Рекомендації щодо встановлення газових упорів Stabilus

27.10.2022
Автомобіль неодмінно повинен приносити задоволення своєму власнику під час експлуатації. Одним із таких аксесуарів, що сильно впливають на комфорт, є газові упори для кришки багажного відділення. Амортизатори - надзвичайно корисні пристрої, що забезпечують легке відкриття, надійне утримання у відкритому положенні та плавне закриття багажника. Така автоматизація впливає на функціонал транспортного засобу і полегшує доступ, без необхідності в додаткових маніпуляціях для фіксації кришки. У даній статті ми погоримо про основні тонкощі, на які слід звернути увагу під час встановлення газових упорів для тривалої та справної роботи.

Амортизатори Stabilus


Амортизатори для кришки багажника від компанії Stabilus виготовляються виключно з якісних та міцних матеріалів, що гарантують стабільну роботу деталі. Виробництво здійснюється на сучасному обладнанні, де суворо дотримуються всіх стандартів якості та технологій виробництва. Тому при виборі нових газових упорів рекомендуємо звернути увагу на продукцію цього бренду, що добре себе зарекомендувала. Термін служби у газових упорів бренду Stabilus не менший, ніж в оригінальної деталі, а іноді й перевищує її показники.

Рекомендації щодо встановлення газових упорів Stabilus


Орієнтація при монтажі
При встановленні пружин рекомендуємо звернути увагу на їхню орієнтацію. Для того, щоб забезпечити постійне змащування системи ущільнювача і самої напрямної встановіть виріб так, щоб у неактивному положенні шток поршня дивився вниз. Ця рекомендація не поширюється на пружини, які спеціально розроблені для монтажу без орієнтації.

Запобігання заїданню
Для того, щоб унеможливити заїдання виробів, виробник рекомендує встановлювати відповідні кінцеві фітинги. Газові упори не повинні зазнавати згинальних навантажень або бокових зусиль. Неякісні чи невідповідні кутові з'єднання негативно вплинуть на працездатність та термін експлуатації амортизаторів значно скорочується.

Функціональна безпека
Для стабільного функціонування газового упору важливо зберігати чистоту та гладкість поверхні штока та ущільнювачів. Наявність зварювальних швів на пружині або забруднень, залишків фарби на штоку можуть вивести з ладу виріб. Також важливо в жодному разі не піддавати упори згинальним навантаженням і не слід експлуатувати раніше пошкоджені деталі. Не допускайте модифікацій, розтягуючих напруг, пошкоджень, сильного нагріву та фарбування. Все це може стати причиною для виходу з ладу амортизатора та необхідності його заміни.

Температурний діапазон
Амортизатори Stabilus призначені для роботи при діапазоні температур від -30С до +80С. Гарантують тривалу та справну роботу при дотриманні температурних показників для експлуатації. Також компанія виробляє вироби, що здатні функціонувати за більш екстремальних температур.

Обслуговування та термін служби упорів
Важливо! Газові упори не потребують обслуговування! При спробі їх змастити ви можете лише пошкодити виріб, що згодом перестане нормально функціонувати. Вироби Stabilus бездоганно працюють протягом багатьох років без необхідності додаткового догляду, оскільки призначені для відповідного застосування.

Правила зберігання
Щоб зберегти газові пружини в цілісності, важливо дотримуватися деяких правил при тривалому зберіганні або транспортуванні даних деталей:
  • зберігайте так, щоб шток поршня був спрямований вниз;
  • після 6 місяців зберігання необхідно дістати виріб та привести його в дію;
  • не допускайте їх забруднення та уникайте пошкоджень.

  • На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості представлений широкий асортимент якісних амортизаторів бренду Stabilus. Вони мають підвищену міцність і демонструють тривалий і стабільний термін служби. Для швидкого та точного вибору відповідного газового упору для багажника ви можете скористатись зручним підбором по марці та моделі авто, що представлений нижче, або ж перейти в каталог амортизаторів для багажника. Також Ви можете зв'язатися з менеджерами нашої компанії, що обов'язково допоможуть визначитись та підібрати відповідну деталь!


    Точний підбір амортизаторів багажника за моделлю автомобіля!

    Оберіть свій автомобіль:


    Марка авто:
    Модель авто:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено