Домкрат повинен бути в кожному автомобілі!

06.11.2012

За принципом роботи підйомного механізму автомобільні домкрати традиційно діляться на гідравлічні та механічні. Механічні домкрати входять в стандартну комплектацію всіх авто, що сходять з конвеєра. Їх можна розділити на важільні та складні. Важільні в наш час вже майже не використовуються, а складних є в достатку. Ці домкрати призначені для технічного обслуговування невеликих авто вагою до двох тонн. Така незначна вантажопідйомність цілком компенсується його надійністю, простотою і компактністю.

А для більш великих і потужних авто краще використовувати домкрати гідравлічні. Вони і могутніше, і важче, і теж діляться на два типи: телескопічні та важільні (підкатні). У перших моделей в ролі підйомника виступає поршень гідравлічного механізму; другі піднімають автомобіль за рахунок впливу гідроциліндра на підйомний важіль.

При виборі домкрата для свого автомобіля слід визначити його вагу і габарити, а також оцінити свої фізичні можливості. Для невеликого автомобіля цілком достатньо механічного складного домкрата на 1.5 тонни, а для переважної більшості машин середнього класу зручно використовувати малогабаритний гідравлічний телескопічний домкрат з вантажопідйомністю 2 т. <Такі агрегати дуже підходять жінкам-автомобілісткам, оскільки не вимагають застосування фізичних зусиль.

Для позашляховиків, мінівенів і мікроавтобусів підійдуть потужні гідравлічні домкрати, підкатні або ж важелі. Їх вантажопідйомність зазвичай становить 3 тонни, а висота підйому - до 533 мм. Більш потужні моделі - до 5 т. - використовуються тільки в автосервісах.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено