Як довго повинен працювати автомобільний акумулятор?

17.12.2020
Автомобільний акумулятор не завжди встигає повністю зарядитися під час коротких поїздок. Зрештою, батарея розряджається до такої міри, що завести автомобіль стає проблемою. Належний догляд за автомобільним акумулятором допоможе зберегти його працездатність, незалежно від погоди і терміну експлуатації. У цій статті ми розповімо про причини падіння акумуляторного заряду, способах його відновлення і факторах, які підкажуть, коли прийшла пора замінити акумуляторну батарею в автомобілі.

Середній час роботи акумулятора і заряд


Зазвичай термін служби автомобільного акумулятора складає від трьох до п'яти років. Встановлення акумулятора на термін понад п'ять років, навіть в ідеальних умовах водіння, може привести до виходу акумулятора з ладу без попередження. З цієї причини багато виробників рекомендують графік заміни на п'ять років.

Чому вмирають автомобільні акумулятори?


Автомобільні акумулятори призначені для однієї мети - подавати потужний, швидкий струм великої сили в стартер для запуску автомобіля, а потім постійно підтримувати цей заряд в 12,4 В генератором змінного струму при запуску автомобіля. Однак такі фактори можуть привести до того, що акумулятор або не втримає цей заряд, або не подасть струм, необхідний для запуску автомобіля.

  • Повільна розрядка і підзарядка. Всі батареї, якщо їх залишити без нагляду, дуже повільно розряджаються з 12,4 вольт до 0. Коли це відбувається, в більшості випадків акумулятор необхідно перезарядити. Це часто стає дуже очевидним при низьких температурах, коли двигуну потрібна велика сила струму для запуску, а холодна батарея забезпечує ще менше енергії.

  • Руйнування конструкції. Батареї складаються з ряду решіток, занурених в електроліт, яким у випадку зі свинцево-кислотними батареями є сірчана кислота. Вони живуть важким життям, стикаючись з вібраціями автомобіля і схильні до різких перепадів температур, або всередині моторного відсіку, або переходячи від спекотного літнього дня до морозного взимку. Через це деякі батареї можуть просто мати внутрішній структурний збій, який багато людей називають «мертвим елементом». Здається, що батарея в порядку в одну хвилину, в наступну - ні, тому її необхідно замінити при будь-якому структурному збої.

  • Швидка розрядка, перезарядка або відмова генератора. Подібно повільної розрядці, швидка розрядка або перезарядка часто трапляється, коли генератор змінного струму - джерело батареї для підтримки заряду - виходить з ладу і викликають проблеми. Якщо генератор починає перезаряджати акумулятор, електроліт може википіти, витекти, і в кінцевому підсумку акумулятор вийде з ладу. І навпаки, якщо генератор перестає заряджатися або відбувається розрив ланцюга зарядки між генератором і акумулятором, і вся електрична система починає працювати від акумулятора, що викликає швидку розрядку. У більшості випадків батарея часто виходить з ладу одночасно з генератором через це швидкого розряду за багато днів до виявлення.

Ознаки виходу з ладу автомобільного акумулятора


Батареї не завжди підказують вам, що назріває проблема. Просто пам'ятайте, що будь-яка батарея старше 3 років повинна негайно викликати підозру. Перевірте наявність будь-якого з цих сигналів поганий батареї нижче, і, якщо вони є, негайно перевірте акумулятор.
  • Повільний запуск: коли температура падає нижче 20 градусів, зазвичай сповільнюється частота обертання педалей будь-якого автомобіля. Якщо опуститися нижче 0, він стане ще повільніше. Якщо ви помітили таку поведінку - раптово починається повільне перетягування, перевірте батарею якомога швидше і не ігноруйте це. Зрештою, машина не заводиться. Якщо здається, що акумулятор з повільним запуском може нормально зарядити і перевірити, цілком ймовірно, що паразитний розряд або перенапруження розряджають акумулятор, поки автомобіль знаходиться в нерухомому стані, і необхідно перевірити електричну систему.

  • Ознаки протікання або корозії: перевірте верхню частину батареї на предмет корозії або ознак кислоти в нижньому відсіку для батареї. Хоча корозія на клемах не означає, що батарея вмирає, ця корозія в кінцевому підсумку призведе до виходу з ладу клеми. Витік часто може сигналізувати про несправності конструкції або перезарядки.

  • Раптове клацання або відсутність запуску: якщо раптово у вас розрядився акумулятор, тобто ви повертаєте ключ і отримуєте клацання або гудіння, часто фари і приладова панель працюють нормально, але машина буде клацати, коли ви спробуєте її завести. Протестуйте його разом з іншими частинами системи зарядки за допомогою мультиметра і негайно замініть акумулятор. Якщо проблема не зникне після установки зарядженої батареї, висока ймовірність паразитного розряду батареї.

  • Дуже неприємний запах: характерною ознакою сірчаної кислоти є запах тухлого яйця. Якщо ви відчуєте цей запах, швидше за все, ваша батарея дуже нестабільна і, швидше за все, або перезаряджена, або має внутрішню структурну несправність.

Три традиційних показника для перевірки заряду АКБ


Струм пуску (CA) - вказує кількість ампер, яке нова повністю заряджена батарея може безперервно видавати при 32 ° F протягом 30 секунд при підтримці напруги не менше 7,2 В.

Струм холодного пуску (CCA) - вказує, скільки енергії може генерувати акумулятор в «холодному» стані, особливо при запуску двигуна. Це вимірює здатність батареї швидко перейти від невикористаної до великої потужності. Сучасні автомобілі запускаються дуже швидко, тому потужність холодного запуску не так важлива для автомобілів більш пізніх моделей.

Резервна ємність (RC) - показує кількість хвилин при 80 ° F, протягом яких батарея може бути розряджена при 25 А і підтримувати не менше 10,5 В для 12-вольтової батареї.


Як запобігти виходу батареї з ладу?


Регулярне тестування і відстеження терміну служби акумулятора дадуть вам чітке уявлення про те, коли слід замінити автомобільний акумулятор. Тим часом, можна зробити кілька речей, щоб максимально продовжити термін його служби. Читайте про них у статті: Проявіть турботу про акумуляторі і Убережіть автомобіль від простою .

Незалежно від того, замінюєте ви акумулятор кожні три роки або продовжуєте термін його служби до шести і більше років, уважно стежте за його потужністю і здатністю підтримувати заряд. Це знизить ваші шанси опинитися в скрутному становищі і збереже харчування вашого автомобіля під час руху по дорозі.


Поради щодо використання зарядного пристрою


Час зарядки акумулятора зазвичай залежить від таких факторів, як розмір акумулятора і сила струму, стан акумулятора, а також від інших факторів, таких як стан типу зарядного пристрою і якість проводів. Щоб купити кращий зарядний пристрій для свого автомобільного акумулятора, враховуйте потужність, щоб витримати обсяг вашого двигуна і сумісність з вашим типом акумулятора.


Обов'язково ознайомтеся з керівництвом по експлуатації автомобіля перед зарядкою, тому що для деяких автомобілів є спеціальні інструкції. Це особливо важливо для моделей з акумулятором, встановленим в багажнику або захованим під лобовим склом. Батареї можуть виділяти шкідливі та вибухонебезпечні гази. Обов'язково виконуйте зарядку в добре провітрюваному місці і використовуте засоби захисту очей при роботі з акумулятором.

Остання порада: червоний - позитивний, чорний - негативний. Це має значення. Завжди підтверджуйте інструкції перед підключенням чого-небудь до батареї.

Висновок


Коли термін служби вашої батареї досягає трьох або більше років, подумайте про те, щоб перевірити її. Швидко протестувати вашу батарею разом з вашою системою зарядки допоможе мультиметр . Це необхідно для того, щоб переконатися, що ваша батарея працює належним чином, а система зарядки отримує необхідний заряд для підтримки роботи.

Якщо Ви виявили, що прийшов час замінити батарею, Ви можете підібрати і купити новий автомобільний акумулятор в інтернет магазині Авторадості. Який би акумулятор ви не вибрали, важливо стежити ще за тим, що відбувається з вашим автомобілем. Перед вибором ознайомтеся з тим, що враховується при виборі автомобільного акумулятора?


І так як, ми живемо в епоху вторинної переробки, ваш автомобільний акумулятор не виняток. Коли ви купуєте нову батарею в магазині Авторадості, просто залиште свій старий акумулятор у нас, і ми відправимо його на переробку. При цьому, можете отримати хорошу знижку на покупку нової акумуляторної батареї за вашу стару батарею - подробиці за посиланням .

Також дивіться наше відео про правильну заміну акумулятора на Youtube каналі Авторадості !



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено