Регулярне обслуговування: що робити якщо в автомобілі занадто багато мастила?

10.12.2020
Олива - це мастило для двигуна. Занадто мало або занадто багато моторного мастила в системі може привести до всіляких проблем, що в якийсь момент призводить до неминучого ремонту автомобіля. З цієї причини важливо регулярно перевіряти рівень мастила, переконавшись, що цієї важливої ​​рідини досить. Якщо мастила занадто мало і недостатньо для змащення- це може привести до його вигоряння. Надлишок мастила в системі теж краще уникати. Якщо його занадто багато - воно може перетворитися в більш густу пінну речовину, яке проникає в частині двигуна, де цього бути не повинно. У цій статті ми поговоримо про уникнення подібних проблем і розповімо про симптоми занадто великої кількості мастила в автомобілі.

Вимірювання рівня моторної оливи в автомобілі


Оскільки це важливий момент обслуговування авто, передбачається, що кожен повинен вміти перевірити мастило в своєму автомобілі. Кращий спосіб виміряти кількість моторної оливи в автомобілі- використовувати щуп, розташований під капотом. Щуп - це довгий тонкий стрижень, який показує, скільки мастила в машині. По можливості перевіряйте рівень оливи в автомобілі.

Як перевірити рівень мастила?

  • По-перше, вам потрібно переконатися, що ваша машина припаркована на рівній поверхні. Ви не хочете, щоб нерівна поверхня спотворювала результати.
  • Після цього зверніться до інструкції з експлуатації, щоб дізнатися, чи слід перевіряти мастило , коли двигун теплий або холодний.
  • Якщо він рекомендує перевірити холодний двигун, не заводьте автомобіль. Якщо рекомендується прогріти двигун, заведіть автомобіль на кілька хвилин або перевірте мастило відразу після того, як ви деякий час проїхали на ньому.
  • По-третє, вам потрібно буде відкрити капот вашого автомобіля і знайти масляний щуп. У більшості випадків на ньому буде невелика ручка з написом «oil».
  • Візьміться за ручку і витягніть її. Коли ви витягнете щуп, візьміть серветку і видаліть всі сліди мастила, щоб отримати чисті свідчення. Потім вам потрібно покласти його назад в циліндр до упору.
  • Переконавшись, що ви знову вставили його правильно, витягніть щуп і огляньте його з обох сторін, щоб визначити, скільки мастилав автомобілі.
  • На щупі є лінії, які показують рекомендовані рівні мастила.
  • Якщо рівень мастила вище мінімальної лінії і нижче верхньої лінії, все в порядку.
  • Якщо він дуже близький до мінімальної позначки, вам слід подумати про його поповненні.
  • Після перевірки рівня мастила просто поверніть щуп в його циліндр і переконайтеся, що він вставлений до упору.

Ознаки занадто великого або занадто малу кількість мастила


Є кілька контрольних ознак, які покажуть, якщо в двигуні буде занадто багато або занадто мало мастила.

Одна з ознак, на який слід звернути увагу,- це біло-сірий дим від вихлопних газів. Якщо з вихлопної труби виходить густий білий дим, це може означати, що двигун отримує занадто багато мастила. У цьому випадку важливо якомога швидше відвезти машину до механіка, щоб звести до мінімуму ризик довгострокового пошкодження двигуна. Білий дим часто є ознакою того, що всередині двигуна щось горить. Це може бути чи не бути мастилом. Однак, якщо олива змішується зі згаданим раніше пінистою речовиною, воно може почати горіти, що викличе дим.

Ще одна річ, на яку слід звернути увагу,- це витік мастила. Олива часто проливається, коли воно додається в двигун, тому, якщо ви знайдете невелику пляму мастила в тому ж місці, де ви доливали його, це, ймовірно, не буде занадто великою проблемою. Однак, якщо мастило знаходиться під автомобілем в зовсім іншому місці в порівнянні з тим, де ви доливали мастило в останній раз, цілком може бути витік.

Ви повинні спочатку перевірити масляну пробку, розташовану під автомобілем, щоб переконатися, що там немає витоку. Якщо масляна пробка не затягнута належним чином, мастило може виходити не з двигуна, а просто стікати знизу. Якщо це станеться, в вашому автомобілі досить швидко закінчиться мастило, що, як ви могли здогадатися, призведе до ряду досить серйозних проблем.

Проблеми, викликані занадто великою кількістю мастила в автомобілі


Коли більшість людей думають про олію в автомобілі, вони турбуються про те, що його не вистачає. Однак додавання занадто великої кількості мастила також може створити проблеми. Коли в двигуні занадто багато мастила, йому нікуди подітися. І в цих умовах при вібраціях він може наповнитися повітрям, перетворивши його в піну. мастило , в якому є повітря, не працює так само добре, як оливи з більш гладкою і текучою консистенцію, що може викликати перегрів і серйозно пошкодити двигун.

Перелив мастила з двигуна також може викликати пошкодження різних прокладок і ущільнень, оскільки мастило виштовхується з двигуна. Коли ці прокладки і ущільнення починають виходити з ладу, можуть виникнути витоку мастила. Це може залишити плями на проїжджій частині і привести до того, що рівень мастила в автомобілі стане занадто низьким, що може привести до ще більшого пошкодження двигуна.

Як ви розумієте, використання занадто великої кількості мастила має значний ефект. Необхідно виявити перегорілі прокладки і ущільнення, а потім якомога швидше відремонтувати. Ще одна проблема, викликана занадто великою кількістю мастила, полягає в тому, що воно може виштовхнути через ущільнення і кільця поршнів. Це може привести до того, що ваш двигун буде покритий мастилом, чого ви навряд-чи захочете. Коли це мастило починає горіти, воно може виділяти небезпечні пари. Це також може створити небезпеку загоряння, якщо мастило вийде за межі двигуна.

Видалення надлишків олії


Ось відмінне покрокове керівництво, яке покаже вам, як міняти мастило в машині:
  • Якщо в двигуні занадто багато матисла, важливо видалити надлишки, щоб запобігти можливим пошкодженням.
  • Перший крок до видалення надлишків мастила- вимкнути автомобіль і відкрити капот.
  • Помістіть масляний піддон під автомобіль, потім відверніть зливну пробку і дайте мастилу стекти в піддон.
  • Коли ви будете задоволені цим мастило, якщо мастило злито, знову закрутіть зливну пробку.
  • Потім зніміть кришку двигуна з написом «Oil» і вставте в отвір воронку.
  • Потім вам потрібно вилити і залити оливу в воронку, але переконайтеся, що ви не використовуєте її повністю!
  • Перевірте кількість мастила за допомогою щупа, виконавши дії, описані вище.
  • Потім знову надіньте ковпачок на двигун і закрийте капот.
  • Ось і все. Можете налити зайве мастило в ємність і використовувати його для наступної заміни мастила.

  • *** При виконанні цього завдання важливо переконатися, що ваш двигун охолов. ***

Висновки


Занадто мало або занадто багато мастила в двигуні може викликати безліч проблем з вашим автомобілем. Важливо переконатися, що ви своєчасно міняєте мастило і регулярно перевіряєте його рівень, так як це дозволить вашому двигуну працювати безперебійно протягом більш тривалого часу. Виникли проблеми з витоком мастила? Читайте наше керівництво: "Витоку автомобільних рідин: причини, поради щодо усунення". Або ви шукаєте, де купити гарне моторне мастило для холодної погоди? Ознайомтеся з нашим асортиментом кращих синтетичних моторних масел прямо зараз.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено