю пружин, фіксувальних пристроїв тощо. Знаковим періодом для складних клинків стало XIX століття, саме в цей час з'явилися швейцарські ножі, які були оснащені додатковими пристосуваннями й набули ще ширшого розповсюдження. Вже у 1900-х роках складні ножі були в всіх. Їх мали міські жителі, військові, мисливці й не тільки, також ці знаряддя стали предметом колекціонування.
12.10.2023
Сучасна автоматична коробка є складним механізмом, що складається з гідравлічних, механічних та електронних вузлів. Для забезпечення стабільної роботи цих вузлів трансмісійна рідина повинна відповідати певним вимогам щодо якості та стану. У процесі експлуатації автомобіля трансмісійна рідина забруднюється, стає більш в'язкою та втрачає свої властивості. Це відбувається через контакт з механічними частинками, продуктами зносу деталей та іншими забрудненнями. Однак, навіть при регулярній заміні масла, в коробці передач з часом накопичуються продукти зношування, такі як металева стружка, пил, відкладення і т.
08.10.2023
Повітряний фільтр покликаний забезпечити очищення повітря, яке подається в двигун. Нехтування регламентом його заміни може призвести до скорочення ресурсу двигуна, адже в повітрі є всілякі домішки й без фільтра вони будуть всі потрапляти в двигун. У разі експлуатації транспортного засобу в умовах міста, коли доводиться проводити величезну кількість часу в заторах, повітряний фільтр забруднюється дуже швидко. Замінювати його треба кожні 10-15 тис. км. Якщо вчасно не реагувати на проблеми, то пропускна здатність повітряного фільтра буде нижче і, відповідно, паливо-повітряна суміш буде утворюватись в некоректних пропорціях.
05.10.2023
Миготіння світлодіодних ламп або некоректна помилка про перегорілі лампи: що робити? Установка світлодіодного освітлення нерідко супроводжується певними аномаліями в його роботі. Про це свідчать помилки, які з'являються на панелі приладів - це може бути індикатор перегорілої лампи, або ж блимання освітлення. У разі виникнення таких проблем варто звернутися до рішень, запропонованих Philips. Перш за все мова йде про адаптери для вирішення проблем, які виникають після встановлення світлодіодного освітлення. Адаптери Philips LED CANbus і Philips CANbus light repair можуть допомогти у вирішенні проблеми зі світлодіодним освітленням в авто.
02.10.2023
При появі найменших змін у роботі авто (сторонні звуки, пробуксовки і т.д.) слід пройти ТО, адже є ризик того, що одного "прекрасного" моменту машина просто стане посеред дороги. Щоб не потрапити в незручну ситуацію або, гірше, спровокувати ДТП, слід бути гранично уважною людиною і знати про те, які ознаки сигналізують про проблеми з КПП. Якщо у вашому авто механічна КПП, то вам слід знати про такі ознаки несправності та причини їх виникнення: Поява шумів До появи нехарактерного, стороннього звуку на "нейтралці" або шуму при включеній передачі можуть призвести падіння рівня масла в системі, потрапляння в масло води, а також вихід з ладу ведучого валу або підшипників ведучої шестерні.


Повернутися до архіву

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено