Чи можуть магнітні тримачі пошкодити телефон?

31.08.2023
магнітний тримач телефона
Поява автомобільних магнітних кріплень для телефону спровокувало суперечки навколо того, чи вони шкідливі для гаджета. Зрозуміло, що власників цікавить це питання, адже все нове викликає побоювання і страх і ніхто не хоче втратити цінні кадри або втратити важливі номери. Страх нашкодити телефону магнітом виник не на рівному місці: багато виробників побутової техніки наполягали на тому, щоб користувачі берегли її від дії магніту. Однак, це було раніше, коли у виробництві техніки використовувалися електронно-променеві трубки – їх конструкція справді могла бути пошкоджена магнітом. Зараз конструкції зовсім інші і вплив магніту не може завдати їм шкоди. Що телефони, що інша техніка є більш захищеними. Давайте по черзі розберемо найпоширеніші міфи, що стосуються впливу магніту на техніку.

    Перший міф: магніт може негативно вплинути на пам'ять телефону

магнітний тримач телефона Магніт насправді ніяк не впливає на пам'ять смартфона, оскільки практично всі сучасні гаджети мають вбудовану флеш-пам'ять, в якій немає магнітних елементів. Побоювання, пов'язані з негативним впливом магніту на гаджет, виникли через те, що магніт погано впливає на жорсткий диск ПК. Але, як ми з'ясували, у сучасних смартфонах та ноутбуках конструкція інша, тому кріплення безпечне.

    Другий міф: магніт може стати причиною пошкодження екрана телефону

Майже всі пристрої зараз оснащені OLED або РК-дисплеєм, такі види екранів не залежать від магнітного поля і т.д. Тому використання магніту поруч із ними є абсолютно безпечним. Міф виник через те, що старі телефони справді дивно реагували на появу магніту поряд. Якщо Вашому телефону не більше 20 років, то переживати Вам точно нема про що.

    Третій міф: магніт може зашкодити акумулятору телефону

магнітний тримач телефона У старих мобільних телефонах використовувалися нікель-кадмієві або нікель-металогідридні батареї. Вони не "дружили" з магнітами і взаємодія з ними могла справді негативно позначитися на роботі телефону. Сучасні ж пристрої оснащені більш ємнісними та зручними Li-Ion (літій-іонними) та Li-Pol (літій-полімерними) батареями. Для таких акумуляторів магніти не є небезпечними, а тому використовувати магніт для фіксації телефону в автомобілі можна без побоювання. Якийсь вплив відзначається, але він мінімальний - просто телефон розряджається трохи швидше. І те, це може бути далеко не завжди і тому найчастіше він залишається практично непоміченим.

    Четвертий міф: магніт може пошкодити сім-карту

Насправді ніякого на карту магніт не надає. Це було підтверджено численними дослідами. Якщо якісь проблеми зі зв'язком і виникнуть після тримача, це питання явно не до тримача, а до оператора зв'язку.

Магнітне кріплення впливає на компас, GPS та динаміки?


магнітний тримач телефона Суто теоретично магніт впливатиме на роботу компаса в телефоні, але знову-таки тут все залежить від марки пристрою. Сучасні гаджети, як правило, захищені від магнітного впливу і тому використання тримачів не становить жодної загрози. Якщо Ваш смартфон не надто новий, слід дозувати його перебування на тримачі.

Може також відзначатися мінімальний вплив на динаміки, адже вони оснащені невеликими магнітами. Щоправда, багато відомих виробників сьогодні передбачають захист для динаміків і тому, щоб нашкодити гаджету, треба ще дуже постаратися.

Якщо ж говорити про GPS у смартфоні, то й тут дані беруться із супутника, відповідно на отримані дані магніт ніяк не вплине.

Чи шкідливий магніт у чохлі?


Тут також усе просто. Магніт був небезпечним для гаджетів, виготовлених за старою технологією, а ось для сучасної техніки небезпеки не становить.

Відповідно, магніт не має жодного негативного впливу на сучасні телефони і тому використовувати тримачі безпечно. Єдиний момент – не варто залишати смартфон надовго у тримачі (5-6 годин).

магнітний тримач телефона Вибрати хороший тримач для смартфона Ви, звичайно, можете в нашому каталозі. У нас є різні варіанти, які відрізняються за ціною, формою та іншими своїми особливостями. У нас Ви можете оформити замовлення на:

  • Автомобільний тримач планшета на підголовнику, "Tablet Rack Flex Pro" Heyner
  • Утримувач мобільного телефону VOIN UHV-5003BK/RD
  • Утримувач мобільного телефону Voin UH-2015BK
  • Тримач телефону PH609 (CarLife)
  • Утримувач мобільного телефону Voin UH-2022BK
  • Утримувач телефону iOttie Auto Sense Automatic Wireless Charging Dash Mount (iOttie)
  • Автомобільний тримач з бездротовою зарядкою для смартфону iOttie One Touch 4 Wireless Qi Charging CD Mount
  • Утримувач мобільного телефону VOIN WCV-7008D з бездротовою зарядкою
  • Автотримач для телефону з MagSafe (без функції заряджання) STR On-Board - Black та ін.

  • Є просто тримачі для мобільного, а є варіанти, які оснащені функцією бездротової зарядки, тому вибрати для себе оптимальний варіант, напевно, зможе кожен. Будь-яку позицію з каталогу можна замовити з доставкою до будь-якої точки України. З нашими власниками для смартфона Ваш "маленький" друг буде в безпеці, а інтер'єр авто виглядатиме презентабельно.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено