Новини

31.08.2023
Поява автомобільних магнітних кріплень для телефону спровокувало суперечки навколо того, чи вони шкідливі для гаджета. Зрозуміло, що власників цікавить це питання, адже все нове викликає побоювання і страх і ніхто не хоче втратити цінні кадри або втратити важливі номери. Страх нашкодити телефону магнітом виник не на рівному місці: багато виробників побутової техніки наполягали на тому, щоб користувачі берегли її від дії магніту. Однак, це було раніше, коли у виробництві техніки використовувалися електронно-променеві трубки – їх конструкція справді могла бути пошкоджена магнітом. Зараз конструкції зовсім інші і вплив магніту не може завдати їм шкоди.
28.08.2023
На жаль, далеко не всі власники автомобілів приділяють належну увагу догляду фар. Вони відносяться до цих елементів оптики з якоюсь зверхністю і не усвідомлюють, що тривалість експлуатації скорочується, а її ефективність значно погіршується у разі відсутності належного обслуговування. Оскільки каламутна фара розсіює світло в різні боки і не фокусує його належним чином на дорозі, що неминуче тягне за собою те, що безпека руху знижується. Також не варто забувати про те, що каламутні фари псують екстер'єр авто. Чому фари жовтіють? Помутніння на фарах є причиною впливу на їх поверхню складів, що очищають, які часто використовуються на мийках (також вони можуть провокувати і появу мікротріщин на поверхні пластикових виробів).
24.08.2023
Гальмівний шланг є складовою частиною гальмівної системи авто, яка відповідає за подачу гальмівної рідини в місця, які не передбачають наявність можливості її транспортування жорсткою магістраллю (це пов'язано з конструктивними особливостями транспортного засобу або через змінний зазор між точками кріплення шланга). Щодо різновидів, то виділяють: гумові шланги. Такі вироби складаються із спеціальної сталевої сітки, яка і з внутрішньої, і із зовнішньої сторони покрита спеціальним шаром із гуми. Щоправда, гумові склади різняться між собою. Коли йдеться про зовнішню частину, то тут склад відповідає за гнучкість виробу та нівелювання ризику потрапляння вологи, пилу та інших частинок у гальмівну магістраль.
21.08.2023
Генератор для авто є важливою запчастиною, яка має забезпечити справну роботу бортової мережі в машині. Він є джерелом електроенергії для всіх пристроїв, які підключені в авто, також він відповідає за зарядку акумулятора в авто, тим самим збільшуючи його експлуатаційний ресурс. Якщо запчастина потребує заміни, слід відповідально підійти до купівлі нового генератора, адже він повинен відповідати технічним вимогам. Особливості генератора машини Практично у всіх сучасних машинах виконується монтаж пристрою змінного струму, в якому електроенергія створюється за рахунок руху ротора ДВС, що створює на його витках магнітне поле.
16.08.2023
Ремонт та заміна проводки, а також встановлення електроустаткування не обходяться без попереднього вимірювання параметрів мережі. Для вимірювання сили струму та його вольтажу використовується безліч різних пристроїв, одним з них є мультиметр. Цей пристрій є багатофункціональним приладом, який перш за все використовується для вимірювання напруги в проводці, перевірки працездатності АКБ і батарейок, пошуку обриву дроту в стіні або прихованих комунікаціях. Це зручний та безпечний прилад, який використовується не лише фахівцями, а й власниками житла. Маючи такий прилад в будинку можна буде будь-якої миті виміряти напругу в домашній мережі та запобігти виходу з ладу домашнього обладнання.
14.08.2023
Якісне миття автомобіля не може обійтися без використання хорошої автомобільної хімії та відповідного інвентарю (стара наволочка, сорочка або істертий махровий рушник точно не найкращий вибір). У цій статті ми поговоримо про «правильні» рушники для авто, адже, напевно, Ви не хочете, щоб на кузові Вашого залізного улюбленця утворювалися подряпини, розводи і т.д. Найбільш підходящим і "правильним" матеріалом є мікрофібра - краще за неї поки що нічого не вигадали. Мікрофібра є сучасним універсальним матеріалом, який створюється шляхом поділу синтетичних волокон на мікронитки товщина яких не перевищує 0,1 деньє (якщо порівняти це з людським волоссям, то останній у 100 разів товще).
10.08.2023
Причина руху автомобіля полягає в його двигуні, а якщо бути точніше, то в моменті, що крутить, який їм виробляється. Зчеплення є механізмом трансмісії, який є “відповідальним” за передачу крутного моменту від ДВЗ машини до її колес за допомогою коробки передач. Саме зчепленню і буде присвячена наша сьогоднішня стаття. Сьогодні ми розглянемо механізм зчеплення, причини його виходу з ладу та ознаки того, що настав час відвідати СТО. Механізм роботи зчеплення Експлуатація транспортного засобу рано чи пізно призводить до того, що з окремими вузловими частинами виникають проблеми. Це можуть бути збої в роботі двигуна, несправність гальмівної системи та не тільки.
07.08.2023
Автомобільна шторка - корисний аксесуар, який обов'язковим не є і купується виключно за бажанням власника авто. Шторка покликана захистити салон авто від сторонніх цікавих очей, а також від променів сонця, що палить(цей аксесуар є свого роду заміною тонуванню). Вона є безпечною, зручною та не заборонена до використання (з тонуванням ситуація не настільки однозначна). У цій статті ми розглянемо призначення автомобільних шторок та їх різновиди. А навіщо потрібна автомобільна шторка? Прозоре скло авто забезпечує гарний огляд із салону авто водієві та пасажирам, але при цьому і пішоходи можуть спостерігати за тим, що відбувається в салоні – це вже не зовсім комфортно.
03.08.2023
Пошкоджене в дорозі колесо або бажання заощадити на сезонному перевзутті є причинами з яких власники авто поглядають у бік домкратів у магазині. Адже штатні пристрої (якщо вони взагалі передбачені) зазвичай не відрізняються високою якістю виконання. А взагалі ці маленькі аксесуари для автомобіля здатні виручити в таких ситуаціях і бувають вони насправді різні, рейкові, пляшкові і т.д. У цій статті ми розповімо Вам про підкатні домкрати. Порівняння пляшкового та підкатного домкратів Найбільшою популярністю користуються сьогодні пляшкові та підкатні домкрати. Їх ми зараз і порівняємо.


Повернутися до архіву

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено