Як уникнути помутніння фар і відновити їх прозорість

28.08.2023
Передні фари автомобіля
На жаль, далеко не всі власники автомобілів приділяють належну увагу догляду фар. Вони відносяться до цих елементів оптики з якоюсь зверхністю і не усвідомлюють, що тривалість експлуатації скорочується, а її ефективність значно погіршується у разі відсутності належного обслуговування. Оскільки каламутна фара розсіює світло в різні боки і не фокусує його належним чином на дорозі, що неминуче тягне за собою те, що безпека руху знижується. Також не варто забувати про те, що каламутні фари псують екстер'єр авто.

Чому фари жовтіють?


Помутніння на фарах є причиною впливу на їх поверхню складів, що очищають, які часто використовуються на мийках (також вони можуть провокувати і появу мікротріщин на поверхні пластикових виробів). Однак це лише одна з причин. Передні фари автомобіля
Необхідність у заміні оптики чи вирішенні з нею проблем менш кардинальними методами може виникнути також через вплив на них протилідних реагентів та піску, які використовуються комунальними службами для посипання доріг у зимовий час. Мало хто з водіїв побачивши частинки піску на поверхні оптики, подумає про те, як краще прибрати їх, яку воду використовувати і т.д. Швидше за все він візьме першу ганчірку, що попалася, і просто прибере їх - частинки ж піску візьмуть на себе роль абразиву і подряпають поверхню (1-2 рази не критичні, а ось далі вплив точно буде помітним).

Як правильно очищати фари?


Найкраще мити оптику в хорошій студії детейлінгу або на автомийці, яка відрізняється бездоганною репутацією і користується довірою. Якщо водій хоче заощадити і зробити все сам, тоді важливо знати кілька правил:
  • Насамперед необхідно прибрати шар бруду з авто за допомогою автомата високого тиску і лише після приступати до нанесення засобу для чищення.
  • Після нанесення активної піни слід почекати зовсім небагато, оскільки її тривалий контакт із пластиковими деталями машини може стати причиною їхнього візуального пошкодження.
  • Рекомендується спочатку обробляти миючим складом будь-яке переднє крило автомобіля, прямуючи до багажника, а потім переходити на другий бік і завершувати нанесення піни біля решітки радіатора. Змивати її слід в аналогічному порядку, починаючи процес із передніх фар.
  • Другий етап миття передбачає видалення статичних забруднень із автомобільних фар. Миття слід проводити хорошими мочалками, які відрізняються широкими порами. Такі мочалки утримують абразивні частинки і нівелюють ризик пошкодження пластикових деталей. Для миття фар слід використовувати чисту мочалку, на якій немає частинок бруду.

Як позбавити фари від жовтизни


Передні фари автомобіля Проводити маніпуляції з позбавлення оптики жовтизни слід за допомогою спеціальних складів, які впливають на пластик максимально делікатно, не пошкоджуючи його. Для такої процедури можна використовувати спеціальний набір для відновлення та захисту пластикових фар Turtle Wax Headlight Lens Restorer Kit, набір для полірування Sonax Profiline, поліроль Sonax Profline Headlight Protection. Використовуються такі суміші після того, як ліхтарі будуть вимиті та висушені. Схема використання складів така:

  • на віскозну серветку необхідно нанести невелику кількість складу, що чистить;
  • на тих ділянках, що є проблемними, доцільно залишити склад на кілька хвилин;
  • після – необхідно видалити засіб іншою стороною серветки.

  • Після застосування складу, що чистить, рекомендується застосування спеціального засобу, який перешкоджає появі жовтизни. В каталоге нашего интернет-магазина представлен широкий ассортимент средств для восстановления фар автомобиля.

    Самостійне полірування фар


    Механічна полірування є складним процесом, виконати який можуть далеко не всі автомобілісти. Більшості людей доводиться вдаватися до допомоги спеціалістів. І таке рішення насправді є мудрим, оскільки фахівець дітей лінгової компанії, напевно, знає всі нюанси проведення таких маніпуляцій з оптикою. Якщо ж полірування хочеться самостійно і Ви оцінюєте всі ризики проведення таких робіт, тоді слід дотримуватися такого алгоритму:
      Передні фари автомобіля
    • Підготуйте інструмент та матеріали, які потрібні для проведення робіт такого з полірування фар. Сюди відносяться наступне: три кола (вовняний та поролонові), полірувальна машинка, універсальний аерозольний знежирювач, пасти з дрібною, середньою та великою зернистістю.
    • Помийте фари, а потім знежирте їх.
    • Щоб уникнути пошкодження лакофарбового покриття, яке прилягає до фар, обклеювання ці ділянки малярною стрічкою.
    • Виберіть технологію операції. Якщо на оптиці велика кількість подряпин та помутнінь, то її краще обробити спочатку грубим колом з вовни, а потім пройтися поверхнею виробом з поролону. Якщо дефектів небагато, полірування можна почати з м'якого кола.
    • Наносите на коло трохи пасти (орієнтовно знадобиться 4 крапки розміром з горошину). Здійснювати обертальні рухи поверхні фари слід близько 1,5 хвилин. Після цього необхідно додати ще 2 горошини складу і перейти до другої фари.
    Передні фари автомобіля При виконанні цієї операції слід йти "змійкою". Тиснути на машинку не потрібно. При цьому пошкодження поверхневого характеру видаляються на великій швидкості, а для надання блиску ліхтарям слід використовувати низькі оберти. Під час полірування слід контролювати температуру фар і не допустити нагрівання пластикової поверхні.

    Щоб захистити оптику від впливу навколишнього природного середовища та його агресивного впливу можна використовувати Антидощ, кварцове покриття для пластику або плівки з поліуретану. Плівка має найбільший попит на ринку в середньому сегменті - це пояснюється доступною вартістю процедури та її ефективністю (операцію в повсякденному житті називають бронюванням фар). Щоправда, вдаються до неї, як правило, власники не надто дорогих авто, оскільки плівка вона і є плівка і з нею чимало метушні. Власники дорогих транспортних засобів воліють все ж таки використовувати антидощ. Використовувати цей засіб легко і просто - треба вимити фари і нанести його (всього пару хвилин і оптика буде захищена не тільки від забруднень, а й від жовтизни в майбутньому). Що стосується кварцового покриття, то воно найбільш дороге, ефективне і його використовують у роботі фахівці на СТО (вартість послуги досить висока, тому замовляти її слід лише у перевіреній дітьєлінг-студії з хорошою репутацією).

    Передні фари автомобіля Якщо ж оптика потребує заміни, тоді Вам слід заглянути в наш онлайн-каталог. У нас є величезний вибір фар, у тому числі передніх для Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Ravon, Renault і т.д. За найкращою ціною та на максимально комфортних для себе умовах (з доставкою в будь-яке місто України та оплатою післяплатою), Ви можете замовити: Ми постійно працюємо в напрямку розширення асортименту і сьогодні можемо похвалитися величезною кількістю корисних аксесуарів для авто, і тому пропонуємо не тільки передні фари, але і задні ліхтарі, і всілякі чистячі склади для догляду за оптикою.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено