Влаштування та принцип роботи повітряних компресорів

16.03.2023
Повітряні компресори є складними установками, які використовуються для стискання повітря та інших газів. Ці установки також мають і іншу назву - ресивери стиснутого повітря. Стиснене повітря в такому випадку або споживається пневматичним інструментом або використовується безпосередньо з компресора (у такому випадку підключення здійснюється за допомогою шланга).

Щоб підібрати обладнання правильно і використовувати його максимально необхідно розібратися в тому, як воно працює.

Розглянемо докладніше які види установок бувають і як вони працюють.

Сфера використання


Компресорні установки мають попит як на великих підприємствах, так і в домашніх умовах. У кожному випадку обладнання доведеться підбирати індивідуально, адже технічні характеристики пристроїв бувають різні.

Компресори використовуються:
  • для виконання різних видів піскоструминних робіт, накачування шин і т.д. Його можна легко підключити до пневматичного гайковерта або повітродувки;
  • для продування деталей, очищення різних механізмів та підкачування шин. Це те, що потрібно для станції технічного обслуговування (тут не варто заощаджувати і при виборі слід віддати перевагу напівпрофесійним поршневим компресорам);
  • для забезпечення повітрям пневматичних бормашин у стоматологічних кабінетах;
  • для забезпечення роботи різного пневмоінструменту на підприємствах (це можуть бути пневмотеплери, всіляке обладнання для фарбування і т.д.).

  • Є й потужніше обладнання, яке використовується в нафтогазовій промисловості, будівельній сфері, фармацевтиці і не тільки. Такі серйозні пристрої є промисловими компресорами.

    Повітряні компресори - пристрій та принцип дії


    Роторні або поршневі компресорні установки забезпечують стиск повітря за рахунок зміни обсягу робочої порожнини. У такій конструкції газ, перебуваючи під високим тиском, утримується у ресивері. І навіть у тому випадку, якщо пристрій не працює в певний момент часу, накопичене в ресивері повітря може бути використане для досягнення поставлених перед обладнанням цілей.

    Механізм стиснення різних видів устаткування відрізняється. Виходячи з цієї особливості конструкцій всі компресори поділяються на:
  • поршневі
  • роторні

  • Роторні компресори


    У пристроях такого типу нагнітальними елементами виступають деталі, що обертаються. Такі конструкції можуть бути гвинтові. Такі компресори працюють за такою схемою: спочатку повітря проходить через спеціальний фільтр (фільтр очищає від пилу та різних домішок), після повітря потрапляє в гвинтову пару (гвинти обертаються за рахунок двигуна), далі - повітря змішується з маслом (плівка, що утворилася, відповідає за захист роторів від тертя), після - ротори обертаються і переміщують повітря у напрямку ємності, поступово підвищуючи тиск повітря в ній.

    роторно-пластинчасті. У таких компресорах тиск змінюється з допомогою обертання ротора зі спеціальними пластинами. Ротор знаходиться в камері ексцентрично і займає менше половини її обсягу. Пластини при обертанні утворюють замкнуті простори з динамічним обсягом. Саме в них надходить повітря. Після стиснення – він через випускний клапан виходить із ресивера.

    спіральні компресори. До конструкції таких компресорів головними рушійними елементами виступають дві спіралі. Одна з них є нерухомою, а друга - розташована в ній і обертається за рахунок роботи двигуна. Обертання спіралей призводить до зменшення порожнини з повітрям. Коли порожнина розширюється повітря у неї засмоктується, під час її звуження він стискається і проходить у ємність у центрі спіралей. Самі ж спіралі всередині конструкції не торкаються один одного, але при цьому вони торкаються стінок циліндра.

    Усі вищезгадані типи устаткування демонструють високу продуктивність устаткування.

    Поршневі компресори


    Такі конструкції приводяться в дію двигуном, який впливає на 1 або 2 поршні. Обертання в компресорі передається поршню колінвалом. Половину циклу під час руху вгору-вниз займає впускний етап. Під час цього етапу поршень розряджає повітря в камері і повітря починає всмоктуватись через впускний клапан. Під час зворотного руху впускний клапан закривається і відкривається випускний клапан - у цей момент повітря стискується і надходить у ресивер.

    Мембранні компресори


    Такі типи компресорів схожі на тип роботи з поршневою групою. Тільки в них замість поршневого блоку використовують гнучку мембрану. У такій конструкції менше частин, що труться між собою - з цієї причини вона вважається більш надійною.

    Масляні та безмасляні компресори: а в чому їхня відмінність?


    Масляні компресори


    У компресорах олія використовується для того, щоб захистити деталі від зношування. Однак використання олії несприятливо впливає повітря на виході. Звичайно фільтри, які встановлюються в сучасних масляних компресорах, очищають повітря від домішок, але все ж таки не забезпечують 100% рівень очищення - мікроскопічні частинки олії все одно залишаються. Тому такі компресори не можуть використовуватися в харчовій промисловості, фармацевтиці і т.д. Там навіть мінімальний показник олії є критичним.

    Зате для металургії та інших видів промисловості такі конструкції просто незамінні - вони відрізняються тривалішим терміном експлуатації (двигун та підшипники зношуються не так сильно). Найголовніше - не забувати перевіряти час від часу рівень олії в системі. Якщо масла мало, його треба обов'язково замінити.

    Безмасляні компресори


    Принцип роботи таких компресорів від розглянутих вище пристроїв мало чим відрізняється. Однак у таких компресорах весь процес виконується без мастила в так званій "сухій" камері. Деталі в таких компресорах більш схильні до зносу. Виробники, прагнучи продовжити термін служби такого обладнання, використовують під час виробництва матеріали, які мають низький коефіцієнт тертя, а також передбачають у конструкціях агрегати, які відповідають за впорскування води у робочу камеру. Такі компресори не "забруднюють" повітря і тому можуть використовуватися у фармацевтиці та харчовій промисловості. Варто зазначити, що для справної роботи такого обладнання буде потрібна хороша система охолодження.

    Переваги та недоліки компресорів
    Як ми вже розглянули на прикладі масляних та безмасляних компресорів, кожен із типів конструкції має як переваги, так і недоліки.

    Плюси та мінуси роторного типу компресорів
  • відсутність тертя між елементами конструкції - це забезпечується за рахунок масляного прошарку в системі;
  • тихий режим роботи та практично повна відсутність вібрації.

  • Мінусами роторних компресорів є:
  • вищу вартість порівняно з компресорами поршневої групи.

  • Плюси та мінуси поршневого типу компресорів:
  • демократична цінова політика порівняно із роторними компресорами;
  • високий термін експлуатації;
  • проста конструкція, яка дозволяє легко виконувати обслуговування обладнання.

  • Недоліки поршневих компресорів є:
  • шум та вібрація при експлуатації.

  • У нашому магазині Ви можете купити:
  • Компресор поршневий 3-циліндровий PT-0050 (Intertool)
  • Компресор поршневий 2-циліндровий PT-0011 (Intertool)
  • Компресор поршневий 2-циліндровий PT-0004 (Intertool)
  • Компресор поршневий 2-циліндровий PT-0007 (Intertool)
  • Компресор поршневий 1-циліндровий PT-0010 (Intertool)
  • Компресор поршневий 2-циліндровий PT-0014 (Intertool)
  • Компресор поршневий 1-циліндровий PT-0009 (Intertool)
  • Компресор поршневий 3-циліндровий PT-0052 (Intertool)
  • Компресор поршневий 1-циліндровий PT-0003 (Intertool) і т.д.

  • На нашому сайті представлена тільки якісні повітряні компресори за найдоступнішими цінами. Якщо у Вас є сумніви у тому, яка позиція потрібна саме Вам – звертайтесь до менеджерів нашого інтернет-магазину. Вони завжди готові прийти на допомогу та допомогти з вибором кращої моделі для дому чи підприємства.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено