Як знизити витрату палива - 5 практичних порад

28.12.2023
Зниження витрати пального
Наявність власного автомобіля у сім'ї сьогодні аж ніяк не розкіш, а обумовлена об'єктивною реальністю необхідність. Адже машина сьогодні це синонім мобільності, комфорту тощо. Однак, купити авто - це лише половина справи, насправді більш витратним є її утримання (сюди відносяться витрати на обслуговування, купівлю бензину тощо). У цій статті ми зупинимося на тому, як знизити витрати на паливо, адже відверто кажучи для більшості сімей вони є не надто "по кишені", а міський транспорт - не найкраща альтернатива.

Перш ніж переходити до розгляду шляхів мінімізації витрати бензину, слід розібратися з причинами великої витрати. Щоправда, "велика" витрата це поняття досить відносне, адже у кожного авто він свій. Зазвичай при покупці авто Ви можете приблизно оцінити скільки "їсть" машина - виробник вказує витрату на 100 км виходячи з номінальної потужності, особливостей двигуна, комплектації транспортного засобу, а також інших факторів. Проте, водії зі стажем знають, що нове авто споживає більше палива, ніж заявлено в документації. Це пов'язано з тим, що тестування авто проводиться в економічному режимі водіння: рівномірний рух по трасі зі швидкістю 90 км/год. Цей момент важливо враховувати. Також не варто називати недобросовісність виробника - він вказує правильні дані, проте вони правильні за певних умов.

Отже, серед причин перевитрати палива можна зазначити:
  • несправності. Тут є деякі нюанси, адже можуть бути явні проблеми, а можуть бути ті, які неозброєним оком точно не побачиш і які потребують часу на їхнє виявлення;
  • стиль водіння. Різкі повороти, гальмування тощо. збільшують витрату палива.
Відправною точкою визначення цієї проблеми буде проведення аналізу умов експлуатації авто, а також стилю водіння. Провести повну діагностику авто буде доцільно за умови, що авто "їсть" на 3-5 л більше, ніж було заявлено, і явних несправностей як таких немає.

Ми підготували для Вас кілька порад, які допоможуть знизити кількість споживаного бензину:

  • Відмовтеся від агресивного стилю водіння

    Зниження витрати пального Якщо їздити без ривків, то бензину йтиме менше. Адже, наприклад, при розгоні машини до 60 км/год і переході з 1-ї передачі на 4-у мотор буде використовувати бензину в 1,5 рази більше, ніж його знадобилося б при рівномірному русі зі швидкістю 90 км/год. Правильним розгоном є швидкий та плавний розгін.

  • Використовуйте якісне паливо

    Зниження витрати пального Не дбайте про рекомендації виробників авто. Якщо вказано, що необхідно використовувати 95 бензин, то не потрібно експериментувати з 92, щоб заощадити гроші. Для забезпечення номінальної потужності двигуна витрата пального збільшиться на 15-20%. Така економія нічого хорошого точно не приведе. Звичайно, на ринку є різні спеціальні присадки, які покликані знизити витрату бензину на 15-20%, проте не варто надто покладатися на них. Застосування таких присадок є причиною швидкого зношування силового агрегату і по суті не вирішує питання.

  • Не забувайте про своєчасну заміну фільтрів та свічок

    Зниження витрати пального Паливний фільтр для коректної роботи необхідно змінювати кожні 20-30 тис. км пробігу, повітряний підлягає заміні через 10-15 тис. км. Що ж до свічок розжарювання, їх функціональність розрахована на 15 тис. км. Можуть такі свічки прослужити і довше (їхнього ресурсу буде достатньо приблизно до 50 тис. км), проте необхідно щомісяця контролювати їхній стан. При заміні свічок рекомендується використовувати "рідні" моделі, а не експериментувати, як у випадку з іншим бензином.

  • Покращуйте аеродинаміку авто

    Чим нижчим буде коефіцієнт опору машини, тим нижчими будуть енерговитрати. Відкриті вікна в машині під час руху, додатковий багажник, особлива конструкція гальмівних дисків – це фактори, які погіршують аеродинамічні властивості машини. Ці моменти слід враховувати обов'язково при вирішенні питання скорочення витрати палива.

  • Контролюйте стан електричної частини авто

    Зниження витрати пального Якщо електроніка фіксує низький рівень зарядки (при зношеному АКБ), двигун завжди подається більше бензину. Якщо в машині включено декілька енергоємних приладів (наприклад, включені фари, кондиціонер, колонки), це теж призводить до більш інтенсивної роботи силового агрегату, навіть якщо акумулятор зовсім новий. Тому рекомендується періодично перевіряти функціональність електричних датчиків двигуна. Робити це бажано 1 раз на 3-4 місяці.

    Якщо в процесі діагностики транспортного засобу стало відомо, що проблема криється у свічках запалювання, радимо заглянути до нашого каталогу. Ми маємо свічки для різних транспортних засобів. Серед доступних варіантів: Будь-яку позицію можна замовити з доставкою до Львова, Мукачево, Києва, Вінниці та інших міст України.


  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено