Зимові поради автомобілісту

23.12.2013

1. Не варто вирушати в дорогу, залишивши на автомобілі неприбраний сніг. Кузов авто почне поступово прогріватися, сніг буде танути та запросто може сповзати на лобове скло при гальмуванні, а коли ви станете прискорюватися, буде злітати назад автомобіля. Не потрібно чекати, поки сніг розтане, змітайте його, нехай навіть снігу і зовсім небагато. Сніг запросто може примерзнути, якщо температура різко знизиться. А зчищати примерзлий сніг - це зовсім не те - процедура складна і досить небезпечна для лакофарбового покриття кузова.

2. Щоб очистити скло від інею, найкраще використовувати гумові, силіконові або пластмасові скребки. Металеві вироби - це реальний ризик подряпати скло. Зверніть увагу - скребки слід використовувати тільки для скла. Пластмаса м'якша, ніж скло, і не може його пошкодити, зате з легкістю подряпає фарбу на кузові.

3. Якщо після недовгої стоянки взимку ваш двигун ще розігрітий, не варто включати обдув лобового скла на максимум - почніть з мінімального режиму, щоб убезпечити скло від виникнення мікротріщин. Крім того, не потрібно чекати, поки обігрівач повністю відігріє скло, найкраще одночасно почати очищення його від криги.

4. Якщо ви залишаєте авто на відкритій стоянці взимку, в мороз, коли йде сніг (або може піти в будь-який момент), підійміть двірники вертикально і підставте упори під них, щоб уникнути дотику зі склом. Це не дасть двірникам примерзнути та заощадить вам немало часу.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено