Туристична газова плита: інструкція з експлуатації та безпеки

23.10.2023
Туристична газова плита
Перебої з газом та світлом доволі часта ситуація - вона є результатом не тільки проведення ремонтних робіт цієї інфраструктури, а й терористичних атак росіян по ній. Тому туристична газова плита - точно must have в кожній оселі. Вона точно стане у нагоді, адже з нею можна приготувати їжу практично в будь-яких умовах, однак з нею варто поводитись вкрай обережно. Така портативна плита являє собою конфорку, яка підключається до балона з газом - все легко, просто та зручно. Проте не варто забувати й про використання плити “за призначенням”.

Туристична газова плита Любителі активного відпочинку на природі точно не уявляють свого життя без цього приладу. Пристрої, незалежно від комплектації, використовуються для приготування гарячої їжі та обігріву палаток у будь-яких природних та погодних умовах. Наприклад, закип'ятити чай чи зварити кашу під час зливного літнього чи холодного осіннього дощу дуже проблематично навіть під навісом. Зібрати достатню кількість сухого хмизу в гірській місцевості для розведення багаття так само неможливо через відсутність такого (а після дощу взагалі не може йти мова про це). Так само неможливо розвести багаття на території природного заповідника, оскільки це заборонено законом. Ситуацій насправді може бути безліч. І в подібних ситуаціях людей завжди рятують компактні, зручні та дуже легкі туристичні газові плити.
    Аби витрати газу були невеликими й сам процес був безпечним під час використання плитки варто дотримуватися певних правил:
Туристична газова плита
  • Використовуйте балони з ізобутаном. Так сьогодні на ринку є доступними балони для газових пальників з різними газами. Найбільш популярними варіантами є балони з пропаном, бутаном і ізобутаном. Зупинити свій вибір саме на останньому варто з наступних причин - ізобутан добре горить при низьких температурах й тому він є ідеальним вибором для холодних зим. До того ж він менш вибухонебезпечний й тому більше підходить для використання в оселі.

  • Нагрійте балон перед використанням - наприклад, тримайте його під ковдрою. Це дозволить мінімізувати витрати газу для нагрівання балону до оптимальної температури та скоротить час на це.

  • Провітрюйте кімнату під час та після використання газової туристичної плити. Робота туристичної плити супроводжується виділенням небезпечного чадного газу й тому під час користування нею варто відкривати вікна. Однак, не варто ставити плитку на протяг, адже це знизить ефективність роботи плитки.

  • Туристична газова плита
  • Не доводьте воду до кипіння. Щоб нагріти воду до “бажаних” 100 градусів доведеться витратити багато газу - при цьому, заварити кашу, чай чи щось інше можна просто гарячою водою, а не окропом. Правда, відмовлятися від кипіння не варто у випадку, якщо Ви маєте сумніви в якості води.

  • Залишайте їжу настоятися. Зовсім не обов'язково тримати плиту весь час ввімкненою доти, доки їжа не буде готова - можна приготувати її десь на відсотків 80, а потім - вимкнути. Якщо залишити її під кришкою на певний час, то вона доготується, а Ви при цьому зекономите на витратах газу. Однак, така схема може використовуватись не у всіх випадках - мясо готувати таким чином не можна, адже в ньому можуть залишитися хвороботворні бактерії. З кашею ж ситуація набагато краще - якщо замочити крупу на ніч, то швидкість її приготування буде більшою, а замість 20 хвилин її можна готувати 15, а потім дати настоятись ще півгодини замотавши каструлю рушником.

  • Не готуйте їжу на великому полум'ї. Під час готування їжі варто слідкувати за тим, аби полум'я не виходило за краї посуду й нагрівало його дно. Таким чином посуд буде нагріватися рівномірно, а витрати при цьому збільшуватись не будуть.

  • Слідкуйте за рівнем газу в балоні, адже маленька кількість газу в балоні унеможливлює забезпечення достатнього рівня нагріву посуду.

  • Туристична газова плита Тепер, знаючи всі правила використання туристичної газової плитки, Ви можете замовити її у нашому інтернет-магазині. Вибір у нас величезний, тому Ви неодмінне оберете для себе оптимальний варіант. У нас є:

  • Газова плитка AXXIS ax-863;
  • Газова плитка "Комфорт" 2 в 1 з інфрачервоним керамічним обігрівачем;
  • Газова плитка Happy Home 2 в 1 з інфрачервоним керамічним обігрівачем;
  • Туристична газова плита 1800 Вт Maxi EL 100 539, складана;
  • Туристична газова плита 1800 Вт Maxi EL 100 538, складана, компактна й не тільки.

  • На всі позиції у нас встановлено демократичні ціни, нижчі за пропозиції конкурентів, тому не варто навіть вагатися. До того ж ми як завжди пропонуємо різні варіанти оплати та доставлення замовлення в будь-яку точку країни. Якщо у процесі вибору обладнання у Вас виникнуть питання, звертайтесь до наших менеджерів – досвідчені фахівці завжди із задоволенням проконсультують та допоможуть оформити замовлення до Києва, Одеси, Львова, Кропивницького, Івано-Франківська ті інших міст.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено