Новини

Вибір правильного домкрата: поради для всіх типів автомобілів
18.04.2024
Щоб правильно підібрати домкрат для авто, слід не запитувати поради у знайомих, а розібратися у всіх нюансах самостійно. Насправді підбір здійснюється досить просто, та й погодьтеся, що краще за власника авто ніхто не знає про його особливості та умови, в яких воно експлуатується. У цій статті ми розповімо про те, які фактори впливають на підбір домкрата та варіанти, які пропонує до покупки наш магазин. Визначаємось з вантажопідйомністю домкрата Як ви розумієте, вантажопідйомність є одним з ключових параметрів. Максимально допустиме значення за вагою не можна перевищувати, оскільки це може спровокувати поломку підйомного механізму або призвести до пошкодження машини.
Чому відбувається окислення клем акумуляторної батареї
15.04.2024
Окислення клем АКБ є популярною проблемою серед автомобілістів. Виражений білий наліт, який з'являється в результаті потрапляння соляної кислоти з електроліту на метал (і не тільки), призводить до порушення контакту та відсутності можливості виконання запуску двигуна авто, а часом і виходу батареї з ладу. Саме тому в цій статті ми вирішили поговорити про причини появи нальоту, шляхи запобігання його появі та способи його усунення. Чому на клемах з'являється наліт? Причини появи нальоту можуть відрізнятися, тому одразу розуміти зіткнетеся ви з такою проблемою чи ні – складно і тому необхідно періодично оглядати АКБ на предмет цілісності, виконувати перевірку його заряду, а також очищення клем від бруду.
Особливості вибору антифризу в авто
11.04.2024
Зазвичай власники транспортних засобів вибирають антифриз за кольором, однак такий підхід не зовсім правильний. Пов'язано це з тим, що в одному кольорі можуть бути представлені різні антифризи, які можуть бути сумісні аж ніяк не з усіма радіаторами, температурними режимами і системами охолодження. У цій статті ми розповімо вам про те, як вибрати антифриз та особливості його заміни в системі авто. Колір рідини, що охолоджує: а чи настільки він важливий? Спочатку рідина, що охолоджує, є безбарвною. Виробники додають до неї барвник для того, щоб покращити видимість засобу в розширювальному бачку, а також для того, щоб автомобіліст мав можливість візуально відрізнити за кольором різні типи антифризу за класифікатором G.
Для чого необхідна промивка двигуна і коли вона може зашкодити?
08.04.2024
Одним з найбільш дискусійних питань, що стосуються експлуатації авто та догляду за ним, є питання, що стосується необхідності промивання двигуна. Одні автолюбителі говорять про те, що промивати мотор потрібно, інші - що це зайва маніпуляція, яка ніякої позитивної дії не вплине. Також розходяться думки про частоту і засоби, які слід застосовувати у разі, якщо промивання здійснювати все ж таки потрібно. У цій статті спробуємо розібратись з тим, яка позиція все ж таки вірна. Невеликий спойлер - промивка потрібна, проте далеко не завжди і при її виконанні слід бути максимально обережними, адже добавки, що входять до складу засобів, можуть не тільки очистити двигун, а й завдати шкоди.
6 причин, чому тент-чохол стане незамінним аксесуаром для вашого авто
04.04.2024
Якщо у вас немає гаража і ви часто залишаєте авто на вулиці, то чохол слід купити однозначно. Цей простий і зовсім недорогий аксесуар допоможе продовжити термін служби авто та підтримувати його презентабельний зовнішній вигляд довгі роки. Тент-чохол покликаний забезпечити захист кузова авто від негативних зовнішніх впливів і не лише. Чим корисний цей аксесуар і чому вам обов'язково треба буде заглянути у наш каталог, читайте у цій статті. Причина №1. Тент-чохол захистить кузов від погодних умов Дощ, сніг, град, надмірне сонце – це все не тільки завдає незручностей самим власникам авто, а й негативно впливає на поверхню транспортного засобу.
Все про сокири: як вибрати і що важливо знати
01.04.2024
Одним з інструментів, який неодмінно має бути в кожному будинку є сокира. Винайдений він був досить, проте своєї актуальності не втратив і сьогодні. Понад те, з'явилися нові модифікації, які значно розширили спектр застосування цього інструмента. Сокири відрізняються матеріалом леза, особливостями його покриття, твердістю сталі тощо. Докладніше про те, які види сокир бувають, розглянемо у цій статті. Види сокир залежно від сфери застосування Універсальна сокира - багатофункціональний інструмент, який може бути використаний для виконання різноманітних господарських та садових робіт. У деяких випадках універсальні моделі є гарною альтернативою колунам або туристичним сокирам.
Оптимальна моторна олива: критерії вибору
28.03.2024
Підбір правильної моторної оливи є актуальним для всіх власників авто, які дбають про свою залізну конячку самостійно, а не відганяють її регулярно на СТО. Цьому питанню слід приділяти належну увагу, адже якісна та відповідна сезону олива є запорукою того, що двигун працюватиме безперебійно і термін його експлуатації буде максимально можливим. У цій статті ми розповімо вам про те, на що слід орієнтуватися під час вибору мастильного матеріалу. В'язкісно-температурна характеристика Цей показник впливає на потужний потенціал, момент, що крутить, споживання палива, а також ресурс силового вузла.
Детальний огляд килимків WeatherTech: основні лінійки та їх особливості
25.03.2024
Коли йдеться про захист салону автомобіля, не можна недооцінювати роль якісних автомобільних килимків. І щодо цього американський виробник WeatherTech займає особливе місце. Компанія WeatherTech є одним з провідних виробників автоаксесуарів і заслужила популярність завдяки своїм інноваційним та високоякісним рішенням для захисту автомобільних салонів від різних видів забруднень та пошкоджень. Весь асортимент створюється і виготовляється в США, що наголошує на їхньому прагненні до виробництва продукції високої якості та надійності. У цій статті ми розглянемо, чому продукція WeatherTech стала невід'ємною частиною багатьох автолюбителів і детально розповімо про основні лінійки килимків, їх особливості та головні відмінності.
Переваги та недоліки використання відеореєстратора-дзеркала
21.03.2024
Комфорт та безпека під час поїздки в авто – ключові моменти, яким слід приділяти величезну увагу. Їх забезпечення передбачає використання величезної кількості корисних речей серед яких: килимки для багажника, які запобігають не тільки залишенню слідів бруду на заводській оббивці, а й крен авто в результаті переміщення по багажнику вантажу, що перевозиться; парктроніки, які дозволяють швидко та акуратно припаркувати авто в будь-якому місці та багато іншого. Однак, далеко не завжди їх використання, а також своєчасне ТО можуть уберегти від біди. Завжди є ризик потрапити до ДТП не зі своєї вини.
Коли масляний фільтр потребує заміни?
18.03.2024
Масляний фільтр являє собою багатофункціональну деталь, яка крім виконання своєї основної функції, а саме очищення моторної оливи від різних забруднень, забезпечує збереження потрібної кількості оливи у магістралях після того, як двигун буде зупинено. Щодо забруднень відзначимо, що вони можуть бути різними, як механічними (сюди відносяться металева стружка, бруд, пил), так і хімічними (до цієї групи входять продукти окислення мастила і згоряння палива). Даний пристрій являє собою циліндричний корпус із вбудованим фільтруючим елементом усередині. Вироблятися він може з різних матеріалів, а саме синтетичної тканини, паперу або іншого матеріалу, який має пори.
Несправності парктроніка: причини та шляхи усунення
14.03.2024
Блок управління, датчики та проводка – основні вузли паркувальної системи авто. Якщо в машині передбачено бездротове з'єднання, то датчики функціонують окремо. Також в авто можуть бути встановлені системи без ультразвукових сонарів, замість них у бампері виконується монтаж металізованої стрічки. Тому якщо ви зіткнулися з несправностями парктроніка, то відразу визначити в чому проблема досить складно - вони можуть бути спричинені неполадками в роботі перелічених вище компонентів. У цій статті розглянемо найбільш популярні несправності парктроніки та їх причини. Проблеми з датчиком Причини, що входять до цієї групи, є найбільш “популярними”.
Як визначити знос гальмівного диска?
11.03.2024
І барабани, і гальмівні диски є витратними матеріалами. Ці елементи є одними з деталей авто, що найбільш експлуатуються, і їм необхідно приділяти належну увагу. Відстеження рівня зношеності даних деталей – гарантія безпеки під час їзди в машині, тому доводити деталі до аварійного стану не варто. У міру того, як метал на гальмівних дисках стоншується, посилюється нагрівання деталей гальмівних механізмів. Це означає, що при різких поворотах, гальмуванні тощо гальмівна рідина може закипіти і призвести до того, що гальмівна система зовсім відмовить. Адже чим більше стирається диск, тим далі доводиться висуватися поршню в робочому циліндрі для притискання гальмівних колодок.
Як зберегти первісний вид салону: важливість авточохлів
07.03.2024
Забруднення поверхні сидінь в автомобілі – проблема, з якою стикаються всі власники авто без винятку. Адже навіть якщо уявити, що ви ніколи не перекинете каву або сік на сидіння, у вас немає тварин або дітей, то рано чи пізно ви все одно зіткнетеся із забрудненими сидінками та механічними пошкодженнями на них - тертя тканини (або іншого матеріалу) про джинси, штани, куртку і т.д. у будь-якому випадку негативно впливає на неї. Коли зовнішній вигляд зіпсований, звичайно ж починаєш замислюватися про те, а як же повернути його. На жаль, зробити це непросто, а часом зовсім неможливо. Якщо на сидіннях є тільки сліди забруднень, то виручить їх миття, правда прати їх не дуже зручно, адже треба проводити їх демонтаж, а потім ще довго чекати, поки виріб висохне.
Найпоширеніші проблеми в автомобілях після зими
04.03.2024
Ні для кого не секрет, що зимовий період є найскладнішим для власника авто та його "залізної конячки". Адже саме взимку машина зазнає важкого випробування. По суті, на фортецю перевіряються всі вузли авто, результати попередніх ремонтів і т.д. У цій статті ми розглянемо найчастіші проблеми, з якими власники авто звертаються на СТО, та які компоненти найчастіше ламаються. Екстремальні зимові умови (ожеледиця, кучугури, відсутність хорошої видимості та можливості оцінити стан дороги, перепади температури повітря) так чи інакше негативно впливають на водіння, а також на загальний стан авто.
Проблеми з датчиком коленвала: як зрозуміти, коли їхати на СТО?
29.02.2024
ДПКВ (датчик положення колінчастого валу) є електромагнітним датчиком, який відповідає за синхронізацію роботи паливних форсунок та процес запалення в системі упорскування палива. Залежно від моделі авто конструкції можуть дещо відрізнятися, проте загальні характеристики все ж таки мають місце бути. Вийти з ладу цей елемент може з різних причин, та й ознак проблем із ним існує багато. Тому далеко не завжди виходить швидко і чітко визначити, де і як виникла проблема, особливо коли йдеться про людей, які не мають справу з авто. Нерідко проблеми з датчиком положення коленвала виявляють себе у вигляді виникнення проблем з пару двигуна.

Сторінки:   1-15   16-30   31-45   Сторінки >>


У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено