Різновиди чохлів для зберігання коліс та правила їх вибору

13.11.2023
Чохли для коліс
Авторезина сьогодні та автогума років 20 тому - це, як кажуть, абсолютно різні речі. Сьогодні вона відрізняється цілим рядом властивостей, має набагато більше переваг і тому, цілком логічно, потребує особливого, додаткового догляду. Йдеться про дотримання вимог до зберігання гуми, а також її транспортування. При закладці автомобільної гуми на зберігання рекомендується використовувати спеціальні чохли для коліс. У статті розглянемо переваги їх використання та їх різновиди.

Навіщо потрібні чохли для коліс та які вони бувають?


Найбільш "важливим" варіантом використання чохлів для коліс є зберігання. Варіантів чохлів є безліч - є ті, що використовуються для захисту всього колеса, є ті, що одягаються на чисту частину. На деяких чохлах є спеціальні ручки, які спрощують процес навантаження та вивантаження колеса. Також багато моделей оснащені спеціальними елементами, які дозволяють виконувати підвіску колеса на гачки.

Інший вид чохлів – для запасного колеса. Зазвичай такі чохли виготовлені з тоншого матеріалу і мають додаткові елементи кріплення.

Отже, за способом закривання чохли поділяються на три типи:

  • відкриті. Такі чохли закривають лише зовнішню частину колеса, а саме – шину. Такі чохли відрізняються простотою в експлуатації і найчастіше використовуються для зберігання запаски. Зручні ці чохли ще й тим, що дістати колесо з чохла і запакувати в нього інше можна лише за кілька хвилин. Серед недоліків такого чохла можна відзначити те, що упаковка закриває шини не повністю і є ризик забруднити салон при перевезенні;

  • Чохли для коліс
  • застібка блискавка. Такі чохли використовуються найширше. При цьому є варіанти з різними зубцями, як із пластику, так і з металу. Кожен із варіантів має свої переваги та недоліки. Пластикові блискавки не іржавіють, однак у разі тиску на них можуть тріснути, металеві ж більш схильні до впливу корозії;

  • Чохли для коліс
  • на затяжках. Затяжками є спеціальні шнури або стрічки, які простягаються по колу. Закриття таких чохлів здійснюється шляхом затягування та зв'язування шнурка. Такий варіант досить зручний, виняток - запасне колесо, на морозі розв'язати вузол буває непросто (це незручно і потребує більше часу). Такий вид застібки абсолютно не вибагливий, як це у випадку з металом або пластиком.

  • Чохли бувають різні - вони розраховані на конкретні параметри шин. Рекомендується не нехтувати цим критерієм при виборі шин, оскільки це може призвести до наслідків. Так, обравши чохол меншого розміру, по-перше, шина може просто не влізти в чохол, а по-друге, циркуляція повітря буде гіршою. Вибравши варіант, який за розміром більший, тканина буде збиратися і використовувати чохол буде не комфортно.

    З яких матеріалів виготовляються чохли для коліс?


    Чохли для зберігання коліс можуть виготовлятися з різних матеріалів. Якість тканини прямо впливає на експлуатаційний ресурс та вартість готового виробу. Дешеві тканини низької якості прослужать недовго, не забезпечують належного захисту від вологи і не забезпечують належної вентиляції.

    Чохли для коліс Найбільш "популярним" варіантом тканини є Оксфорд або щось на кшталт її. Щоб захистити колеса від вологи, використовують поліуретанове наповнення. Результатом використання таких чохлів є захист від вологи та ультрафіолету, особливо це важливо в тих випадках, коли диски та шини зберігаються на балконі або перевозяться в салоні. Попри те, що така тканина захищає від вологи, вона забезпечує належну вентиляцію.

    Не варто забувати і про те, якими будуть особливості використання чохлів. Якщо колеса перевозитимуться, тоді необхідно вибирати той матеріал, який витримає перевезення. Ручки повинні бути виконані з якісних міцних ременів та бути вшитими у матеріал чохла. Таке рішення запобігає обриву ручок при переносі або під час підвішування коліс у гаражі.

    Щодо естетичної складової, то в асортименті деяких виробників зустрічаються чохли із зображенням. Такі варіанти можна використовувати для пакування коліс, які вивішуються на задніх дверях.

    Особливості експлуатації чохлів для коліс


    Чохли для коліс Багато моделей чохлів, які представлені на ринку, можуть витримувати навантаження до 100 кг. Таких можливостей цілком достатньо для зберігання та транспортування легкових автопокришок. Якщо умови зберігання будуть якимись особливими, можливо варто придбати ті чохли, які виготовлені з більш щільного матеріалу, здатного витримати підвищене навантаження.

    У контексті експлуатації також актуальним є питання щодо комплектності зберігання: чи можна зберігати колесо з диском, чи “конструкцію” треба розбирати. У чохлах можна зберігати як шини, так і колеса у зборі. Особливо це стосується моделей, призначених для пакування запасок та докаток.

    Щодо шипованої гуми, то її треба зберігати за тими самими правилами. При цьому не варто переживати, що шипи порвуть тканину - вона витримає (щоправда, якщо чохол буде якісним і матиме додаткову обробку).

    Як доглядати чохли для гуми?


    Щоб чохли для автогуми прослужили довго, необхідно дотримуватися певних правил їх використання. Серед них:
    • закладати в чохол можна лише чисту та суху гуму;
    • чохли не варто чистити засобами хлору, особливо це важливо для тих чохлів, які захищають колеса, що переміщаються на задніх дверях авто - в таких питаннях естетика точно не на останньому місці;
    • чищення чохлів слід проводити в режимі делікатного прання;
    • чохли не варто віджимати після прання, оскільки є ризик їх деформації та неможливість подальшого використання за призначенням.
    А ось придбати якісні чохли для коліс від Kegel-Blazusiak, Lavita, Poputchik, Rexxon, Вітол, ТрендБай та інших брендів найкраще в нашому інтернет-магазині, адже ми пропонуємо найкращі умови для покупок. У нас Ви можете замовити: Асортимент представленої продукції справді величезний і тому, якщо виникнуть складності без зволікання, звертайтеся до наших менеджерів. Вони із задоволенням розкажуть Вам про кожну позицію в каталозі, особливості тканини, зорієнтують за розмірами тощо. У нас представлена лише високоякісна продукція, яка прослужить не один рік. Магазин пропонує різні варіанти оплати та вивезення замовлення – все для максимального комфорту клієнта.

    Купівля чохлів – важливий елемент догляду за своїм авто. Не варто заощаджувати на них. Залежно від умов зберігання чохли прослужать Вам років 5, а користі від них буде дуже багато. Ціна чохлів з лишком окупиться за рахунок збільшення терміну експлуатації шин.

    Нагадаємо, що на онлайн-полках нашого магазину представлені не тільки чохли для гуми, але і є величезний вибір інших корисних речей для "залізного коня", серед них: ароматизатори, паливні фільтри, чохли для сидінь, котушки запалювання, автохолодильники, бездротові зарядки та багато іншого.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено