Як вибрати якісний термос чи термокружку?

08.12.2022
Термос або термокухоль є незамінною річчю для повсякденного життя, що значно підвищує комфорт і дозволяє насолодитися зігріваючим напоєм в холодну пору року. Основною його функцією є збереження тепла вмісту якомога довше. Широкий вибір термосів і термокухлів дозволяє задовольнити будь-якого покупця, але перш за все варто визначитися, який саме потрібен вам. У нашій статті ми розповімо про види термосів та їх основні відмінності.

Конструкція термоса


Основним елементом конструкції термосів або термочашок є колба з подвійними стінками виконана з металу або скла, що заповнена повітрям або вакуумом, де викачано абсолютно все повітря. Вважається, що вакуумні термоси краще зберігають тепло напою, тому що відсутність повітря виключає теплопередачу та вміст термоса протягом тривалого часу зберігає високу температуру. Повітряні термоси теж добре тримають тепло, але трохи менше, ніж термоси з викачаним повітрям. Також важливу роль для збереження тепла грає пробка та кришка. Важливо, щоб ці елементи герметично закривали термос, що дозволить не лише зберегти тепло напою, а й захистить від протікання.

Термоси виробляють різних розмірів, в основному вони поділяються на категорії залежно від їх обсягу:
  • невеликі до 700 мл.
  • середні від 800 мл до 1 л.
  • великі, об'єм яких від 1,2 л.

  • За діаметром горловини існують термоси:
  • для напоїв та різних рідин (від 25 мм до 50 мм);
  • для їжі (від 65 мм до 80 мм);
  • універсальні (від 50 мм до 65 мм);
  • термочашки.

  • Залежно від внутрішньої пробки термоси також поділяються на:
  • Вироби з механічною пробкою або пневмонасосом. Такий тип термосів відкривається за допомогою натискання кнопки. Така конструкція дуже зручна у використанні, відрізняється зниженою тепловіддачею, але має свої недоліки, тому що доводиться ретельно очищати пробку від частинок кави або чаю, що забилися.
  • Класична гвинтова пробка. Такий тип простий у догляді, але не такий комфортний у використанні, оскільки витрачається трохи більше часу на відкриття/закриття.

  • Термоси можуть бути виготовлені з різних матеріалів. Існують варіанти в металевому або пластиковому корпусі з колбами з нержавіючої сталі, пластику, скла або з комбінації металів. У металеву колбу не рекомендується заливати напої, в яких міститься кислота (чай із шипшиною, лимоном та інше), оскільки це може розпочати процес окиснення. У такому випадку більш універсальним варіантом є термос зі скляною колбою, яка підходить для будь-яких напоїв, але вони дуже тендітні і потребують акуратного використання. Пластик краще брати для холодних напоїв, тому що при використанні з гарячими їх термін служби буде мінімальним.

    Термос для напоїв


    Найчастіше термос для рідини складається з колби та герметичної кришки, що утримує рідину та захищає від протікань. Іноді в комплекті йде зручний ремінець для транспортування, чохол, чашка чи набір чашок. Такі термоси дуже корисні та практичні у тривалих поїздках, відпочинку на природі, коли необхідно взяти достатню кількість напою. На ходу або при керуванні автомобілем з такого термоса дуже незручно пити і є велика можливість обпектися або пролити напій. Шийка в термосах для напоїв досить невелика (25-50 мм), що позитивно впливає на теплоізоляцію. При виборі термоса рекомендуємо звернути увагу саме на моделі в металевому корпусі та з металевою колбою, оскільки вони прослужать вам довгий час.

    Термокухоль


    Тремокружка - одна з варіацій термоса, що відрізняється компактнішими розмірами та продуманою конструкцією для пиття на кришці. Такі вироби менше зберігають тепло, мають менший об'єм, але дуже комфортні для повсякденного використання та коротких прогулянок та поїздок. Термокухлі дуже зручно використовувати на ходу і більшість моделей продумані так, що їх можна відкрити однією рукою. Незважаючи на це, термос добре захищений і не протікає.

    Обсяг термокухлів в середньому варіюється від 200 мл до 500 мл. Бюджетні варіанти можуть зберігати тепло близько 30 хвилин, а дорожчі та якісні варіанти близько 12 годин. Деякі термокухлі мають ручки або ремінці для більш комфортного використання.

    Термос для їжі


    Харчовий термос має широку горловину (65-80 мм) для більш комфортного використання. Призначений для таких продуктів харчування як суп, борщ, рагу, різні каші та інше. Такі термоси набагато менше часу зберігають тепло, але практичніші для обідів. У комплектації також можуть йти столові прилади та компактні судочки, що дозволять зручно розмістити в термосі як першу, так і другу страву одночасно.

    Для походів та активного відпочинку рекомендуємо звернути увагу на моделі в металевому виконанні, оскільки вони більш практичні та довговічні. При використанні термоса на роботі та поїздках ви можете придбати термос у скляній колбі, оскільки вони краще зберігають тепло, але крихкі.

    Універсальний термос


    Завдяки досить широкій горловині та значному об'єму такі термоси універсально підходять як для зберігання рідин, так і для їжі. Важливо враховувати, що термоізоляція в них не дуже велика, як і в термосах для їжі.

    Пропонуємо вам перейти до каталогу термосів і кухлів для більш детального ознайомлення з представленим асортиментом інтернет-магазину "Авторадості". Тільки якісна та надійна продукція від відомих виробників, що чудово зарекомендували себе.

    У нашому магазині Ви можете придбати різні термоси як для їжі, так і для напоїв, що зігрівають. На наших онлайн-полках є:
  • Термос для їжі Tramp 500 мл TRC-129 (Tramp)
  • Термос для їжі Tramp 800 мл, в чохлі, чорний UTRC-132 (Tramp)
  • Термос 1 л, FBB-1000B, металік
  • Термос 0,5 л, BubbleSafe, червоний
  • Термокухоль 0,42 л, QS1904, чорний
  • Термочашка Stanley Classic Never Leak Hammertone Ice 0,25 л
  • Термочашка Сила Sport Black 0,45 л


  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено