Гальмівні диски з різними типами вентиляції

27.11.2020
Якісні гальма дозволяють рухатися швидше. Можливо, це правда, але щоб знайти найкращі гальмівні диски для свого автомобіля, доведеться розібрати не один огляд. Перш ніж підбирати нові гальма для своєї машини, потрібно перевірити характеристики і зануритися в тонкощі доступних стилів і конфігурацій. У цій статті ми розповімо, на що звернути увагу при виборі нових гальмівних дисків для автомобіля, а також про те, які нові системи вентиляції застосовуються в сучасних продуктах.

Основні відмінності і для чого потрібні вентильовані гальмівні диски?


Теплове навантаження в гальмівному диску досить значне. Фактично, при натисканні педалі гальма, вся сила автомобіля під час руху перетворюється в тепло в точках контакту колодки з диском. Темперні навантаження в цьому місці досить істотні. Внаслідок різної теплопровідності чавуну, з якого зроблено диск, і фрикційного матеріалу гальмівної колодки, диск зазвичай поглинає більше 80% тепла.

Охолодження диска має вирішальне значення для якісної роботи гальмівної системи. Це відбувається завдяки циркуляції повітря, що виникає при переміщенні транспортного засобу, і, перш за все, за рахунок руху повітря, викликаного обертанням самого диска.

Способи розсіювання тепла


З 90-х років і до нашого часу технологія цього типу постійно вдосконалювалася, досягнувши особливо помітних результатів для автомобілів великої вантажопідйомності і транспортних засобів, що піддаються сильним тепловим навантаженням. Останньою новинкою Brembo є запатентована вентиляційна система PVT Plus, призначена для вантажівок і автомобілів з потужними двигунами. Конструкція таких дисків дозволить додатково поліпшити гальмівні характеристики, об'єднуючи в собі кілька вже існуючих і нових технологій тепловідведення.

Кілька років тому Brembo запатентувала технологію стовбчастої ​​вентиляції РVT (Pillar Venting Technology), яка завдяки формі і розподілу стовпчиків здатна створювати циркуляцію повітря всередині вентиляційної камери, покращує здатність розсіювання тепла; крім того, розташування колонок забезпечує надійний захист проти утворення та поширення термічних тріщин.

Гальмівний диск з лопатевим типом вентиляції і стовпчиками тепловідведення


Якими перевагами володіє PVT-вентиляція в порівнянні з традиційними гальмівними система? Високі температури, що виникають при натисканні на гальмо, з часом призводять до зносу гальмівних дисків, що в підсумку призводить, до зниження ефективності гальмування в подальшому і надмірним зносом колодок. Саме завдяки поліпшеному типу охолодження дисків PVT-вентиляція стійкість до термічних тріщин збільшена до 40%, що підвищує середній термін служби дисків і гальмівних колодок.

Brembo продовжила покращувати якість вентильованих дисків PVT, ввівши патенти T Pillar і Star Pillar для ринку вантажівок. T Pillar був розроблений з метою попередити потрапляння частинок у вентиляційну камеру дисків вантажівок, в той час як Star Pillar ще більше підвищує стійкість до термічного розтріскування.

Також, завдяки знанням, отриманим при розробці цих запатентованих винаходів, стало можливим створення системи PVT Plus, призначеної як для ринку вантажівок, так і для автомобільного ринку в сегменті седанів преміум-класу і надпотужних автомобілів.

Особливості рішення Pillar Venting Technology Plus


Система вентиляції PVT Plus в порівнянні з попереднім поколінням вентиляційних систем дає додаткове пасивне охолодження. . Таким чином, впроваджена нова технологія забезпечує збільшення терміну служби колодок і гальмівних дисків. Особлива хрестоподібна форма вентиляційних стовпчиків і положення отворів підвищують стійкість до температурного впливу на 30% поряд зі зниженням ваги самого диска до 10%.

Для здійснення гальмування особливості цих дисків надають відчутні переваги, крім того, добре позначається на самих експлуатаційних характеристиках автомобіля в цілому. І дійсно, менша вага означає менші витрати, менші викиди CO2 і поліпшену керованість.

Як все це впливає на безпеку водіння?


Щоб забезпечити високу безпеку будь-якої гальмівної системи, нова вентиляція PVT Plus передбачає різні форми вентиляційних відводів для кожного типу диска, розроблені з урахуванням специфіки певної моделі авто, на яку вони будуть ставати.

Технічна допомога і обслуговування


Використання системи PVT Plus дозволяє замінити обидва диска на один зі стандартних компонентів автомобіля, який, завдяки своїм високим експлуатаційним характеристикам, забезпечує таку ж або більш високу продуктивність, ніж гальмівні диски зі спрямованими лопатями. Це спрощує процес монтажу і підбору запасних частин.

При необхідності заміни дисків і колодок, ви можете підібрати і купити гальмівні диски відповідних параметрів на нашому сайті! Скористайтеся швидким підбором для пошуку, але не забудьте перевірити повну відповідність за всіма параметрами. Також інтернет магазині Авторадості Ви легко і швидко можете підібрати гальмівні колодки . Бажаємо вдалих придбань!


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено