Радар-детектор: не потрап на гачок!

05.08.2013

Думаю, всім нашим читачам добре відомо, що при русі по будь-якій дорозі існує певний швидкісний режим, який регламентує, з якою швидкістю можна рухатися на тій чи іншій ділянці траси. Наприклад, в місті швидкість повинна бути не вище 60 км/г, а на трасі це значення може досягати 110. Але коли на дорогах вільно, багато водіїв усвідомлюють, що їх авто цілком може їхати швидше, набагато швидше, і збільшують швидкість. За статистикою, так надходять до 99 відсотків водіїв. І звичайно ж, порушників в масовому порядку ловлять інспектори ДАІ, використовуючи для фіксації порушення радари. І звичайно ж, любителі швидкості не намагаються дотримуватися правил, а намагаються всіма силами уникнути відповідальності, а то і зовсім не потрапити в зону дії радара. Допомогти в цій нелегкій справі та покликаний герой нашої сьогоднішньої статті - корисний прилад під назвою радар-детектор.

у першу чергу потрібно усунути плутанину і уточнити, що в цій статті йдеться саме про радар-детектори, а не про антирадари, і пояснити різницю між цими двома пристроями. Радар-детектор працює як приймач сигналів. Він здатний лише попереджати про те, що в межах його чутливості в діапазонах, на які він налаштований, присутні сигнали. Водій прислухається до попередження приладу і скидає швидкість, уникаючи штрафу. Радар-детектори не забороняє використовувати, на відміну від антирадарів. Антирадари призначені для придушення сигналів в діапазонах, на які він налаштований. Якщо прилад виявляє сигнали радарів на шляху проходження, він негайно починає формувати шуми та перешкоди. У більшості країн антирадари заборонені, і за використання такого пристрою загрожує великий штраф і конфіскація приладу. Частенько і ті, й інші прилади узагальнюють під один бренд «антирадарів», але все офіційно наявні у продажу пристрої - це всього лише радар-детектори.

Перед тим, як зважитися на покупку детектора, слід звернути увагу на 2 нюансу, які можуть зробити покупку марною. Якщо у вашому автомобілі стоїть атермальне скло, яке слабо пропускає радіо-сигнали, використовувати радар-детектор практично неможливо. Атермальне скло - покрите оксидом срібла для кращого відображення сонячних променів, має характерний фіолетовий колір (іноді інші кольори). Якщо ваш автомобіль оснащений датчиками мертвих зон або іншими схожими функціями, які здатні контролювати відстань від нього до інших авто, робота радар-детектора здатна тільки при повному їх відключення. Виділяють 4 цінових класи радар-детекторів: молодший (до 250 $), середній (для тих, хто пересувається в основному по місту), старший і елітний (від 400 $). Для використання в міських умовах найкраще підходять пристрої середнього і старшого класу, а якщо Ви збираєтеся подорожувати по Європі, вибирайте між приладами старшого та елітного класу.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено