Як не зіпсувати кузов при поліруванні: 8 помилок

25.09.2023
Полірування кузова авто
Це тільки так здається, що полірування кузова легко і просто. Насправді є ряд правил, дотримання яких є обов'язковим, інакше результат не потішить детейлера. У цій статті розглянемо найбільш "популярні" помилки умільців-початківців і розповімо як треба виправити ситуацію.

    1. Полірування кузова відбувається в умовах аутдору

Детейлер-початківець - це, як правило, людина, яка купила набір для полірування кузова і хоче якнайшвидше випробувати його і оцінити у справі. Так як спеціального боксу для виконання робіт такого плану немає, то проводити маніпуляції з кузовом доводиться на вулиці або в гаражі. Зазвичай в гаражі не сильно "розженешся" через невелику площу, та й освітлення в ньому, як правило, тьмяне, тому багато хто робить вибір на користь вулиці. Звідси перші проблеми. Надворі на кузов осідає пил, частинки кремнію, кварці тощо. Осідаючи на поверхні авто ці частинки стають абразивами та дряпають лак. В результаті ефект полірування зводиться до 0.

Також проблем додає вологість повітря та нестабільна температура. Так, якщо пасту наносити на гарячий кузов, вона висихає швидше, що не природно і є порушенням технології.

Щоб результат був хорошим, необхідно виконувати полірування кузова в сухому, опалювальному приміщенні.

    2. Машина не підготовлена до полірування

Полірування кузова авто Безконтактне миття - аж ніяк не панацея від усіх проблем. На жаль, після неї машина не така чиста, як здається на перший погляд – на кузові осідає дрібний пісок, сажа тощо. При звичайному освітленні тонка жирова плівка зовсім не помітна, а після полірування на поверхні утворюється багато слідів, які псують зовнішній вигляд.

Не варто забувати і про такий вид забруднень, як гальмівний пил, бітум, залишки комах. Їх не особливо видно після миття, а от полірування розкриє всі недоліки.

Щоб прибрати всі сліди з кузова авто необхідно вимити машину методом двофазного миття, а потім прибрати забруднення, що в'їлися, і висушити поверхню.

    3. Небезпечні місця не обклеєні

Полірування кузова авто На жаль, люди, які не мають досвіду у проведенні різних маніпуляцій з кузовом, не завжди приділяють належну увагу підготовці та поспішають якнайшвидше випробувати куплений засіб. При цьому хромовані деталі та деталі з алюмінію можуть сильно постраждати в результаті такої обробки. Повернути їм естетичний зовнішній вигляд не вийде.

Щоб не пошкодити вразливі деталі (молдинги, рейлінги тощо), їх потрібно заклеїти малярною стрічкою.

    4. Слідування порадою з форумів

Якщо почитати різні форуми, то стане зрозуміло, що кожен має свою методику. Одні люди ставлять експерименти та навчаються на своїх помилках, інші – публікують пости від нудьги та відверто насміхаються з інших людей тощо. Знайти адекватну пораду дуже складно.

Щоб отримати хороший результат, слід вивчити методологію полірування та керуватися нею.

    5. Помилки при виборі паст та кіл для полірування

Полірування кузова авто Взяти машинку і просто почати працювати не вийде. Необхідно вивчити інструкцію виробника полірувальних кіл та паст. Якщо виконувати все інтуїтивно, то є ризик зняти більше лаку. Це може призвести до того, що полірування стане просто неможливим або ж на його виконання буде потрібно набагато більше часу.

Щоб такого не сталося, слід вивчити технологію і лише тому приступати до роботи.

    6. Використання забитих кіл

Нерідко можна зустріти полірувальників, які використовують кола з великою кількістю пасти на них. Для багатьох ця проблема зовсім не очевидна - їм здається, що чим більше пасти контактує з поверхнею авто, тим краще.

У полірувальному колі є пори – саме вони відповідають за утримання частинок пасти під час виконання робіт. Якщо пасти на колі занадто багато і вона по суті розміщена не між порами, а просто на поверхні кола, то вона не поліруватиме виріб, а просто розмазуватиметься по поверхні. Цілком очевидно, що результат таких маніпуляцій не буде задовільним.

Хороший результат забезпечить лише якісне продування кіл у міру їх заповнення пастою.

    7. Полірування кузова без товщиноміра

Полірування кузова авто Визначення товщини лаку на око може дозволити собі не кожен фахівець, не кажучи вже про тих, хто виконує цю операцію вперше-друге. Якщо товщину не зміряти, то припуститися помилки можна дуже легко, особливо це стосується місць, в яких шар лаку тонкий. Також не варто забувати про те, що якщо авто вже полірувалося, полірування виконувати не можна.

Перед тим як розпочати роботу слід виміряти товщину лаку на кожному елементі кузова. Якщо тонкий шар від виконання роботи доведеться відмовитися, адже інакше замість красивого елемента кузова можна буде отримати повністю зіпсовану деталь.

    8. Виконання роботи в умовах поганого освітлення

При поганому світлі не вдасться полірувати на високому рівні. Причиною тому:

  • неможливість забезпечення нормальної підготовки кузова - дрібні бризки бітуму, гальмівний пил та інші частки точно залишаться поза увагою;
  • ризик «перепустки» межі полірування тощо.

  • Полірування кузова авто Щоб полірування було виконане на найвищому рівні рекомендуємо дотримуватися таких порад:

  • Виконуйте полірування в умовах холодного світла та лампи теплого світла.
  • Виконуйте полірування тільки в приміщенні, що опалюється.
  • Для полірування кузова бажано попередньо використовувати метод двофазного миття і видалити всі забруднення,
  • що в'їлися.
  • Слід обов'язково подбати про захист елементів із пластику та інших матеріалів.
  • Перш ніж приступати до роботи, слід уважно вивчити інструкцію.
  • Не використовуйте кола на яких багато пасти, у міру забивання кіл прочищайте їх.
  • Обов'язково використовуйте товщиномір.

  • А купити якісні поліролі для авто можна у нашому магазині "Авторадості". У нас є:

    Полірування кузова авто
  • Професійний захисний нанополіроль NANO WAX 300мл (Runway)
  • Професійний полірувальний набір MANNOL Schleifpaste Profi Set 300г+75г
  • Поліроль для кузова Waxy 2000 Abrasiva 150 мл (Atas)
  • Поліроль-паста для кузова з воском AXXIS 230 г
  • Спрей-лак для полірування Fusion F143 FUSION SPRAY POLISH WAX 450мл
  • Поліроль для відновлення та глибокого очищення поверхні Turtle Wax
  • Поліроль-очисник кузова 300 мл і т.д.

  • Представлена продукція відрізняється ціною, якістю, виробником, формою випуску тощо. Якщо раптом у процесі вибору у Вас виникнуть складнощі – звертайтесь до наших спеціалістів. Менеджери завжди готові проконсультувати з усіх питань та допомогти вибрати найбільш оптимальний варіант. Якщо Ви шукаєте конкретний засіб, то завдяки функції фільтрації, яка реалізована на сайті, знайти потрібну позицію можна всього в пару кліків - не потрібно буде витрачати зайвий час.

    Щодо якості та експлуатаційних характеристик можете не переживати – ми відповідально підходимо до організації умов зберігання продукції та працюємо виключно з постачальниками, які мають бездоганну репутацію. Замовити будь-який засіб можна з доставкою до Києва, Одеси, Дніпропетровська, Львова та інших міст України. Для зручності клієнтів передбачено різні варіанти оплати замовлення. Крім варіативності способів оплати та доставки замовлення ми також можемо похвалитися найприємнішими цінами на ринку - оформимо замовлення в нашому магазині Ви точно не платитимете зайве.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено