Правильний догляд за колесами автомобіля

24.10.2022
Догляд за покришками авто - те, про що думає кожен власник автомобіля. Адже це не тільки про естетику і презентабельний зовнішній вигляд гуми, адже це ще й про продовження її терміну служби. Крім того, шини, що зносилися, не забезпечують достатнє зчеплення авто з дорогою і не в змозі згладжувати нерівності на дорозі - з ними їзда перетвориться на судомні стрибки по ямах (це точно не принесе задоволення від процесу їзди). Для того щоб якомога більше насолоджуватися комфортною їздою та запобігти передчасному старінню шин, варто пом'якшити гуму та забезпечити їй захист від різних пошкоджень. У цьому допоможуть ефективні народні засоби, а також спеціальна автохімія, яку можна придбати у нашому інтернет-магазині “Авторадості”.

Який догляд за шинами буває?


Підбір автохімії – суто особиста справа кожного власника. Хтось може приділяти час їм щодня, а хтось може лише періодично знаходити час на обробку шин. Але, хочеш-не хочеш, а перед запуском шин у роботу і перед тим, як зняти їх на тривале зберігання, слід обов'язково провести їхню чистку (сезонність).

Взагалі догляд можна поділити на кілька типів:

  • чищення. Воно має місце у щоденному догляді та має на увазі видалення бруду з поверхні гуми. Зазвичай цих цілей використовуються різні пінні препарати. Як правило, вони дуже прості у використанні – їх необхідно нанести на поверхню після чого змити потоком води;
  • полірування. Це процедура, яка проводиться для того, щоб заповнити мікротріщини, які утворюються на поверхні гуми та надати їй однорідності. Поліролі, що використовуються, можуть мати воскову або силіконову основу. Для того щоб хімія такого плану легко наносилася і розподілялася рівномірно у складі містяться різні розчинники (після того, як розчинник випаровується на поверхні, залишається воскова плівка або плівка з силікону);
  • чорніння. Дана маніпуляція проводиться для того, щоб заповнити мікротріщини, які утворилися на поверхні покришок. Найчастіше таке зразки автохімії випускаються у формі губки з певним складом або спрею.

  • Чорніння та полірування покликані забезпечити збереження еластичної структури гуми та захищають її від вологи, бруду, а також механічних пошкоджень. Все логічно, так як бруд не проникає в мікротріщини, то його легше мити і він менше в'їдається і руйнує гуму.
    Відповідно термін служби гумового виробу збільшується.

    А як обробляти шини?


    Будь-яку з вищезгаданих маніпуляцій (чорніння та полірування) варто проводити тільки після попереднього очищення шин. Тут може стати в нагоді:
  • Очищувач для шин ATAS PNEUBELL 750мл;
  • Очисник Helpix Professional з індикатором, 500 мл;
  • Засіб для видалення корозії "сріблястий хром" Turtle Wax 300 мл та інші схожі засоби.

  • Помити шини можна за допомогою ганчірки та звичайної щітки (з дисками треба бути обережнішими).

    Після – виконується чорніння або полірування. Щоб оцінити засіб "у справі" необхідно нанести його на певні ділянки гуми і рівномірно розподілити по всій поверхні, і добре відполірувати поверхню тканиною. Запускати двигун можна лише після того, як на поверхні гуми утворюється плівка. Такі процедури рекомендується проводити кожні 5-10 мийок.

    Для чорніння можна використовувати:
  • Чорнильник шин та пластику автомобіля "TIRE & PLASTIC" Tenzi 600 мл;
  • Чорнювач гуми та пластику автомобіля, NANO-молочко "TIRE & RUBBER" Tenzi 300 мл.;
  • Чорник гуми водостійкий Italtek "Klaus" 1 л.

  • Для полірування підійде:
  • Поліроль-кондиціонер для шин Helpix Professional "Чорна Гума", 500 мл;
  • Очищувач поліроль шин 650 мл. (Runway) і т.д.

  • Для власників авто, які хочуть заощадити, підійде і народний метод приготування чорнильника. Змішавши гліцерин з водою в пропорції 1 до 1 можна досягти досить хорошого ефекту. Отриману суміш варто наносити губкою на поверхню шин. Використовувати таку суміш можна після кожного миття – двох. Вона підійде для всіх шин, крім бензо- та маслостійких коліс.

    Також для чорніння коліс може використовуватися гуталін, змішаний з розчинником. Натирають їм колеса після попереднього розігріву на вогні. З точки зору естетичності, засіб дозволяє досягти хорошого результату, а ось з точки зору практичності, він далекий від ідеалу - скорочує термін служби гуми, оскільки сильно пересушує її.

    Придбати якісні очищувачі, поліролі, чорнителі, а також самовулканізовані гумові джгути для ремонту шин, набір для ремонту безкамерних шин та багато іншого можна в нашому магазині. Переходьте до каталогу догляд за колесами, де представлений широкий асортимент різних засобів. Ми пропонуємо тільки оригінальну високоякісну продукцію за доступними цінами.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено