Види автомобільних килимків

11.11.2021
Підібравши практичну модель автокилима в потрібному кольорі та дизайні, можна створити неповторний інтер'єр в салоні транспортного засобу. Однак, килимки автомобільні придумані не тільки для краси. Їх головне призначення полягає в тому, щоб забезпечувати:

  • збереження підлогового покриття автомобіля;
  • комфортні відчуття. Більшість сучасних автокилимів ефективно поглинає шум, а також вібрації під час руху, відповідно всередині салону автомобіля завжди буде затишно;
  • порядок та чистоту. Така незначна деталь дозволяє запобігти утворенню забруднень, які згодом було б складно ліквідувати. Листя, вода, вуличний бруд, сніг і т.д. не заподіють серйозної шкоди, якщо на підлозі розмістити міцний автокилим.

  • Універсальні або модельні: що обрати?


    Килимки бувають:
  • універсальні (підходять для будь-якої марки та моделі автомобіля). Серед недоліків таких аксесуарів слід виділити те, що як би ідеально їх не вирізати, вони не будуть повністю відповідати вигинам підлоги в авто й найчастіше мають невисокі бортики. Відповідно, вони не дуже добре захищають заводське покриття від пилу та вологи. Зате - це хороший вихід із ситуації, якщо Ваш автомобіль рідкісний або ж старий та знайти автокилимки для нього не представляється можливим. Крім того, такі автокилими є майже в кожному магазині;

  • модельні (призначені спеціально для конкретного автомобіля). Вони відрізняються більшою вартістю, однак чітко повторюють рельєф та вигини підлоги й надійно захищають килимове покриття від виробника. Магазини пропонують широкий асортимент таких аксесуарів в різному виконанні.

  • Матеріал: який краще?


    Сьогодні виробники аксесуарів для автомобілів пропонують гумові, поліуретанові, текстильні, гібридні автокилими, а також килими з екошкіри та EVA-полімеру.

    Гумові

    Як правило, гумові модельні автокилими представлені на ринку з високими бортами. Гума не пропускає бруд та вологу, тому заводське покриття підлоги з такими килимками буде надійно захищене. Вони відрізняються легкістю в догляді, порівняно з текстильними аналогами. Щоб почистити килимки досить буде вийняти їх з салону та промити під сильним струменем води, при необхідності протерти губкою.Вони забезпечують досить хороше зчеплення з підлогою, правда в зимовий час (в період великих морозів) іноді можуть ковзати. Вироби відрізняються гарною еластичністю та гнучкістю, м'яко лягають на підлогу, але мають не такий тривалий термін служби як поліуретанові аналоги (перепади температури можуть стати причиною виникнення тріщин на виробі). Серед недоліків таких автокилимів також можна виділити неприємний запах (правда, це має місце тільки лише в спекотну пору року й не у всіх моделях). Якісні аксесуари з "Авторадості" позбавлені такого недоліку.
    Поліуретанові

    Поліуретанові автокилими представляють собою нову гілку в розвитку аксесуарів для салону транспортного засобу. Надійність, практичність, невибагливість у догляді, елегантність, привабливий зовнішній вигляд - це все про них. Однак, саме такі вироби сьогодні вважаються найдорожчими на ринку. Вони добре зарекомендували себе на практиці, їм абсолютно не страшна волога та пил. Також поліуретан не боїться холодів, не твердіє та завжди залишається еластичним, тому має гарну зносостійкість й навіть в зимовий період проблеми з ним виключені.
    Текстильні

    Такі автокилими максимально затишні, вони виглядають привабливо й з ними будь-який салон автомобіля заграє новими фарбами. Їх дуже люблять жінки. Правда, гарні такі аксесуари виключно для сонячної теплої погоди. Якщо Ви хочете купити текстильні килимки, то варто розуміти, що на осінньо-зимовий період доведеться придбати аксесуари на зміну.
    Гібридні

    Гібридні автокилими об'єднують в собі надійність та практичність поліуретанових килимів й м'якість та естетичність текстильних виробів. Таке гармонійне поєднання дозволило створити універсальний килимок. Він є фаворитом й серед чоловіків ,й серед жінок. Такий автокилим можна використовувати протягом усього року. Спеціальна текстура ворсу не утримує бруд й, відповідно, зменшує ризик його забруднення. Гібридні автокилими ідеально лягають в салон будь-якого автомобіля. Поліуретан, який використовується в якості основи виробу, продовжує термін його служби, а тому гібридні автокилими - цілком виправдані вкладення в Ваш автомобіль.
    Автокилими з екошкіри

    Такі килимки виглядають просто карколомно, такі вироби підходять для авто преміум-класу й гармонійно поєднуються з дорогими та вишуканими чохлами з алькантари, екошкіри та натуральної шкіри. Вони відрізняються довговічністю, не вибагливі у догляді, відрізняються стійкістю до перепадів температури та стійкістю до хімічних реагентів.
    Автокилими з EVA-полімеру

    Автокилими з севілену відрізняються стійкістю до перепадів температур, екологічністю, гідроізоляційними властивостями. Вони легкі в догляді - матеріал хоч й відрізняється піддатливістю, все ж відрізняється високою міцністю, тому килимки можна легко витягнути з машини для чищення, не розплескавши при цьому воду та бруд. Килимки відрізняються привабливим зовнішнім виглядом й не вбирають вологу, тому на них точно не залишаться непривабливі плями від води і т.д.

    Який колір обрати?


    Авторадості пропонує автокилими в чорному, сірому, бежевому, світло-бежевому, попелястому, теракотової, коричневому, червоному й синьому кольорі. Така колірна палітра дозволяє без зусиль знайти найбільш оптимальний варіант для свого транспортного засобу, який зможе підкреслити салон авто та буде поєднуватися з іншими аксесуарами. Переходьте до каталогу килимків для салону, де ви зможете підібрати вироби саме для вашого автомобіля.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено