Які проблеми може спричинити забруднений паливний фільтр?

20.11.2023
Паливний фільтр є одним з найважливіших елементів у механічній частині транспортного засобу, оскільки він є “відповідальним” за запобігання проникненню домішок, які можуть спровокувати пошкодження двигуна під час його роботи. Цей елемент забезпечує відфільтровування зовнішніх речовин із палива. Завдяки цьому ці речовини не потрапляють у контур упорскування, насос високого тиску або подачі. Таким чином, важливі деталі машини захищені від механічних пошкоджень і виконують свої функції на належному рівні. З цієї причини важливо відстежувати стан фільтра - тільки якщо він чистий і правильно встановлений, він виконуватиме свою функцію на належному рівні. Забруднений бензиновий фільтр часто призводить до різних механічних пошкоджень і може навіть завадити нормальній роботі двигуна авто у майбутньому.

Які механічні проблеми може спровокувати забруднення паливного фільтра?


Якщо паливний фільтр брудний або умови його використання неправильні, це неминуче призведе до того, що частинки бруду потраплятимуть у клапани і форсунки. До того ж накопичення бруду перешкоджатиме правильному проникненню бензину в систему та призведе до неправильної роботи двигуна через нестачу палива. З часом двигун вийде з ладу. З цієї причини дуже важливо відстежувати стан фільтра і швидко реагувати на його засмічення або знос. Але як зрозуміти, що фільтр несправний та вимагає до себе уваги?

Що свідчить про несправність паливного фільтра?


Якщо під час руху (або до нього) транспортного засобу ви відзначаєте одне з наступних порушень, слід точно нанести візит на СТО, оскільки з фільтром можуть бути проблеми:
  • Раптове падіння обертів двигуна. Це може спричинити те, що паливний фільтр не працює як слід і пропускає бруд у систему згоряння. Зазвичай таке відбувається після тривалих періодів простою, протягом яких машина не запускається.
  • Автомобіль не запускається. Забруднений паливний фільтр обов'язково відображається у системі запуску. Якщо палива через поломку фільтра недостатньо, його спалювання не відбуватиметься коректно, відповідно запуск авто і не відбувається.
  • Збільшення витрат палива. Якщо машина не використовується інтенсивно, а на заправку доводиться заїжджати дуже часто, то двигун "їсть" багато палива. А це має місце у випадку, коли воно не відфільтровано належним чином.
  • Дивний шум двигуна на холостому ходу або відразу після запуску.
  • Поява проблем із недостатнім прискоренням та втратою продуктивності. Машина має тенденцію втрачати потужність і водночас збільшувати витрати палива, оскільки для досягнення очікуваної продуктивності їй доводиться витрачати більше бензину. Цей симптом є напевно "популярним", оскільки він призводить до несподіваних стрибків потужності і тому, що показники падають. Якщо при спробі збільшити потужність у певний час, наприклад, під час обгону автомобіль реагує незвично, то найчастіше проблема криється саме у фільтрі.
Якщо виправити ситуацію з фільтром вже ніяк не можна і його треба просто замінити, тоді радимо звернутися до нашого інтернет-магазину “Авторадості”. У нас є:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено