Щітки склоочисників: перевірка та покращення двірників

19.12.2022
Жоден сучасний автомобіль не обходиться без двірників. Цей простий за своєю конструкцією пристрій призначений для очищення лобового скла під час руху від дощу, снігу, дорожнього пилу, різних мошок і т.д. Їх використання дозволяє покращити видимість у негоду і від них багато в чому залежить безпека водія, пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Адже якщо водій погано бачитиме те, що відбувається на дорозі, або відволікатиметься, акцентуючи увагу на окремих точках, є ризик потрапити в ДТП. Їздити із несправними двірниками категорично заборонено. Для того щоб результат був хорошим і мав віддалену дію, рекомендується використовувати спеціальну склоомиваючу рідину.

Варто зазначити, що аби які двірники на машину не підійдуть - до вибору слід підходити максимально відповідально і вибирати лише варіанти від перевірених виробників. Щітки низької якості швидко втратять свій експлуатаційний ресурс, каркас проіржавіє і т.д. Але які двірники краще купити? Яким критеріям вони мають відповідати?

Які види двірників бувають?


  • За конструкцією двірники діляться на: каркасні чи безкаркасні, також бувають гібридні.
  • За сезоном використання: зимові щітки склоочисника, літні конструкції.
  • За місцем встановлення: двірники для заднього скла та для переднього скла, для праворульних та ліворульних авто тощо.

  • Перевірка конструкції


    Перевірка конструкції склоочисників полягає у візуальному огляді щіток з метою визначення кількості точок фіксації/притиску для досягнення рівномірного розподілу тиску на вітрове скло для хорошого очищення:
  • визначається кількість точок фіксації/притиску та інтервал між ними;
  • визначається стан каркаса щіток - ними має бути слідів корозії;
  • визначається тип адаптера;
  • визначається зусилля вилучення гумової частини щітки з каркасу. Цей момент є важливим елементом для здійснення контролю безпеки, оскільки гумова частина повинна сидіти щільно в каркасі і не повинна з нього вискакувати.

  • Зручність монтажу та демонтажу


    Щітка легко і просто встановлюється та знімається з важеля. Ця маніпуляція не потребує серйозних зусиль або витрат часу.

    Перевірка прилягання після встановлення


    Після того, як щітки склоочисників будуть прикріплені до важелів та встановлення машини, необхідно перевірити не тільки розмір зони очищення на вітровому склі, а й їхню геометрію. Важливо, щоб щітки склоочисника не контактували з важелями. Якщо цієї деталлю знехтувати, то:
  • тиск на скло буде здійснюватися нерівномірно;
  • очищення вітрового скла буде здійснюватися неякісно;
  • у салоні авто буде чути неприємний шум.

  • Початкові тести ефективності


    Щоб зрозуміти, чи справляються встановлені щітки із завданнями, що ставляться перед ними, проводяться певні тести. Вони дозволяють перевірити щітки на предмет:
  • Ефективності очищення: Для того щоб виконати цю перевірку щітки разом з важелями встановлюють на спеціальному тестовому стенді. Моделювання реальних умов експлуатації з підтримкою режимів повільного та швидкого очищення та можливістю розбризкування води дає можливість виконувати оцінку роботи щіток на вітровому склі за різних умов, дозволяє отримати об'єктивні та реальні показники.
  • Тиші роботи: Важливим аспектом, що впливає на рівень комфорту пересування, є рівень шуму під час роботи щіток склоочисників, який не повинен перевищувати певного прийнятного значення.
  • Плавності ходу. Щітка склоочисників повинна плавно ковзати вітровим склом.
  • Бокового зміщення щіток. Під час руху щітки не повинні вагатися з боку в сторони і переміщатися виключно з каркасом.
  • Крутного моменту фіксатора.

  • Перевірка на витривалість


    Виробники, які цінують свою репутацію, перш ніж "пустити" на ринок щітки склоочисника, проводять тест на витривалість. Перевірка передбачає тест 100 000 циклів очищення (цей показник приблизний, у кожного виробника він може відрізнятися), що відповідає двом рокам звичайної експлуатації. У ході цієї перевірки перевіряється ефективність роботи щіток - для отримання об'єктивних показників створюються умови, які імітують реальні умови їх використання (стенд, на якому проводяться випробування, оснащується не тільки вітровим склом та механізмами важелів, а й спеціальним пристроєм, який відповідає за імітацію дощу та і т.д.).

    Стійкість до впливу факторів довкілля


    Ця група випробувань включає:
  • Стійкість до корозії. Проводиться тест наступним чином: на вітрове скло бризкають солоною водою певної температури (численні цикли). Саме тоді щітки працюють постійно. Тест передбачає оцінку часу висихання принаймні примусового підвищення температури до 70 °C.
  • Стійкість до впливу факторів погоди: Під час спеціальних випробувань на старіння під впливом сонячного світла (тест SWOM) протягом більше 200 годин здійснюється оцінка впливу сонця на гуму та каркас такої конструкції, як автомобільний склоочисник. Такі випробування забезпечують можливість симулювати зношування за кілька років протягом відносно невеликого проміжку часу. Після цього тесту на склоочисниках не повинно бути серйозних видимих слідів знебарвлення або розшарування.

  • Випробування на машині


    Після проведення тестів щітки склоочисників встановлюють на тестові автомобілі та використовують протягом тривалого періоду часу. Це тестування проходить у різних куточках Європи та США (залежно від того, про якого виробника йдеться) для перевірки ефективності в різних умовах.

    Проведення різних тестів дозволяє гарантувати виробникам автомобілів бездоганну якість продукції, що поставляється на ринок.

    Купити різні щітки склоочисника можна у нашому магазині. Онлайн-каталог нашого магазину просто величезний, в ньому є різні варіанти Buick, BYD, Cadillac, Chana, Chery, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Cupra, Dacia і т.д.
    Бренди також є різні: Champion, Denso, EVO, Guard, Heyner, Hyundai/Kia (Mobis), Kioki, Lavita, Mercedes-Benz, Nissan, Oximo, PROSWISSCAR, Renault, Star, SWF, Toyota, Trico, VAG-Group, Valeo, Velgio і не лише. Вибір дійсно величезний - щітки відрізняються також за розмірами, типом конструкції і т.д.

    Оформити замовлення можна телефоном або через сайт компанії. Якщо з вибором виникнуть труднощі, то завжди можна звернутися до наших менеджерів – вони із задоволенням проконсультують з усіх питань та допоможуть підібрати найоптимальніший варіант для Вашого авто.

    Варто також зазначити, що в "Авторадості" можна оформити доставку замовлених щіток будь-яким зручним способом для клієнта: Новою поштою на відділення, Новою поштою на адресу клієнта в будь-яку точку країни, самовивіз тощо.

    Ми робимо все, щоб охопити всі сфери та задовольнити потреби різних категорій клієнтів, зібравши в магазині все, що може знадобитися для комфортної експлуатації транспортного засобу, ремонту авто різних марок і моделей. Ми постійно працюємо над розширенням свого асортименту. Сьогодні у нас можна замовити не тільки щітки склоочисника для різних машин, а й різні види герметиків, накидок на сидіння, автомобільні килимки, ароматизатори різних видів і не тільки.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено