Встановлення багажника на дах авто: покрокова інструкція

23.11.2023
релинги на дах
Полюбляєте подорожувати авто? Не уявляєте зиму без катання на лижах? Часто перевозите вантажі? Тоді багажник на дах авто - те, без чого ви точно не зможете обійтися. Автобагажник забезпечує додаткове місце для транспортування речей і може бути встановлений на будь-який тип даху. У цій статті ми розповімо, як встановити багажник на дах.

Які види установки багажника на дах бувають?


Сьогодні на ринку представлені багажники на дах із різними варіантами встановлення, серед них:релінги на гладку кришу
  • встановлення на водостоки;
  • у штатні місця;
  • на рейлінги;
  • на гладкий дах авто.
Щоб багажник тримався на даху і проблем з установкою не виникло, необхідно перш за все вибрати відповідний варіант багажника виходячи з моделі та типу транспортного засобу. У нашому онлайн-каталозі є великий асортимент багажників для BMW, BYD, Cadillac, Chana, Chery, Chevrolet, Chrysler, Citroen і не тільки. Серед доступних до купівлі багажників є також:

Встановлення багажника на водостоки


рейлінги на водостоки Крок 1. Необхідно підготувати інструменти та багажник для встановлення
    Перед тим, як виконати монтаж багажника на водостоки, слід переконатися в тому, що у вас є під рукою всі потрібні комплектуючі, а також інструменти. До інструментів відносяться ключі, викрутки, прокладки з гуми.
Крок 2. Розпакування багажника та перевірка
    Розпакуйте багажник і перевірте, чи немає пошкоджень або дефектів на придбаному багажнику.
Крок 3. Установка поперечних брусків
    Закріпіть поперечні бруски багажника на водостоках авто відповідно до інструкції виробника. Зазвичай для цього використовуються спеціальні затискачі або кріплення.
Крок 4. Монтаж поздовжніх брусків
    Якщо на багажнику є поздовжні бруски обов'язково закріпіть їх на поперечні бруски за допомогою сполучних елементів.
Крок 5. Закріплення багажника
    Перевірте, щоб усі бруски були надійно зафіксовані. Переконайтеся, що багажник не зсувається та надійно встановлений на даху транспортного засобу.

Встановлення багажника у штатні місця


штатні місця на даху авто для встановлення багажника Крок 1. Пошук штатних місць для встановлення багажника
    Уважно огляньте дах машини і знайдіть спеціальні точки або пази, які призначені для монтажу багажника. Зазвичай ці точки розташовані вздовж бічних країв даху.
Крок 2. Підготовка кріпильних елементів
    Зазвичай комплект багажника з кріпленням у штатні місця включає спеціальні затискачі або елементи кріплення. Переконайтеся, що у вас є все необхідне для надійного закріплення даху.
Крок 3. Закріплення багажника
    Помістіть елементи кріплення в штатні місця на даху машини і закріпіть їх відповідно до інструкції виробника. Зазвичай для них використовуються ключі або гвинти.

Встановлення багажника на рейлінги


багажник на рейлінги Існує кілька видів автомобільних рейтингів: інтегровані; звичайні. Залежно від типу рейлінгів процес монтажу багажника може трохи змінюватись. А поки що розглянемо найбільш “універсальну” інструкцію щодо встановлення багажника на рейлінги.

Крок 1. Підготуйте багажник та кріпильні елементи до установки
    Розпакуйте придбаний багажник і переконайтеся, що у вас є всі потрібні деталі та елементи кріплення, які потрібні для встановлення багажника на рейлінги.
Крок 2. Розташування багажника на рейлінгах
    Розмістіть багажник на рейлінгах так, щоб він рівномірно розподілявся на всій довжині даху автомобіля. Це дозволить запобігти крен авто під час руху і сприятиме сприянню безпеці.
Крок 3. Фіксація багажника на рейлінги
    Закріпіть багажник на рейлінгах за допомогою кріпильних елементів, що йдуть у комплекті. Переконайтеся, що багажник надійно закріплений та не зсувається.

Встановлення багажника на гладкий дах автомобіля


багажник на гладкий дах автомобіля Якщо у вашій машині гладкий дах без водостоків, рейлінгів та на даху немає штатних місць, не варто засмучуватися. Адже виконати монтаж все одно можна. Існують спеціальні універсальні багажники, призначені для установки на гладкі дахи автомобілів. Нижче наведена покрокова інструкція, як поставити багажник на дах автомобіля.

Крок 1. Підготовка багажника та даху транспортного засобу до встановлення багажника
    Розпакуйте багажник і переконайтеся, що у вас є всі необхідні комплектуючі та інструменти. Також зверніть увагу на чистоту та сухість даху автомобіля. Поверхня має бути добре очищена від бруду та пилу.
Крок 2. Підготовка кріпильних елементів для монтажу
    Універсальні багажники часто поставляються із спеціальними кріпленнями для встановлення на гладкий дах.
Крок 3. Розміщення багажника на даху машини
    Розмістіть багажник на даху авто та налаштуйте його так, щоб він рівномірно розподілявся та щільно прилягав до поверхні даху авто. Важливо переконатися, що на безпеку нічого не впливає - багажник не перекриває огляд водію.
Крок 4. Кріплення багажника
    Закріпіть багажник на даху автомобіля за допомогою кріпильних елементів, що йдуть у комплекті.
Крок 5. Перевірка установки
    Після встановлення багажника перевірте його надійність. Потягніть за нього з різних боків, щоб переконатися, що він міцно тримається на даху. Також перевірте, чи багажник не створює шуму або вібрації під час руху транспортного засобу.
Встановити багажник на авто насправді досить просто, а вибрати потрібний варіант - ще простіше. Адже Ви завжди можете звернутися до фахівців нашої компанії та отримати консультацію щодо будь-якої доступної моделі з каталогу інтернет-магазину “Авторадості”.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено