Огляд навігаційних систем Навітел та Libelle

30.12.2013
Питання вибору найбільш функціональної навігаційної системи виникає у кожного, хто наважується придбати навігатор або ж оснастити свій смартфон софтом для навігації. Якщо навігатор для вас - просто розвага, можна використовувати будь-яку з наявних на ринку програм, благо вибір великий. Але якщо ви змушені постійно використовувати навігатор у своїй роботі або в інших цілях, і від його свідчень залежить багато, вибрати правильну навігаційну систему, яка буде вам зручна, дуже важливо. Крім того, часто один і той же навігатор поставляється з різними попередньо встановленими системами за ті ж гроші, як, наприклад, навігатори Pallman, які можуть поставлятися як з Navitel, так і з менш відомої Libelle.

Навітел - дуже відоме на пострадянському просторі ПО для навігаторів російського виробництва. Відрізняється щонайдокладнішими картами Росії та України, а також сусідніх країн. В цьому і полягає основна причина, по якій більшість користувачів вибирають саме її. Крім того, Навітел володіє всіма необхідними для цього навігаційної системи функціями, що дозволяє отримувати задоволення від використання навігатором повною мірою. До них відносяться:

- зручний інтерфейс, в якому легко орієнтуватися, з «денним» і «нічним» варіантом, між якими можна перемикатися як вручну, так і автоматично;
- стандартний і панорамний режим відображення карти (панорамний - тільки при сильному наближенні)

- наявність відображаються на карті Точок інтересу (заправки, кафе, банки і т.д.)
- зручність побудови маршруту, з можливістю уточнення точки фінішу, в тому числі можна вибрати в її якості будь-яку Крапку інтересу. При прокладанні маршруту можна уникати розворотів, платних доріг, ґрунтових доріг і поромних переправ. Також можна вибрати короткий (найкоротший) або швидкий (з урахуванням пробок - тільки для пристроїв з доступом в інтернет) маршрут. Користувачі часто відзначають, що режим прокладки швидкого маршруту в обхід пробок працює не завжди оптимально, і потрібно бути напоготові, щоб вчасно скоригувати маршрут.
- при русі карта може змінювати свій масштаб, а також збільшувати деталізацію на низьких швидкостях і зменшувати на великих.
- Навітел може попередити про перевищення швидкості, ґрунтуючись на своїх показаннях, а також про наявність на маршруті стаціонарної камери контролю швидкості (якщо він про неї знає).
- величезний вибір варіантів голосових підказок - для Навітела можна знайти будь-якій голос, який буде вести вас по дорогам. Також можна вибрати, наскільки заздалегідь слід попередити водія про маневр.

- для користувачів пристроїв з виходом в інтернет є безліч онлайн-сервісів типу Пробки, Погода, і навіть функція посилання смс.



Libelle - досить нова і перспективна навігаційна система, яка з'явилася на українському ринку не так давно. Її головна перевага в порівнянні з Навітел - можливість вільно звантажити безплатно та оновлювати карти всього світу. У Навітела у вільному доступі далеко не всі карти, але основні міста Росії та України таки безплатний. Однак якщо карти України в Libelle вельми точні та деталізовані, внаслідок співпраці з професійними українськими картографами, то карти світу вони отримують від вільного геоінформаційного суспільства OpenStreetMap, і якість карт може бути гірше. Однак для зарубіжжя в будь-якому випадку краще використовувати закордонні навігаційні системи.

Українські карти, як і в Навітел, забезпечені Точками інтересу. Мінус українських карт від Libelle в тому, що не завжди можна отримати правильний результат, ввівши запит російською мовою - доводиться використовувати українську розкладку.

І ще трохи функцій програми:

- три режими прокладки маршруту: швидкий, короткий і навпростець.
- можливість вказувати проміжні точки в маршруті в процесі (тобто вже рухаючись по ньому) (в Навітел такої можливості немає!), Причому досить зручно реалізована.

- можна додавати та редагувати власні точки інтересу.

- перемикання режимів карти день-нічь

- онлайн-сервісів немає


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено