Особливості встановлення підкрилок: кріплення та підготовка автомобіля

21.09.2023
Підкрилки, локери авто
Оригінальні автопідкрилки для конкретної машини виготовляються за формою її колісної арки (тільки щільне прилягання забезпечить виконання ними своїх функцій). Вони можуть бути як розрізані, так і цілісні. Такі вироби добре показують себе на практиці і повністю відповідають геометрії авто, що стосується неоригінальної продукції, то тут потрібний більш ретельний вибір.

На жаль, далеко не всі виробники транспортних засобів встановлюють підкрилки оптимального розміру. Якщо в машині встановлені вироби невеликого розміру, то очікувати від них непоганого показника роботи не варто. У разі їх встановлення колісні арки починають страждати від корозії вже через рік експлуатації (на іномарках оцинкування більш товсте і тому цей термін може бути продовжений до півтора року). Вразлива частина кузова може бути захищена лише у разі вибору пластикового елемента відповідної форми. Вибираючи виріб, слід враховувати матеріал, а також спосіб кріплення. Встановлення краще довірити фахівцям.

Підкрилки, локери авто Підкрилки - корисний аксесуар, який має забезпечити захист металу, адже під час руху з-під коліс авто вилітає пісок, щебінь, вода тощо. Їхнє попадання на метал руйнує його структуру і є причиною появи іржі. Негативно впливають також сіль і різні абразиви, які використовуються для посипання доріг взимку. Варто відзначити і той факт, що якщо локер грамотно встановлений, він справляється ще й такими завданнями, як поліпшення аеродинаміки машини і шумоізоляції транспортного засобу під час руху. Це сприяє додатковому комфорту і є однією з гарантій безпеки – водієві не доводиться під час руху відволікатися на сторонні шуми тощо.

Які кріплення підкрилки бувають?


Тип кріплення залежить від матеріалу з якого виготовлені накладка та її форми. Найчастіше підкрилки кріпляться на шурупи і кліпси, щоправда є варіанти, які закріплюються на клямки і пістони. Розглянемо доступні способи детальніше:

Підкрилки, локери авто
  • Саморізи. Як правило, вони використовуються для кріплення цілісного полотна. Знадобитися таких деталей приблизно 6-10 штук – все залежить від типу конструкції підкрилок (приблизно 5-7 штук знадобиться для закріплення деталі по краю та близько 3 штук будуть потрібні для того, щоб зафіксувати деталь у глибині арки). Щодо характеристик шурупів, то тут також все однозначно - для кріплення використовуються шурупи 1,6 см з плоским капелюшком. Самонарізи вкручуються в метал арки і забезпечують надійну фіксацію підкрилок на кузові. Щоправда, таке кріплення не позбавлене недоліків – у місцях кріплення метал швидко починає гнити, адже волога потрапляє до отворів. Щоб запобігти цьому, рекомендується використовувати при монтажі рідкий антикор;

  • Підкрилки, локери авто
  • Пістони. Цей спосіб часто використовується при кріпленні підкрилок на позашляховиках. Пістони виготовляються з АВС-пластику, що відрізняється високою міцністю. Вони мають у довжину 20 мм (найпопулярніший розмір, проте зустрічаються варіанти і 18 мм). Особливістю пістонів є наявність подвійного виступу на кріпленні – він відповідає за щільне притискання панелі до колісної арки. Встановлюються вироби в штатні отвори на арці;

  • Клямки або S-подібні скоби. Такі кріплення використовуються для монтажу цільних підкрилок зі скловолокна або АБС-пластику. Цей матеріал досить твердий і тому фіксувати панель по периметру не виходить. Під час руху деталь повинна мати проміжок для вібрації - якщо його не буде станеться розлом деталі. Клямки ж не передбачають свердління, вони встановлюються на штатні отвори. Зчіпка хоч і нежорстка, але захист надійний;

  • Кліпси. Ці кріплення характеризуються невеликою довжиною наконечника. Якщо застосовується неоригінальна деталь, то по зовнішньому краю панелі слід вкрутити 2-3 шурупи.

  • Як обробити крило авто перед встановленням?


    Підкрилки, локери авто Поліетиленові підкрилки для машини характеризуються високою міцністю та досить стійкі до перепадів температури. Однак, якщо попередньо не обробити колісну арку, то корозія з'являться дуже швидко і, відповідно, всі старання будуть зведені до мінімуму, а гроші будуть витрачені даремно. Алгоритм дій наступний:

  • Необхідно вимити внутрішню частину крила та висушити її.
  • Виконати зачистку вогнищ корозії та обробку інгібітором.
  • Антикорозійна обробка поверхні рідкими складами із великим вмістом цинку, антикорами з воском у складі.
  • Установка підкрилок та їх кріплення. Тут потрібно бути уважними - слід вивернути колеса і перевірити чи не чіпляються вони за підкрилки. Встановлення за правилами починається з центру верхньої частини та закінчується внизу. У принципі, монтаж виконувати нескладно, тому їхати на СТО зовсім не обов'язково.

  • Оригінальні вироби виливаються за формою колісної арки. Вони бувають як цілісними, так і розрізаними. Щодо аналогів, то тут треба бути акуратнішими у виборі. При цьому поліетиленові підкрилки легко розігріваються будівельним феном і «коригуються» по колісній арці, а панелі зі склопакета жорсткі і при підгонці можуть зламатися. У разі покупки аналога краще зробити вибір на користь розрізаних підкрилок.

    У нашому каталозі є величезний вибір локерів (підкрилок) для авто. Ви можете замовити: Підкрилки, локери авто
  • Підкрилок задній правий для Mitsubishi Outlander XL '07-12 (Novline / Element)
  • Підкрилок передній лівий Chevrolet Lacetti '03-12 SDN/HB (Nor-Plast)
  • Підкрилок задній правий для Ford Fiesta '15-17, седан (Novline / Element)
  • Підкрилок передній правий Honda Accord 8 '08-10 USA (FPS)
  • Підкрилок передній лівий Nissan Rogue '08-13 (FPS)
  • Підкрилок передній лівий для Mercedes C-Class W203 '00-07 передня частина (FPS)
  • Підкрилок передній лівий для Peugeot 307 '05-07 (FPS)
  • Підкрилок передній лівий для Mercedes Sprinter '90-06 (Nor-Plast)
  • Підкрилок передній лівий для Mazda CX-7 2010 – 2012 (Novline / Element) і не тільки.

  • Завдяки зручній системі фільтрації всього за пару кліків Ви можете підібрати передні та задні підкрилки для авто різних марок та моделей від BMW, FPS, Hyundai/Kia (Mobis), Nor-Plast, Novline/Element, OE та Totem. Якщо в процесі підбору виникнуть складності, то Ви завжди можете звернутися до менеджерів - вони допоможуть підібрати деталь для Вашого автомобіля. Зазначимо, що у нас є й різна антикорозійна продукція, яка стане в нагоді при монтажі локерів. Будь-яку позицію можна замовити з доставкою в Київ, Одесу, Хмельницький, Львів, Чернігів та інші міста країни. У нас представлена якісна продукція, яка може похвалитися гарним експлуатаційним ресурсом та повністю відповідає своїй ціні.

    Варіанти оплати також різні, адже ми намагаємося створити максимально комфортні умови для онлайн-шопінгу. Ми постійно розвиваємось та робимо все, щоб охопити всі сфери продукції, які є корисними для власника авто та задовольнити потреби різних категорій клієнтів, зібравши в магазині все, що може знадобитися для комфортної експлуатації машини, а також виконання ремонту авто.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено