Як вибрати ґрунт для автомобіля?

01.12.2022
Грунт є базою для лакофарбових покриттів. Він забезпечує захист металевої поверхні від корозії, на відміну від шпаклівки, яка застосовується для корекції форми деталей авто після попадання в аварію тощо.

Залежно від призначення ґрунтовки для машини можна поділити на такі різновиди:
  • для пластику;
  • акрилові ґрунти;
  • аерозольні ґрунтовки;
  • кислотні;
  • антикорозійні;
  • епоксидні;
  • з наповнювачами;
  • ґрунтовки-ізолятори.

  • Особливості кожного із видів ми розглянемо далі.

    Акриловий ґрунт для авто


    Щоб уберегти елементи кузова авто від його найлютішого ворога-корозії, варто подбати про покупку акрилового ґрунту. Ця ґрунтовка відрізняється стійкістю до перепадів температури та високих температур і тому добре показує себе в процесі експлуатації. Її можна використовувати не тільки з метою запобігання утворенню корозії, але і для вирівнювання поверхні кузова для підготовки її до фарбування. Якщо використовувати цей тип ґрунтовки спільно з акриловою фарбою, то можна надовго забути про турботу про зовнішній вигляд кузова і надати йому акуратного вигляду.

    Акрилові ґрунти поділяються на:

  • однокомпонентні. Таку ґрунтовку можна наносити навіть в один шар. Вона відмінно підходить для покриття нових деталей та відрізняється гарною адгезією.
  • двокомпонентні. Такі ґрунтовки можуть використовуватися для здійснення будь-якого виду ремонту кузова. Перевагою такого ґрунту є хороша адгезія та скорочений час сушіння. Зазвичай такий ґрунт застосовується на останньому етапі вирівнювання поверхні. Він чудово справляється зі шліфуванням рисок і невеликих пір.

  • Кислотна (витравлююча) ґрунтовка для автомобіля


    Особливістю цього лакофарбового матеріалу є наявність кислоти у його складі. Ця кислота "з'їдає" мікроскопічний шар поверхні кузова, забезпечуючи тим самим адгезію фарби до металу. Також її дія запобігає розвитку корозійних процесів під лакофарбовим шаром.

    Авто грунт у балончику (аерозольний)


    Тоді, коли ремонт не вимагає великої кількості ґрунтовки, можна купити аерозольний ґрунт. Він чудово підходить для реставрації окремих ділянок кузова, що протерлися до металу та виглядають непривабливо. Перевагою такого ґрунту є його економічне витрачання. Такі ґрунти чудово справляються з поставленим перед ними завданням - захищають поверхню від корозії і при цьому забезпечують хороше зчеплення основи з лакофарбовим покриттям.

    Епоксидний ґрунт для авто


    Епоксидна ґрунтовка запобігає появі корозії та забезпечує надійний захист кузова машини. Основою епоксидної ґрунтовки є спеціальні смоли та добавки високої якості. Такі ґрунти застосовуються при шпаклівці або перед тим, як планується проведення фарбування кузова. Грунт є базою для проведення ремонту і сприяє поліпшенню адгезії лакофарбового покриття і поверхні кузова.

    Якщо на кузові утворилися невеликі подряпини, то їх достатньо буде лише загрунтувати, шпаклівка для цього не потрібна. А от якщо треба приховати вм'ятини, серйозні дефекти на поверхні кузова, спочатку треба використовувати універсальну або шпаклівку, що наповнює, а вже після - епоксидний грунт.

    Епоксидні ґрунти характеризуються стійкістю до коливання температур, вологи та механічних пошкоджень, також для них характерне швидке сушіння. Перед тим, як нанести ґрунтовку, необхідно очистити та знежирити поверхню. Якщо на ній вже утворилася іржа, її потрібно видалити перед ґрунтовкою.

    Антикорозійний ґрунт для авто


    Антикорозійний грунт характеризується особливим складом, який спрямований на боротьбу з утворенням іржі та покликаний запобігти впливу вологи на кузов машини. Такі ґрунтові склади відрізняються еластичністю, водонепроникністю, легко розподіляються поверхнею і при цьому швидко сохнуть. Такі ґрунтовки дозволяють заповнити мікропори та будь-які тріщини.

    За своїм хімічним складом такі ґрунти бувають:
  • епоксидні (епоксидна плівка, яка утворюється в результаті його нанесення, забезпечує захист поверхні металевих деталей від впливу вологи і перешкоджає подальшому поширенню корозії. Допустимим є використання епоксидної ґрунтовки, як на зашпакльованій поверхні, так і на голому металі);
  • поліуретанові (такі ґрунти вимагають попередньої підготовки поверхні);
  • поліуретанові наповнюючі;
  • алкідні (грунти відрізняються стійкістю до низьких температур та швидко сохнуть).

  • Ґрунтовка для пластику


    Коли з'являється необхідність в обробці деталей із пластику, обійтися без спеціальної ґрунтівки для пластику точно не вийде. Такий ґрунт ідеально підходить практично для будь-яких пластикових деталей (крім РЕ). Він дозволяє легко виконати ремонт бампера, полагодити дзеркало, спойлери та пластмасові решітки авто. Для кожного конкретного виду пластику та типу покриття, яке буде використовуватися, слід застосовувати свій вид грунту.

    Такий грунт можна наносити за допомогою пістолета, після чого покрити його алкідною автоемаллю або будь-якою іншою фарбою, яка не призначена для фарбування виробів з пластику.

    Ізолювальна ґрунтовка для автомобіля


    У тих ситуаціях, коли планується нанесення несумісних між собою лакофарбових матеріалів, слід використовувати ґрунт-ізолятор. Така ґрунтовка бере на себе роль бар'єру між двома різними покриттями. В основі таких ізоляторів може бути як деревний спирт, так і будь-який інший розчинник, який не взаємодіє з фарбою іншого типу.

    Такі грунтовки можуть наноситися на поверхню зі сталі, цинку або алюмінію, а також на лакофарбові заводські покриття. Перед нанесенням такий ґрунт категорично не можна нагрівати або якимось іншим чином впливати на його структуру. Поверх ізоляторів можна використовувати будь-які інші види ґрунтовок або двокомпонентних емалей. Щоб перевірити роботу "ізолятора", краще нанести його спочатку на якусь деталь, яка вже не знадобиться.

    Ґрунтовка з наповнювачами


    Такі ґрунтовки мають високу адгезію до кузова авто і, за рахунок наповнювачів, що входять до її складу, відмінно приховують невеликі вм'ятини, подряпини та інші дефекти на поверхні. Якщо є потреба у заповненні великих дефектів, варто використовувати шпаклівки для машини.

    У нашому інтернет-магазині Ви можете придбати різні типи ґрунтів на найкращих умовах. У каталозі “Авторадості” є:

  • Ґрунт однокомпонентний для пластику APP Kunststoff Primer, прозорий, 1 л;
  • Аерозольний реактивний ґрунт Chamaleon 1К, 400 мл;
  • Грунт епоксидний Chamaleon 455, 1 л;
  • Аерозольний ґрунт для пластику Chamaleon, прозорий, 400 мл;
  • Грунт багатофункціональний акриловий Chamaeleon 466 4+1, сірий 1 л;
  • Ґрунт акриловий Chamaeleon 488, сірий, 1 л;
  • Ґрунт-наповнювач в аерозолі Chamaeleon, чорний, 400 мл;
  • Грунт-наповнювач в аерозолі Chamaeleon, чорний, 400 мл та інша продукція від Hi-Gear, LIQUI MOLY, Maxi ColorMontana, Motip, Nowax, Polfill, Presto, Spralac та не тільки.

  • Всю продукцію можна оплатити зручним для Вас способом та при замовленні вибрати найбільш комфортний для себе спосіб доставки товару. Ми прагнемо забезпечити максимально комфортні умови для кожного клієнта.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено