Як встановити денні ходові вогні - покрокова інструкція

16.11.2023
Денні ходові вогні
Перш ніж розпочати монтаж денних ходових вогнів (ДХВ) на авто слід розібратися з особливостями їх функціонування, а також їх перевагами. Відразу відзначимо, що ДХВ та габарити - це не одне й те саме, ДХВ світять набагато яскравіше, роблячи поїздку максимально комфортною для водія і при цьому вони не засліплюють зустрічні авто, відповідно ДХВ - це ще й фактор, що підвищує безпеку при пересуванні. ДХВ не перевантажують генератор і вимагають мінімум енергії для виконання покладених на них завдань, також вони мають високий експлуатаційний ресурс та створюють мінімум проблем під час використання - ДХВ розміщені таким чином, що вони не страждають від вібрацій, ударів, пилу тощо.

Їздити без ДХВ не можна – вимоги їх включення визначено у законодавстві. У той же час, вони не просто корисні самі по собі, а й гармонійно доповнюють екстер'єр авто.

Денні ходові вогні Сьогодні до покупки доступні:
  • універсальні ДХВ - такі вогні можуть бути встановлені на більшість марок та моделей авто;
  • штатні ДХВ. Такий варіант "розрахований" на автомобіль конкретної марки і моделі і тому є менш популярним.

  • У нашому інтернет-магазині є величезний асортимент товарів цієї групи. У нас Ви можете замовити:
  • Денні ходові вогні універсальні AMiO DRL 510HP, 01524
  • Денні ходові вогні універсальні LED DRL 301 (Osram)
  • Денні ходові вогні універсальні XS-006 з поворотом (Pulso) LED
  • Денні ходові вогні універсальні Philips Daylight 9 LED 12V 2x7.9W (комплект 2 шт.)12831WLED і не тільки.

  • Вся продукція оригінальна і відрізняється бездоганною якістю, тому переживати про щось не варто зовсім.
    Після того, як все буде куплено, можна переходити безпосередньо до монтажу.

    Перший етап – підбір ідеального місця для ДХВ.


    Денні ходові вогні Щоб не помилитися на цьому етапі слід оцінити габарити авто, розміри монтажних затискачів і в жодному разі не нехтувати рекомендаціями щодо встановлення. ДХВ треба встановлювати на висоті від 350 мм до 1500 мм від землі. Мінімальною дозволеною висотою вважається висота 250 мм, проте важливо пам'ятати, що при сильному завантаженні авто може трохи «сісти».

    Наступним моментом, який важливо врахувати, є те, що дистанція між зовнішнім краєм ліхтаря та бічною частиною авто не повинна перевищувати 40 мм. Також відстань між внутрішніми кінцями самих DRL обов'язково має бути більшою за 600 мм.

    Варто розрахувати все так, щоб затискачі кріплення були зафіксовані під правильним кутом. Згідно з інструкцією забезпечити максимальну видимість світла можна лише у тому випадку, якщо кут відхилення по горизонталі від напрямку їзди не буде понад 10 градусів.

    Установка ДХВ


    Денні ходові вогні Як правило, ДХВ комплектуються всім необхідним для їх приєднання, крім хіба що інструментів, необхідних для роботи. Якщо ДХВ монтуватимуться не в спеціальну нішу, а в решітку, її необхідно зняти перед встановленням. Після цього необхідно за допомогою звичайного миючого засобу та губки очистити та знежирити місце, до якого кріпитиметься скоба. Після цього на це місце клеїться двосторонній скотч (за формою він повинен відповідати скобі).

    Після цього необхідно зняти захисну плівку і прикріпити скобу до скотча. При цьому важливо протягнути дріт, що йде від корпусу, у спеціальні отвори затиску до того, як його зафіксують. Замикати корпус поспішати на треба, тому що в разі чого вийняти його буде не просто.

    Варто відзначити, що монтаж може здійснюватися не лише на скотчі. Ще один варіант кріплення передбачає свердління отворів за допомогою дриля (щоб не помилитися необхідно прикласти фіксатор до машини і позначити потрібні місця маркером через отвори кріплення) і надягання деталі на саморізи. При цьому діаметр отворів повинен бути меншим ніж діаметр саморізів, які потім використовуватимуться для фіксації монтажної скоби. Затискач фіксується шурупами і в тому випадку, якщо скоба була приклеєна на скотч. Це дозволить забезпечити максимальну стабільність.

    Встановлення блоку керування


    Денні ходові вогні ДХВ не вставляються у фіксатори. Блок найкраще встановлювати поруч із АКБ, але при цьому слід максимально відійти від двигуна, інакше мотор сильно перегріватиме його. Корпус є водонепроникним та повністю герметичним, тому жодних додаткових рекомендацій та заборон за місцем його монтажу немає.

    Схема монтажу блоку – стандартна. До плюсового висновку підключається червоний провід, до мінусу - чорний, помаранчевий приєднується до габаритних вогнів або фар ближнього світла. Останній відповідає за відключення на початку роботи фар, або перемикає ДХВ в режим габаритів - у такому разі вони стають безпечнішими для водіїв зустрічних авто. Якщо не підключити помаранчевий провід, то ліхтарі світитимуть надто яскраво і доставлятимуть дискомфорт всім навколишнім. Крім того, це буде порушенням правил. Після цього необхідно вимкнути лампу головного світла. Якщо все буде зроблено правильно, тоді засвітиться світлодіод. Далі ліхтарі підключаються до блоку управління шляхом вкладання кабелів у роз'єм, що входить до комплекту, і потім вже вся ця "конструкція" замикається.

    Перевірка правильності монтажу


    Денні ходові вогні Після того, як все буде підключено, потрібно перевірити правильність функціонування ДХВ. Так, при запуску двигуна денні ходові вогні повинні автоматично починати роботу, при включенні світла - пригасати, а тоді, коли двигун вимикається, вони повинні вимикатися разом з ним. Якщо ж двигун вимикається і вогні горять ще секунд 10-20 – не біда, а от якщо цей час затягнеться, тоді треба буде вирішити проблему.

    Тоді, коли Ви переконаєтеся в тому, що все працює коректно, необхідно закріпити центральний модуль і зафіксувати ДХВ, вставивши його в скобу і натиснувши. Такі дії призведуть до замикання. Далі треба протягнути дроти і акуратно укласти їх у підкапотну частину, після – закріпити їх за допомогою спеціальних стяжок (зазвичай вони йдуть у комплекті). І ось тут треба бути дуже обережними - в жодному разі не можна прикріплювати стяжки до трубки радіатора, шлангу або паливопроводу. Останнє про що необхідно подбати, так це про встановлення решітки на місце.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено