Захист заднього бампера: як вибрати та встановити накладки

11.12.2023
Накладка на бампер автомобіля
Автомобільний бампер є однією з найуразливіших деталей кузова. Мало того, що він нічим не захищений, тому що сам виконує функцію захисту (мета бампера зводиться до запобігання автомобілю від значних поломок при невеликих аваріях), так ще й виробляється, як правило, з легкого пластику. Саме тому навіть невеликий удар може залишити сколи та тріщини на бампері. Ремонт цієї деталі коштуватиме чимало, тому рекомендуємо використовувати спеціальні накладки для збільшення його експлуатаційного ресурсу. Ці накладки підбираються індивідуально під кожну марку та модель авто. Саме їм і буде присвячено нашу статтю.

Для чого потрібні накладки на бампер?


Накладка на бампер автомобіля Накладки на задній бампер покликані як забезпечити надійний захист багажника від механічних пошкоджень різного походження (йдеться про подряпини, потертості, тріщини), так і сховати ті дефекти, які вже є на поверхні. Також ці аксесуари будуть корисними під час перевезення різних предметів, частину яких можна розмістити на накладці і забезпечити тим самим захист бампера.

Накладки на бампер - це про:
  • естетичний зовнішній вигляд;
  • збільшення експлуатаційного ресурсу бампера та економію грошей на заміні та ремонті бампера;
  • зручне транспортування різних предметів, наприклад, велосипедів та будівельних матеріалів.
Щоб забезпечити більшу ефективність використання накладки заднього бампера рекомендується використовувати їх разом із накладками на пороги.

Які види накладок на задній бампер є?


Сьогодні на ринку є безліч бамперів, тому кожен автомобіліст може легко підібрати аксесуар для свого авто. Залежно від використовуваного матеріалу бампери бувають таких видів:

Накладка на бампер автомобіля Накладка на бампер автомобіля
  • накладки на задній бампер із нержавіючої сталі. Відрізняються ці накладки своїми експлуатаційними характеристиками вони знаходяться на висоті. Такі накладки відрізняються стійкістю до утворення корозії та різних механічних пошкоджень. Також накладки "витримують" різкі перепади температури та вологе середовище;
  • карбонові накладки. Такі вироби мають у своїй основі полімерний композитний матеріал із переплетених ниток вуглецевого волокна. Цей матеріал відрізняється легкістю порівняно з металами, проте є не менш міцним, ніж вони. Також цей матеріал відрізняється довговічністю і добре чинить опір агресивному середовищу.

  • Залежно від конструкції бампери бувають із загином і без загину. Відмінність між конструкціями полягає в тому, що накладки із загином забезпечують додатковий захист бічної сторони бампера - вони закривають собою велику площу поверхні та забезпечують максимальний рівень її захисту.

    Залежно від місця встановлення аксесуари бувають таких варіантів: накладки на внутрішній поріг багажника, накладки на бампер.

    Накладка на бампер автомобіля Ну і, звичайно ж, накладки відрізняються за кольором. Найчастіше цей аксесуар представлений у сріблястому та чорному кольорі.

    У нашому каталозі є великий вибір накладок на бампер. Серед них:

    Як вибрати накладки на бампер?


    Вибираючи накладки заднього бампера, слід віддавати перевагу виробам високої якості від перевірених виробників. Вироби повинні бути виконані акуратно, виготовлятися зі сталі або карбону, щоб не деформуватися в процесі експлуатації і не пропускати через себе вологу. Також ці аксесуари можуть виготовлятися з полістиролу та ABS-пластику.

    Вибираючи накладки на бампер, слід звернути увагу також на наступні моменти:
    • спосіб установки (кріплення на двосторонній скотч є найзручнішим - воно максимально просте і не забирає багато часу);
    • місце установки (деякі водії встановлюють накладку на бампер, інші здійснюють монтаж на внутрішній поріг багажника);
    • колір аксесуара (вибирати накладку на бампер необхідно виходячи з кольору машини, а також своїх особистих переваг. За бажання ви зможете нанести на поверхню накладки гравіювання для надання їй естетичності та з метою підкреслити свою індивідуальність).

    Як зробити монтаж накладки на бампер?


    Накладка на бампер автомобіля Після того, як накладка на бампер буде обрана, можна задуматися про її монтаж. Щоб аксесуар ліг рівно і щільно необхідно підготувати поверхню багажника. Щоб виконати підготовку, треба озброїтися рукавичками, а також припаркувати машину так, щоб навколо неї не було протягів. Найкраще проводити маніпуляції в приміщенні, де буде чисто і сухо – це дозволить уникнути появи пилу та різних частинок бруду у місцях кріплення накладки та забезпечить більш тривалий термін служби за рахунок гарного зчеплення.

    Насамперед необхідно ретельно очистити та знежирити те місце, куди кріпиться накладка. Для цього рекомендується використовувати спеціальний очисник для машини, а також губку. Далі можна братися до безпосереднього монтажу. Для початку треба приміряти накладку на бампер і зробити розмітку маркером – так клеїти буде набагато зручніше.

    Накладка на бампер автомобіля Після цього наклейте на поверхню двосторонній скотч і наклейте накладку - притискати при цьому треба максимально акуратно, щоб не пошкодити поверхню і не деформувати її.

    Щоб результат був напевно хорошим утримайтеся від миття авто протягом хоча б години, а краще залишити авто в теплому місці на ніч.

    Ще думаєте над тим, чи варто купувати накладку на бампер? Даремно! Цей аксесуар коштує відносно недорого, а користі від нього багато – окупає він себе з лишком. До того ж, ми пропонуємо максимально комфортні умови для замовлення накладки на бампер. Якщо у процесі підбору у Вас виникнуть складнощі – звертайтесь до наших менеджерів. Вони з радістю допоможуть підібрати потрібний варіант для Вашого транспортного засобу. Також ви можете скористатися швидким та зручним підбором аксесуару для авто за маркою та моделлю транспортного засобу.

    Підбір накладок на бампер за моделлю автомобіля!

    Выберите свой автомобиль:


    Марка авто:
    Модель авто:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено