Антидощ: як досягти максимального ефекту

09.11.2023
Антидощ
Осінь та зима - це про пору року, яка “перевіряє” водіїв на міцність – сніг та дощ заважають їм комфортно експлуатувати транспортний засіб, є причиною погіршення видимості на дорозі, що знижує рівень безпеки під час руху. Саме з цієї причини водії у негоду використовують спеціальні засоби – антидощ. Антидощ є рідким прозорим складом, який містить полімери, органічний розчинник та кремнійорганічні похідні. Така рідина має водовідштовхувальні властивості. Багато власників авто вважають, що такі кошти є маркетинговим ходом, деякі взагалі не замислюються над тим, навіщо такий засіб треба і навіть не чули про нього. У цій статті розглянемо, що таке антидощ і навіщо він потрібний.

Як працює антидощ?


Якими б хорошими не були щітки в дощ чи сніг, вони не завжди можуть впоратися з потоком бруду та води. А ось нанесення засобу антидощ допоможе впоратися з цією ситуацією - прозора рідина потрапляє до мікротріщин на склі і утворює на ньому гладку прозору плівку.Антидощ Таке покриття забезпечує скочування крапель зі скла таким чином, що вони не залишають на поверхні смуг. Відповідно, видимість при цьому погіршуватись не буде. Це відбувається за рахунок того, що краплі зі скла збігають не потьоками, а скочуються кульками і при цьому світлопропускання не змінюється. Це відбувається за рахунок того, що у складі містяться полімерні та силіконові компоненти.

Щодо того, наскільки тривалим є ефект, то тут важко сказати щось однозначно. Плівка може залишатися на поверхні від кількох місяців до півроку. Термін служби може змінюватись в залежності від:

  • складу засобу;
  • інтенсивності експлуатації авто в умовах негоди;
  • особливостей миючих складів, що використовуються для догляду за авто;
  • аеродинаміки транспортного засобу;
  • якості нанесення захисного покриття.

  • Як правильно наносити захисне покриття?


    Антидощ Перед тим як наносити захисне покриття на поверхню скла, необхідно переконатися в тому, що вона чиста. Однак слід розуміти, що навіть чиста поверхня не гарантує того, що рідину буде нанесено правильно, адже автошампунь не знежирює поверхню. Щоб досягти кращого ефекту, необхідно використовувати вафельну тканину та спеціальні очищувачі скла. Необхідно використовувати спеціальні склади, тому що в них містяться спирти та поверхнево-активні речовини – вони допоможуть впоратися із брудом, розлученнями на поверхні, залишками старого антидощу і не тільки. Після того як поверхня буде знежирена, можна приступати до нанесення засобу. Алгоритм дій наступний:

    Антидощ
  • необхідно нанести засіб на поверхню та рівномірно розподілити його;
  • далі треба почекати, поки засіб стане в'язким і трохи схопитися;
  • далі потрібно розтерти антидощ по поверхні – він повинен максимально з'єднатися із знежиреним склом;
  • розтирати поверхню необхідно дуже якісно, не залишаючи при цьому розводів;
  • далі необхідно провести по поверхні сухою ганчіркою - вона повинна ковзати по ній.

  • Наносити склад можна на заднє, лобове та бічні стекла. Також його наносять на дзеркала.

    А чи треба змивати антидощ та як це робити?


    Зазвичай це питання не дуже цікавить власників авто, адже антидощ з часом змивається сам. Термін "служби" варіюється в діапазоні від 2 до 6 місяців - антидощ змивається під впливом двірників. Якщо ж такий варіант з якихось причин не влаштовує, тоді можна скористатися м'яким абразивом. Підійде для цього порошкоподібний засіб для миття посуду. Для того, щоб скористатися цим методом, необхідно розчинити гранули на м'якій губці або порошкоподібній тканині і потім обробити поверхню таким чином.

    Щодо доцільності використання антидощу можна відзначити таке: нанесення якісного складу дозволить забезпечити хорошу видимість навіть у разі, якщо на вулиці йтиме злива (краплі просто скочуватимуться по склу під впливом вітру).

    Як вибрати антидощ?


    Антидощ Антидощ представлений сьогодні на ринку у різних форматах. Зручний варіант з розпилювачем - засіб легше наносити і в такій формі випуску його витрату простіше контролювати.

    Щодо терміну служби тут все складно. Гарантувати що-небудь не береться жоден виробник, оскільки все залежить від умов експлуатації, ступеня забруднення поверхні, частоти включення двірників тощо.

    Зазначимо, що в нашому онлайн-каталозі зібрано величезний вибір коштів від найкращих засобів, серед яких Motip, Nanoprotec, Runway, SAPFIRE, SHERON, Soft99 і т.д. Серед доступних для замовлення коштів є:

  • Антидощ Motip (500 мл);
  • Набір Антидощ Helpix Professional, 100 мл + губка та мікрофібра;
  • Антидождь Soft99 Glaco Quick Type, 50 мл;
  • Антидощ Helpix Professional, 100 мл та багато іншого.


  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено