Радар-детектор: основні принципи використання

04.11.2013

Якщо ви хочете отримати максимум ефективності від наявності у вашій машині такого корисного пристрою, як радар-детектор, потрібно дотримуватися кількох простих правил.

Для початку радар-детектор потрібно встановити в правильному місці. Правильне місце повинно відповідати двом критеріям: вам повинно бути легко і зручно дивитися на показання приладу, а радар-детектора має бути зручно приймати сигнал; таким чином, ідеальне місце для установки - на вітровому склі.

Купити радар-детектор легко, але так само легко його і втратити, тому не слід залишати цінний прилад на ніч в автомобілі. Цим ви самі провокуєте крадіжку дорогого гаджета.

Дуже важливо правильно інтерпретувати сигнали, які посилає вам прилад. Наприклад, слабкий пропадає сигнал в К-діапазоні не обов'язково означає перешкоди. Це може бути знак того, що радар знаходиться далеко від вас, і ландшафт блокує проходження сигналу, а ви не відреагуєте на це і потрапите в неприємну ситуацію. Або ж такий сигнал може означати, що інспектор включає радар тільки на короткий термін, для перевірки конкретних автомобілів. Наступною його метою може стати вже ваша машина.

Їзда в місті значно відрізняється від їзди по трасі. Ваш радар-детектор потрібно правильно налаштувати, щоб він не дратував численними помилкові спрацьовування в місті та вчасно реагував на небезпеку на трасі.

Як б не був корисний радар-детектор, він не зможе захистити вас від усіх небезпек, що виходять від інспекторів ДАІ. Якщо ви не встигнете вчасно зреагувати на сигнал приладу, або не помітите їхала за вами машину патруля з відеокамерою, радар-детектор виявиться безсилий. Тому навіть якщо вам вдалося купити радар-детектор останньої моделі, на дорозі варто поводитися розсудливо.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено