Різноманітність чохлів на автомобілі: як вибрати хороший і відповідний тент?

14.11.2019
Автомобільний тент вирішує безліч клопотів пов'язаних з турботою і захистом особистого транспорту. Хоч такого роду аксесуар не є обов'язковим, багато хто недооцінює цей спосіб захисту автомобіля. Навіщо ж потрібен автомобільний тент і які вони взагалі бувають? У цій статті ми поговоримо про різні види тентів, розглянемо з яких матеріалів і як вони зроблені, а також розповімо, як підібрати підходящий чохол для захисту свого автомобіля?

Коли актуально використовувати тент, від чого може вберегти?


Зимові місяці особливо жорстокі для автомобілів. Сильний снігопад може зробити негативний вплив на зовнішній вигляд автомобіля і прискорити процес зносу. Тенти для автомобілів і мототехніки є доступним способом захисту транспорту від зовнішніх впливів, захищаючи кузов від дощу, снігу, пилу і вітру, слідів пташиного посліду та іншого потрапляння бруду. Також рятують лакофарбове покриття від розтріскування, а салон від вигорання через потрапляння прямих сонячних променів.

Ще одна з найчастіших причин покупки автомобільного тенту - є зберігання машини під відкритим небом, особливо актуально, якщо автомобіль має кузові пошкодження. Тобто, коли кузов розбитий або частково пошкоджений, чохол на авто захистить його від багатьох потенційних небезпек. Адже вони призначені не тільки для зберігання машини на відкритій парковці, але і для довгострокової стоянки на критому паркінгу або в гаражі, оберігаючи метали від вогкості. Одягнувши на автомобіль навіть найекономніший варіант Ви оберігаєте його і від сторонніх поглядів, а головне, захищаєте від згубного впливу зовнішніх впливів.

Для зберігання всередині приміщень необхідний тент з матеріалів, які захищають лакофарбове покриття машини від пилу, бруду і сонячного світла. Кількість потенційних небезпек в гаражі або сховище незмірно. Кожен раз, коли коробка вдаряється об ваші двері або сходи підштовхує ваш задній бампер, вона залишає слід. Крім того, коли діти бігають в гараж і виходять з нього весь день, ваш автомобіль обов'язково буде вражений випадковим баскетбольним м'ячем або велосипедним кермом. Якщо ваш гараж забитий під стелю, переконайтеся, що ви захищаєте обробку свого авто від будь-яких ризиків.

Параметри і відмінності різних типів автомобільних тентів


Чохли на машину або як їх все звикли називати автомобільні тенти, мають різні характеристики і відрізняються наступними параметрами: форма кузова, розміри, матеріал, спосіб фіксації і функціональні доповнення, типу наявності вух для дзеркал або наявність змійки для швидкого доступу до водійських дверей. Розглянемо кожен з пунктів більш докладно.

  • Форма кузова

  • Форма повинна ідеально відповідати кузовним вигинів і особливостям автомобіля, тому на це дуже важливо звертати увагу і вибрати відповідний крій вироби. Для зручності вибору на нашому сайті ми розбили тенти за формою кузова: джип / мінівен, седан, хетчбек, купе, мікроавтобус, пікап, будинок на колесах.

  • Розміри тентів

  • На упаковках всіх автомобільних тентів завжди вказані розміри в послідовності: Довжина х Ширина х Висота. Разом з габаритними в сантімерах або метрах на тенти пишуть і ростовку, по градації як і в одязі, від найменшого до найбільшого розміру: S, M, L, XL, XXL. Заміри між різними виробниками тентів відрізняються і з урахуванням цього, існують таблиці відповідностей в рамках кожного бренду. Дізнайтеся точні розміри кузова свого автомобіля, в крайньому випадку виміряйте його рулеткою і підбирайте чохол, дотримуючись власних вимірів, підбираючи тент не більш максимум ніж на 10 см по кожній зі сторін.

  • Матеріали, щільність, структура полотна

    • Розшифруємо основні позначень за матеріалами:

      PL поліестер - волокно широко використовується для створення вологостійких тканин синтетичного характеру, застосовується в якості покриттів різних матеріалів, щоб вони не пропускали воду і швидко сохли при намоканні.

      PVC полівінілхлорид (ПВХ) - синтетичний полімер у вигляді маси з відразливими вологу властивостями, яка використовується в якості зовнішнього покриття, схожого на прогумоване напилення.

      PE поліетилен - листовий матеріал з тонкого термоплавкого пластика, що не пропускає вологу. Ми звикли, що з поліетилену роблять пакети, проте при застосуванні цього складу.

      PP поліпропілен - термопластичний полімер, не проводить електричний струм і відноситься до пластикової групі з більш щільних смол синтетичного походження.

      PEVA поліетіленвінілацетат - вологостійка просочення будь-яким матеріалів цим синтетичним полімером дозволяє створювати тканинне полотно з відмінною водовідштовхувальним здатністю - знахідка для виготовлення не тільки штор у ванну, а й тентів.

      PP Cotton - полотно з волокон синтетичного бавовни, просочені поліпропіленом, відрізняються особливою міцністю, має дихаючої, але слабо вбирає вологу структурою.

      Non PP Cotton - неабразивних матеріал (non-abrasive) ПП-бавовна, м'яке шліфоване полотно з волокон з високим ступенем шумо- і звуко- ізоляції.

      SPUNBOND - спанбонд це особливий матеріал з багатьох шарів найтонших синтетичних волокон. Полотно з цієї нетканій матерії має мембранну структуру, має властивості тепло- і пароізоляції, добре пропускає повітря, не затримує вологу.

      UVR - такою абревіатурою позначені матеріали з просоченням інгібіторами для захисту від ультрафіолетового випромінювання. Як і у випадку з вологостійкість, майже всі автомобільні чохли просочують інгібіторами ультрафіолетового випромінювання, щоб запобігти руйнуванню чохла через вплив сонячного світла.

    Багатошарові матеріали позначають знаком "+" плюс в назві, як наприклад тут - Тент автомобільний для седана Vitol Peva + PP Cotton, це означає, що тент виконаний з щільного вологостійкого і дихаючого полотна з м'якою бархатистою підкладкою з поліпропіленового бавовни.

  • Способи фіксації тенту на машині

  • Для кращої фіксації на автомобільному кузові тенти для зручності доповнені еластичними гумками по кутах або по всьому периметру вироби, також зустрічаються моделі на шнурках, які прив'язують до колісним дискам автомобіля.

  • Функціональні доповнення

  • Для того, щоб вирішувати основні завдання захисту, вироби доповнені різними замками для швидкого доступу всередину салону з боку дверей водія. Найбільш якісне пошиття, наприклад коли всі шви оброблені подвійною строчкою, збільшує собівартість вироби, що впливає на формування ціни на автомобільні тенти. Тому чим щільніше і якісніше чохол, тим більше доведеться за нього заплатити, але такий тент буде виконувати свої функції захисту надійніше, а служити довше інших.

    Підберіть тент на Ваш автомобіль:


    Точный подбор тентов по модели автомобиля!


    Выберите свой автомобиль:


    Марка авто:
    Модель авто:



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено