Новини

28.11.2022
Аерозольні фарби використовуються для фарбування предметів, що відрізняються вигадливістю форми, а також покриття ділянок у місцях, до яких важко дістатися. Аерозольні фарби представлені на ринку у величезному асортименті. Вони бувають різних кольорів, а також серед них є кольори та ефекти, яких досягти жодним іншим способом не вийде. Асортимент фарб-аерозолів дає можливість втілити в життя найсміливіші та найцікавіші дизайнерські ідеї: покрити поверхню перламутровою фарбою, надати поверхні глибокий металевий блиск, пофарбувати її під золото, бронзу і навіть досягти ефектного відтінку «хамелеон».
24.11.2022
Ручне гальмо є добре знайомим кожному автомобілісту і є противідкатною системою, яка призначена для того, щоб забезпечити стабільність машини на місці під час зупинок тоді, коли машина знаходиться хоча б під мінімальним, але нахилом. Також ручник допомагає у разі екстреного гальмування (якщо при натисканні на педаль гальма водій відчув "провал"), а якщо водій професіонал, то за допомогою ручника він може увійти в керований занос. На багатьох транспортних засобах встановлено механічне ручне гальмо. Він приводиться в дію підняттям важеля, що має тросовий привід і впливає на гальмівні колодки безпосередньо.
21.11.2022
Коли приходить зима, власники дизельних автомобілів отримують ще одну причину головного болю – неможливість запуску мотора через загусання палива при негативних температурах. І це незважаючи на те, що в осінній період на заправках з'являється дизельне пальне. Щоб впоратися з цим лихом, в паливо необхідно додавати спеціальні присадки та антигелі. У цій статті ми розглянемо призначення присадок, особливості їх використання та не тільки. Чому дизельні двигуни заводяться взимку погано? Взимку завести двигун складніше, особливо актуальна ця проблема для власників дизельних авто (власники бензинових авто теж знають, що це таке, проте для них це актуально лише за сильних морозів).
17.11.2022
“Термостат” - слово, яке добре знайоме кожному автомобілісту. Щоправда, далеко не кожен знає, як він виглядає, адже це та деталь, яка “захована” у надрах системи охолодження. У цій статті ми розглянемо конструкцію термостата, його функції, причини виходу з ладу і не лише. Що таке термостат? Термостат в авто є пристроєм, призначеним для підтримки постійної (статичної) температури двигуна. Він забезпечує прискорене прогрівання холодного мотора та відповідає за відведення тепла від гарячого двигуна за допомогою антифризу (охолоджуючої рідини). Завдяки цьому двигун працює більш ефективно та комфортно, особливо це стосується зимового періоду - якби термостата не було, то з грубки весь час йшло б холодне повітря.
14.11.2022
Для того щоб забезпечити належний рівень захисту поршневої групи та паливних форсунок від корозії та забруднень, потрібно очищати паливо, яке надходить у систему, від смол, вологи, а також різних сторонніх частинок (піску, частинок металу). Саме цим і займається паливний фільтр, розміщений між насосом і баком в авто. Якщо з ним щось трапиться (він заб'ється), то уникнути проблем із запуском машини та збільшення витрати палива не вийде. Тому якщо Ви помітите, що потужність двигуна знизилася і витрата пального збільшилася, варто переконатися в справності фільтра. Зробити це можна самостійно або звернувшись до фахівців.
10.11.2022
Зимові накладки на радіаторну решітку: Ставити чи ні? Недогрівання двигуна та хімічні реагенти, які використовуються для посипання доріг при ожеледиці – це лише частина негативних факторів, які можуть вплинути на роботу мотора. У першому випадку йдеться про збільшення витрати палива та зменшення ресурсу мотора, а в другому, про те, що хімічні речовини є причиною появи корозії та пошкоджують металеві деталі, у тому числі і радіатор. Щоб захистити радіатор, варто придбати зимову накладку на радіаторні грати (їх ще називають заглушкою). Навіщо така накладка потрібна? Зимова накладка на решітку радіатора потрібна для того, щоб: захистити радіатор від холодного потоку повітря; врятувати радіатор від попадання на решітку та всередину авто шкідливих речовин.
07.11.2022
Власники авто зі стажем знають, що раніше амортизатори використовувалися для зниження рівня вібрацій підвіски машини, пізніше їх почали використовувати для того, щоб оптимізувати роботу інших частин машини. Сьогодні на ринку автомобільних запчастин досить популярні амортизатори капота. Особливості експлуатації Спочатку упори застосовувалися для того, щоб забезпечити максимально високий рівень комфорту під час експлуатації авто. Щоб правильно підібрати деталь, важливо мати знання про їх пристрій, а також знати правила їх використання. За своєю конструкцією вузол схожий на велосипедний насос у класичному виконанні.
03.11.2022
Електросклопідйомники стали невід'ємною частиною сучасних автомобілів. Раніше як водію, так і пасажирам необхідно було самостійно опускати та піднімати шибки. Сьогодні ж ця опція має місце навіть у бюджетних автомобілях, адже електричне керування відрізняється дешевизною та простотою монтажу. Вперше про склопідйомники світ почув у 1928 році. У ті роки німецький виробник Brose використав конструкції на механічному приводі. Через 12 років, а саме в 1940 році, були винайдені автоматичні склопідйомники з електрогідравлічним мкханізмом. Ця конструкція була взята за основу, склопідйомники згодом реконструювалися, модернізувалися та вдосконалилися.


Повернутися до архіву

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено