Щітки та скребки: обов'язкові аксесуари автомобіліста взимку

18.11.2019
Будьте готові до морозів, коли б вони не настали. Якщо автомобіль виявиться в сніговій засідці, а у вас не буде будь-якого інструменту - Ви витратите багато часу на прибирання снігу голими руками. Краще, якщо Ви будете мати при собі щітку зі скребком, які полегшують очищення машини з під-сніжної шуби. Але, як же дізнатися, які з них більш якісні, і як їх використовувати, щоб не нашкодити автомобільному покриттю? У цій статті ми представимо найкращі снігові щітки і скребки для автомобіля і розповімо, які з них для чого придатні, щоб ви могли вибрати найкращий варіант, відповідно до своїх потреб.

Які бувають щітки і скребки для зимової очищення автомобіля від снігу та накрижень?


На даний момент на ринку представлена ​​велика кількість аксесуарів, таких як зимові щітки і скребки для машини. Різноманітність велике, від невеликих пластикових скребків менше ніж за долар, до надпотужних щіток зі скребками з телескопічними ручками та іншими особливостями. Давайте спробуємо розібратися у відмінностях між ними і для чого краще використовувати той чи інший тип скребка.

Зимові скребки з водосгоном


Сам скребок може походити на ті ж леза, що ми бачимо на автомобільних двірників, але можуть відрізняться, маючи в своїй конструкції зручну ручку для швидкого згону води зі скла вручну. Леза виготовляють з м'якого матеріалу, за рахунок чого водосгон збирає всю вологу з поверхні скла. Деякі моделі доповнюють губками, для більш ефективного вбирання вологи і видалення крапель води зі стекол автомобіля.

Подвійний скребок для льоду


Автомобільний скребок для очищення обмерзань має на увазі наявність надійного пластикового леза або пера, часто має в конструкції зубчасту дробарку для льоду. Такі скребки, як правило, повинні мати підвищену міцність і мати дуже міцною крижаний дробаркою і скребком, які створені для того, щоб витримувати сильні морози, але залишаючись м'якими для скла та пофарбованих поверхонь автомобілів.

Скребок для снігу


Прибирання снігу і соскабливание його з автомобіля і стекол повинні бути делікатним і максимально акуратним процесом. Задовільна очищення лобового і заднього скла від снігу можлива завдяки відповідним для цього скребки, зі спеціальними полімерними або силіконовими лезами, які повинні бути досить щільними, щоб впорається зі сніговим шаром на поверхні автомобільного скла.

Скребок-рукавиця


Скребки, оснащені рукавицею, рукавичкою або рукавичкою дуже зручні і виконують відразу кілька функцій. Як і звичайні скрепки, які призначені для видалення криги і мокрого снігу з автомобільних стекол, їх перевагою є наявність захисної рукавички або рукавиці, яка дозволить зробити процес прибирання снігу більш комфортним, не дозволяючи рукам намокнути і замерзнути під час чищення снігу.

Щітки для чищення снігу


На відміну від скребків, які можна використовувати тільки для делікатного очищення стекол від снігу, зимові щітки для автомобіля застосовні для використання по всьому кузову машини. Звільняючи машину з під снігового шару варто почати саме з використання зимових щіток для прибирання снігу, які немов бульдозер допоможуть змести снігову масу з автомобіля. При цьому можна не переживати про появу подряпин, так як автомобільні щітки створені спеціально, щоб не пошкодити лакофарбове покриття автомобіля при зимової чищенні.

Щітки-скребки з довгою ручкою


Автомобільні снігові щітки з довгими ручками можна знайти у маси виробників автомобільних аксесуарів. Довгі рукоятки зимових автомобільних щіток дають можливо використовувати їх на великогабаритних автомобілях:вантажівках і позашляховиках, дозволяючи дотягнутися до всіх елементів кузова. При цьому їх вибір найрізноманітніший, від самих непримітних до якісних щіток з унікальним дизайном.

Скребок з поворотною щіткою


В якості основного визначального ознаки, моделі зимових щіток з плаваючою головкою мають в своїй конструкції механізми, що дозволяють насадки міняти положення при збиранні. Це необхідно для того, щоб допомогти видаляти сніг і лід з лобового скла, дозволяючи щіток або шкребка стає під оптимальним кутом. Сам рухається елемент може бути ще і двосторонніми, маючи швабру з одного боку насадки і водосгоном з іншого, для розширення можливостей використання.

Двосторонній скребок-щітка


Моделі зимових двосторонніх щіток мають скребок для льоду і очищення застряглого снігу на одному кінці рукоятки, в той час як інший кінець має щітку для обметування снігу. В цілому, ці функції роблять його одним з кращих снігових прибиральників в нашому списку автомобільних щіток. Двосторонні моделі з довгою ручкою, що мають в своїй конструкції щітку і скребок є найзручнішими для використання, так як поєднують в собі відразу кілька інструментів для зимової очищення автомобіля.

Щітка-скребок з телескопічною рукояткою


Моделі різних щіток для зимової очищення автомобіля часто роблять зі складною телескопічною ручкою, це придумано для розширеного охоплення, а також зручності зберігання і транспортування. Телескопічні ручки дуже зручні, коли мова йде про прибирання довгих капотів і очищення високих автомобілів. І навіть якщо габарити вашої машини дозволяють дотягуватися всюди, використання щіток з телескопічними ручками зручно ще й тим, що такий інструмент в складеному вигляді не займає багато місця.


Що важливо враховувати, вибираючи щітку зі скребком?


Щітки та скребачки потрібні взимку кожному автомобілісту без винятку. Використання щіток із щетини найбільш універсальні при прибиранні снігу з машини взимку, тому що вони дозволяють легко змести сніг з нерівних ділянок, таких як область під склоочисниками. Проте, для прибирання в деяких областях щіток може виявитися недостатньо, тому, переконайтеся, що інструмент поставляється зі скребком для льоду, або в іншому випадку, все одно доведеться купити скребок окремо.

Матеріали, форма і якість


Хоч і більшість щіток зі скребками для льоду мають звичайну пластикову ручку, тим не менш, від виробника до виробника вони відрізняються матеріалами, розмірами і формою. Укорочені рукоятки міцніші, що дозволяє з більшою силою очищати лід, але вони гарні тільки для легкодоступних місць, таких як бічні вікна і вітрове скло. Для невеликої машини підійде щітка і з короткою ручкою. Вигнуті ручки ідеально підходять для невисоких людей, тому що їх кривизна дозволяє користувачеві згинати її по краях, щоб дістатися до більшої кількості місць. Якщо у вас позашляховик, фургон або вантажівку, було б ідеально купити довгу щітку.

Вага замной щітки має значення


Очевидно, коли ви будете чистити свій автомобіль від снігу, Вам доведеться орудувати щіткою тримаючи її на над автомобілем. І якщо він буде для вас занадто важкий, то руки втомляться швидше, ніж ви звільните машину від снігового завалу. Однак, занадто легкий скребок може бути не дуже ефективним, і вам доведеться докладати більше зусиль, щоб позбавити автомобіль від снігу. Тому вибираючи щітку для машини Ви повинні знайти баланс, виходячи з власних можливостей і здорового глузду.

Додаткові можливості


Телескопічні ручки краще використовувати, якщо ви збираєтеся використовувати щітку, щоб прибрати сніг з далеких місць, таких як верхня частина автомобільного кузова. Металеві рукоятки телескопічних ручок повинні мати додаткову пінопластову накладку, оскільки це забезпечить комфортне використання інструменту без примерзання рук. Надійні сталеві моделі обов'язково доповнені зручними пластиковими ручками або мають м'яку обмотку рукоятки для кращого захоплення інструменту.

Бренд і вартість


Всі щітки для автомобіля призначені для того, щоб чистити машину від шарів снігу і прибирати налиплий лід на шибках. Щітки можуть бути виконані в різній якості, мати різну щільність рядів ворсу і відрізняються кількістю щетини. Якість скребків різниться матеріалом і ці відмінності наділяють різні інструменти відмітними перевагами. І чим дорожче щітка або сніговий скребок, тим ефективніше і довше вони будуть служити автомобілю. Вивчивши цей невеликий огляд ми сподіваємося, ви зможете знайти для себе підходящу модель і вибрати найкращий варіант, який буде відповідати вашим потребам.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено