Миготіння світлодіодних ламп або некоректна помилка про перегорілі лампи: що робити?

05.10.2023
Світлодіодні лампочки автомобіля
Миготіння світлодіодних ламп або некоректна помилка про перегорілі лампи: що робити? Установка світлодіодного освітлення нерідко супроводжується певними аномаліями в його роботі. Про це свідчать помилки, які з'являються на панелі приладів - це може бути індикатор перегорілої лампи, або ж блимання освітлення. У разі виникнення таких проблем варто звернутися до рішень, запропонованих Philips.

Перш за все мова йде про адаптери для вирішення проблем, які виникають після встановлення світлодіодного освітлення. Адаптери Philips LED CANbus і Philips CANbus light repair можуть допомогти у вирішенні проблеми зі світлодіодним освітленням в авто. Комплект включає в себе 2 перехідника для LED ламп в обидві фари. На них є спеціальні роз'єми, які дозволяють забезпечити можливість встановлення деталей у моторному відсіку. Варто зауважити, що слід вибирати добре провітрювані місця для встановлення подалі від елементів із пластику, адже під час роботи перехідники сильно нагріваються. Саме з цих причин перехідники кріпляться зовні фар. Адаптер може працювати виключно при температурі навколишнього середовища в діапазоні від -400C до +850C - це доволі великий діапазон й тому по суті перешкод для застосування освітлення немає зовсім.

Світлодіодні лампочки автомобіля Наступне - повідомлення про помилки та некоректну роботу покажчиків поворотів. Транспортні засоби, які обладнані системою CAN, можуть “погано” відреагувати на заміну звичайних ламп на світлодіодні - це спричинить проблему з освітленням. Частіше мова йде про швидке блимання покажчиків повороту, або ж появу повідомлення про помилки на панелі приладів. Ці проблеми є наслідком того, що система CANbus автомобіля вимагає, щоб лампи мали певний рівень електричного опору (або потужність лампи), а опір світлодіодних ламп нижче за показники галогенних ламп. Менший опір означає меншу потужність, оскільки ці показники пов'язані один з одним. Так, наприклад, галогенна лампа H7 має потужність 55 Вт, а світлодіодна лампа H7 має потужність приблизно 18-20 Вт.

Рішення — світлодіодні адаптери CANbus — спеціально розроблені резистори. Світлодіодні лампочки автомобіля Вони являють собою електронні пристрої невеликого розміру, які розміщуються між електричною системою авто та світлодіодною лампою. Опір перехідників визначений таким чином, щоб генерувати опір звичайної лампи разом зі світлодіодною лампочкою. Такий підхід забезпечує можливість ефективного «заспокоєння» системи CAN. Дане рішення покликано забезпечити створення умов для роботи світлодіодної лампи таким чином, щоб її робота не викликала несправність чи помилку. Є один нюанс - не всі автомобілі потребують світлодіодних адаптерів CANbus. Деякі моделі транспортних засобів оснащені більш толерантною системою CAN, яка може легко працювати зі світлодіодними лампами.

Світлодіодні лампочки автомобіля Ще одна проблема - мерехтіння фар після установки світлодіодних ламп, або відсутність світла. Ця помилка знаходиться в “полі зору” Pulse Modulation Witdth. Система широтно-імпульсної модерації відповідальна за живлення пристрою безпосередньо або через фільтр низьких частот. Здійснюється це за рахунок згладжування змін електричного струму та напруги (конденсатор). Якщо виникає саме така помилка, то варто встановити адаптер CANbus. Однак, мова йде про CANbus light repair, тобто конденсатор. Завданням цього елементу буде вирівнювання сигнальних ліній напруги та струму. Наразі ці типи конденсаторів уже вбудовані в корпус лампи, однак в деяких випадках може знадобитися ще один додатковий CANbus light repair.

Philips сьогодні пропонує величезний асортимент адаптерів різної потужності й не тільки. Елементи також відрізняються конструкцією та особливостями застосування – наприклад, лампи P21, W21, H11, H4, H7, HB3/HB4, HIR2. Хоча в будь-якому випадку головне завдання адаптерів, незалежно від їх конструкції, заключається в усуненні помилки перегорілої лампи та стабілізації освітлення. Ці адаптери не можуть бути використані рандомно. Так, наприклад, для сигнальних ламп типу P21 або W21 використовується модель 18957X2 (12V/21W).

Можуть мати місце ще й нетипові ситуації. Мова йде про ситуації, коли незважаючи на те, що адаптер був встановлений, автомобіль все одно сигналізує про перегорання лампи. Це пов'язано з дуже високою чутливістю системи авто. У такому разі до базового адаптера на 10 Вт можна додати додатковий адаптер на 5 Вт. У більшості випадків це вирішує проблему.
Світлодіодні лампочки автомобіля
У разі виникнення проблем з освітленням в авто звертайтесь до нашого магазину. На наших онлайн-полицях є не тільки продукція від Philips. У нас також можна замовити:

  • Автомобільна лампочка Osram LEDriving FL H8 6000K 67219CW 8.2W 12V (2 шт.)
  • Автомобільні лампочки Philips Ultinon Pro3022 LED H7 6000 K (2 шт.)
  • Автомобільні світлодіодні лампочки HeadLight E2 HB3 (9005) 6500K 36W (2 шт.)
  • Автомобільні лампочки Bosch LED Retrofit W5W 12V 1W 4000K (2 шт.) блістер
  • Перехідник Baxster під лампу D2S, D2R, D4S, D4R
  • Автомобільні світлодіодні лампочки Bosch LED Gigalight H7 12V 30W (2 шт.) та багато іншого.

  • Всі товари доступні з доставленням в будь-яку точку країни.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено