Поради по сезонному догляду за автомобілем і підготовки до зими

15.10.2020
Водії, які знають, як правильно доглядати за своїм автомобілем, регулярно проводити догляд і технічне обслуговування, а також володіють належної технікою водіння, заощадять набагато більше, ніж ті, хто цього не робить. Швидка зміна сезону, похолодання і зимові морози виявляються важким випробуванням для всіх автомобілів. Щоб захистити машину від складних умов експлуатації, велике значення має підготовка. Ми збираємося поділитися рекомендаціями, які допоможуть продовжити термін служби вашого автомобіля. У цій статті ми дамо важливі поради по сезонної підготовки автомобілів , які допоможуть захистити його від складних умов експлуатації взимку.

5 простих способів підготувати автомобіль до зими


Захистіть автомобіль, підготувавши до негоди


В Україні чьотирьохсезонний клімат, а це значить, що машину необхідно готувати до різних умов. То літнє палюче сонце, то дощ і вітер, або сильні морози і снігопади. При цьому лакофарбове покриття може сильно постраждати, а автомобіль втратити свою цінність. По можливості, паркуйтесь в гаражі або накривайте його тентом , щоб захистити від різних суворих умов.

Існує кілька базових перевірок і технічних робіт, які необхідно проводити, перш, ніж почнеться зима. Контрольний список сезонної підготовки допоможе вам захистити його в негоду, що в свою чергу, заощадить багато часу, грошей і вбереже від стресу в перспективі. Як завжди, зверніться до керівництва по експлуатації, щоб отримати детальну інформацію про компоненти вашого автомобіля і про те, як безпечно проводити ці перевірки.

Зміна гуми і підтримка тиску в шинах


Відповідні сезону шини необхідні, якщо ви хочете, щоб машина встояла на мокрій або зледенілій дорозі. Незалежно від того, вирішите ви поставити всесезонні шини або зимові, слід регулярно контролювати тиск в шинах, оскільки погода стає холодніше. Подбробнее дізнайтеся про це зі статті: " Чому не варто їздити на зимовій гумі не в сезон? ". Низький тиск є звичайним явищем в холодну погоду, оскільки коливання температури можуть призвести до розширення і стиснення повітря в шинах. Це може привести до більшого зносу, зниження продуктивності і навіть аварії.

Дізнайтеся більше про те, як підготувати шини до зими і як стежити за їх станом в статті « Який тиск підтримувати в шинах? ». Немає загальних правил, коли варто міняти шини, однак при використанні не відповідних шин виникають проблеми керованості і швидкого зносу гуми. Для автомобілістів українських доріг можна дати раду, що готується змінити літні шини на зимові - якомога ближче до середини осені, коли температура повітря вночі почне досягати нижче 0 градусів за Цельсієм.

Перевірте акумулятор


Не потрапляйте в скрутне становище через розряджений акумулятор! Якщо ви не можете згадати, коли востаннє перевіряли батарею, можливо, ви хочете це зробити найближчим часом. Старіючий автомобільний акумулятор з більшою ймовірністю помре, коли температура впаде до мінусів, тому усуньте проблему за допомогою швидкого огляду. Ви можете перевірити стан акумулятора за допомогою навантажувального тесту. Навантажувальний тест, що проводиться за допомогою портативного мультиметра (або вольтметра), вимірює ємність і заряд. Дізнайтеся більше про перевірку, зарядці і заміні акумулятора з нашого керівництва з підготовки автомобільного акумулятора до похолодання

Замінити щітки склоочисника


Очевидно, що чітка видимість надзвичайно важлива, коли ви знаходитесь на дорозі, і двірники втрачають свою ефективність швидше, ніж думає більшість людей. Як тільки ви помічаєте, що залишки води стікають на лобове скло після кожного руху, зазвичай пора їх замінити. Але, ви завжди можете спробувати розм'якшити гуму або змінити щітки, щоб поліпшити продуктивність. Самостійна заміна двірників - просте завдання, але для отримання більш докладної інформації зверніться до керівництва з купівлі щіток склоочисника .

Порада від професіонала: при запуску двигуна в дуже холодну погоду збережіть двірники і використовуйте скребок для льоду або обмерзанню для видалення льоду з лобового скла. Коли ви паркуєте машину на вулиці, складайте двірники, щоб вони не замерзли і не прилипали до лобового скла. Крім того, рекомендується регулярно доливати рідину для омивача лобового скла.

Не ігноруйте керівництво користувача


У керівництві по експлуатації вказано графік технічного обслуговування вашого автомобіля, наприклад, коли слід планувати основні послуги, такі як заміна масла і фільтрів, ротація шин, заміна ременя і т. Д. Вважайте це своєю біблією по догляду за автомобілем. Ігноруйте це, і вас можуть відправити в пекло авторемонту. Дотримання цих рекомендованих графіків технічного обслуговування допоможе вам уникнути дорогих поломок.

Чи не пропускайте заміну мастила


Мастило - це кров автомобіля. Воно прокачує ваш двигун і підтримує в мастилі і охолодженні. Регулярні заміни мастила - це технічне обслуговування №1 і в керівництві користувача зазвичай вказується, коли пора його міняти. Якщо вам це не вдасться, ви можете серйозно пошкодити свій двигун.

Перевіряйте плинність інших технічних рідин


Мастило - не єдина життєво важлива рідина в автомобільному двигуні, про яку вам потрібно пам'ятати. Є гальмівна рідина, трансмісійна рідина, рідина для гідропідсилювача керма, охолоджуюча рідина і рідина для склоочисників, і це лише деякі з них. Це може бути приголомшливим.

Проте, хороша новина полягає в тому, що у більшості сучасних автомобілів є світлові індикатори, які попереджають вас, коли вам потрібно звернути увагу на них. Проте, рекомендується регулярно перевіряти рідини (і керівництво користувача), щоб уникнути будь-яких несподіваних проблем.

Проводьте огляд коліс


Чотири причини підтримки правильного тиску в шинах:
  • Це продовжує термін служби ваших шин, економлячи ваші гроші.
  • Це підвищує безпеку, покращуючи зчеплення з дорогою і керованість на високій швидкості.
  • Це допомагає уникнути викидів, що викликають великі витрати на заміну. ​​
  • Знижений тиск в шинах призводить до низької економії палива, тому що вашому двигуну доводиться працювати дуже інтенсивно.
Погано накачані шини можуть збільшити ваші витрати на бензин!

Не будьте автомобільної нечупарою


Забруднена оббивка і запахи, які затриматися значно знизять вартість автомобіля. І це також відноситься до чистоти і збереження автомобіля зовні. Не забувайте регулярно відвідувати автомийку, особливо взимку, коли дороги покриті дорожньої сіллю, що ушкоджує фарбу і викликає іржу. Зміст автомобіля чистим має велике значення для збереження гарного вигляду машини і підвищення вартості при перепродажі.

Проводьте своєчасну заміну фільтрів


Коли автомобіль під час руху поглинає бруд і пил, повітряні фільтри вловлюють це сміття і забезпечують плавну роботу двигуна. Але, це всього лише один тип фільтра. Також, є масляні і паливні фільтри, що затримують небажані відкладення. Повітряні фільтри підвищують паливну ефективність, скорочують викиди і, в кінцевому підсумку, продовжують термін служби двигуна. Найприємніше те, що їх заміна відносно недорога. Зверніться до керівництва по експлуатації, щоб дізнатися, коли прийшов час замінити фільтр.

Платіть трохи більше за якість


Інвестиції в дешеві автомобільні запчастини або продукти можуть серйозно пошкодити ваш автомобіль і привести до дорогого ремонту. Від моторного мастила і трансмісійної рідини до того, як і чим Ви миєте автомобіль. Все це принесе більше шкоди, ніж користі, якщо використовувати неякісні продукти.

Техніка водіння має значення: рухайтеся плавно


Техніка водіння має величезний вплив на термін служби і експлуатації автомобіля. Плавне керування автомобілем означає планування зупинок, щоб не натискати на гальма. Це також означає, що потрібно уважно стежити за дорогою і уникати вибоїн, вибоїв і інших неприємностей на шляху. Плавне водіння зводить до мінімуму знос компонентів, економить паливо, збільшує термін служби автомобіля і, найголовніше, забезпечить вашу безпеку.

Не затягуйте з ремонтом


Відкладання ремонту або нібито нетермінової проблеми в автомобілі може призвести до серйозних несправностей, не кажучи вже про неймовірно високому рахунку за обслуговування. Не ігноруйте попереджають ознаки механічної несправності. Виграш - зекономлені тисячі гривень, і все, що потрібно, - це невелика профілактика, щоб ваша машина залишалася у відмінній формі.

Необхідний комплект речей в багажник на зиму


Наявність аварійного комплекту в вашому автомобілі обов'язково завжди. Але, коли настають холоди і Ви вибираєтеся на машині в погану погоду, необхідних речей в багажнику потрібно більше. Наявність цих предметів дозволить вибратися зі скрутного становища, якщо ви застрягли або потрапили в аварійну ситуацію.

Необхідні речей в багажник для осінньо-зимової експлуатації:
  • Автомобільний набір тих. допомоги:

    • - Трос буксирувальний
      - Аптечка першої медичної допомоги
      - Знак аварійної зупинки
      - Провід прикурювання
      - Вогнегасник



  • Речі на випадок пробитого колеса:



  • Взимку також знадобляться:
    • - Омивач зимовий
      - Скребок для льоду
      - Снігова щітка
      - Лопата ручна
      - Ковдри
      - Рукавички
      - Акумулятори
      - Зарядка для смартфона
    Такі необхідні і недорогі атірибути зимової експлуатації автомобіля Ви можете придбати в магазині Авторадості або замовити на сайті avtoradosti.com.ua.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено