Подушка на підголівник автомобіля: чому вона важлива для водія?

14.09.2023
Подушка на підголовник
Люди, які проводять за кермом тривалий період часу відзначають, що їх непокоїть біль у м'язах шиї та виникають проблеми з хребтом. Особливо це актуально для тих, хто працює у таксі, займається вантажоперевезеннями тощо. Щоб створити максимально комфортні умови для переміщення в авто, слід подбати про покупку подушки на підголовник. Докладніше про цей аксесуар та його різновиди читайте далі в нашій статті.

Навіщо потрібна подушка на підголівник?


Упор для шиї є корисним аксесуаром для авто, який виробляється у вигляді подушки прямокутної форми (варіанти можуть бути різні) і закріплюється на стійках підголівника - він покликаний забезпечити більш високий рівень комфорту під час пересування та сприяє зниженню втоми водія або пасажира.

Потреба купівлі даного аксесуару обумовлена тим, що сидіння в серійних авто та інших транспортних засобах не мають анатомічної форми і, відповідно, не забезпечують належний рівень комфорту під час тривалих поїздок. Подушка на підголовникНайбільше проблем виникає саме з верхньою частиною - навіть коли водій або пасажир приймає найбільш комфортне для нього положення під час їзди шийний відділ хребта виявляється ніби підвішеним у повітрі. У такому положенні навіть півгодини можуть спровокувати появу болю у спині, плечах, шиї. Він, у свою чергу, може спричинити стрес, швидку стомлюваність, зниження рівня уважності під час керування транспортним засобом тощо. Подушки на підголівники, що є здебільшого знімними елементами автокрісел, покликані забезпечити таке розташування шийного відділу хребта і розподіл навантаження на нього, при якому м'язи шиї і верхньої частини тіла будуть розслаблені і не затиснуті. Виходячи з цього, можна виділити такі функції подушок на підголовники:
  • запобігання втомі м'язів шиї під час переміщення в авто;
  • зниження стомлюваності водія;
  • запобігання появі проблем з хребтом;
  • підвищення уваги водія під час перебування за кермом за рахунок мінімізації дискомфорту.
Щоправда, є нюанс – оцінити всі ці переваги можна лише в тому випадку, якщо подушки вибрати правильно. А щоб не припуститися помилок при виборі слід спочатку розібратися з доступними на ринку варіантами, їх характеристиками та особливостями.

Різновиди подушок на підголовник авто


Сучасний ринок пропонує велику різноманітність подушок на підголівник, які можна розділити на кілька груп за формою та функціоналом, способом кріплення на крісло, матеріалом виготовлення та дизайном. Так, за функціоналом та формою подушки поділяються на:

Подушка на підголовник
  • стандартні (такі подушки мають форму банта) - цей вид є найбільш популярним серед споживачів та представлений у найбільш широкому асортименті;
  • валики циліндричної форми;
  • ортопедичні вироби - подушки, що відрізняються складною геометрією та покликані забезпечити максимальне розвантаження м'язів шиї. Вибирати такі вироби слід тим, хто має проблеми з хребтом або проводить за кермом занадто багато часу;
  • подушки складної форми з бортиками, смугами під плечі та іншими додатковими елементами;
  • сітчасті подушки – пластикова рама, на яку натягнута сітка із синтетичного матеріалу.

  • В окрему групу можна виділити С-подібні подушки (їх ще називають рогаликами) - вони користуються великою популярністю у автомобілістів, проте вони рідко мають кріплення для фіксації на кріслі. Такі подушки зазвичай використовують для відпочинку пасажирами.

    Що стосується звичайних прямокутних подушок та валиків, то їх функціонал примітивний та мінімальний. Подушки виступають опорою для шиї та забезпечують їй зручне положення. Спеціальні ортопедичні подушки, як правило, мають складнішу конфігурацію, оснащені додатковими елементами та забезпечують найбільш ефективну підтримку шиї та захист хребта. Щоправда, слід розуміти, що такі подушки мають збільшені розміри та їх ціна вища у кілька разів порівняно із звичайними варіантами.

    За способом кріплення подушки в авто можна поділити на:
      Подушка на підголовник
    • подушки з фіксацією на стійки підголівника за допомогою горизонтального ременя/гумки. Таке кріплення розміщується між підголовником та верхньою частиною крісла;
    • подушки з фіксацією безпосередньо на підголівнику за допомогою вертикального ременя/гумки;
    • подушки, що оснащені комбінованою фіксацією.
    Варто зазначити, що кріплення може виконуватися за допомогою еластичного ременя (гумки) із застібкою типу «липучка», або ж за допомогою звичайного ременя із нейлону із пластиковим замком. Зазвичай ті ремені, які мають нерозтяжний ремінь, оснащені механізмом, який дозволяє регулювати охоплення.

    Що стосується влаштування подушок, то воно практично скрізь однакове - в основі аксесуара знаходиться м'яка оболонка зі змійкою або іншим замком, набита поролоном, синтепоном і т.д. Залежно від конструкції до оболонки можуть пристібатися або пришиватись допоміжні елементи, такі як стрічки під плечі, бортики, а також ремінь.

    Щодо оболонки можна відзначити таке. Виробляються вони з різних матеріалів – натуральних тканин, синтетики (це може бути поліестер або щось схоже з ним), екошкіри, натуральних матеріалів за типом шкіри, синтетичного хутра, натурального хутра тощо. Сьогодні найбільший попит мають вироби з екошкіри, оскільки вони відрізняються доступною вартістю та бездоганними експлуатаційними характеристиками. Якщо порівнювати їх із подушками із синтетичних тканин, то останні хоч і приваблюють низькою ціною, не можуть похвалитися довгим терміном служби. Шкіряні вироби виглядають бездоганно, прослужать довго, але ціна на них "кусається" і тому покупка таких аксесуарів зазвичай виправдана тільки в тому випадку, коли вони купуються для авто високого класу.
    Подушка на підголовник
    Крім матеріалу подушки також можуть відрізнятися дизайном. Так, сьогодні є:
    • Стандартні подушки без прикрас та будь-яких додаткових деталей;
    • Брендовані вироби (під певну марку чи модель авто);
    • Брендовані подушки, на яких зображено логотип відомого виробника аксесуарів для авто;
    • Подушки з різними прикрасами, оригінальними принтами та ін.
    При цьому можна знайти подушки практично в будь-якому кольорі, що дозволяє підібрати аксесуари під будь-який інтер'єр авто.

    Як підібрати подушку на підголовник


    Вибираючи цей аксесуар слід орієнтуватися на конструктивні особливості автокрісел, зовнішній вигляд виробу, а також очікуваний функціонал. Для нетривалих поїздок містом ідеально підійдуть звичайні валики або прямокутні подушки, які надягають на стійки підголівника. Ці подушки особливо не впливають на інтер'єр авто і при цьому забезпечують комфортне положення шиї. Для людей, які працюють у таксі, а також тих, хто любить подорожувати авто або часто їздить у відрядження, більше підійдуть ортопедичні вироби. Тут є ще один нюанс - занадто м'який виріб купувати не варто, замість нього слід віддати перевагу жорсткому виробу. Воно гарантує безпеку під час пересування, адже не дасть водієві надто розслабитися та заснути за кермом.
    Подушка на подголовник
    Щодо матеріалів також не все однозначно. Якщо Ви шукаєте виріб для тривалих поїздок, тоді варто віддати перевагу «дихаючим» матеріалам — перфорованій екошкірі та різноманітним сіткам. Для зими підійде подушка з овчини, влітку її використання є недоцільним. Кріплення на подушках може бути різне - може виконуватися або еластичним, або звичайним ременем. Може використовуватися і гумка - вона здається зручнішою, та й коштує менше, правда з плином часу пружність виробу губиться і подушка може просто провиснути. З цієї точки зору ремені більш надійні та зручні, хоча не виключені деякі проблеми із застібками із пластику.

    Закріпити подушку простіше просто - необхідно обернути ремінь навколо стійок підголівника або самого підголівника, і затягнути так, щоб подушка щільно прилягала до крісла. З гумкою досі простіше, вона просто натягується через верх. Зустрічаються однак і складніші конструкції - у такому разі необхідно ознайомитися з інструкції.

    Замовити якісні вироби можна у нашому магазині. Вибір аксесуарів просто величезний – у нас є:
    Подушка на подголовник
  • Подушка-підголовник темно-сіра, алькантара (АVторитет)
  • Подушка-підголовник чорна з екошкіри+антари (EMC-Elegant)
  • Подушка на підголівник Volkswagen чорна
  • Подушка-підголовник червона, алькантара (АVторитет)
  • Подушка-підголовник темно-синя, алькантара (АVторитет)
  • Подушка-підголівник ROGALIK
  • Подушка-підголовник "Слава Україні" екокожа, бежева (EMC-Elegant)
  • Подушки на підголівник Elegant з ефектом пам'яті, темно-коричневі (EL 700 505) та безліч інших варіантів, що відрізняються між собою вищезазначеними параметрами.

  • Будь-яку позицію можна замовити з доставкою до Одеси, Житомира, Дрогобича, Івано-Франківська, Тернополя та іншого міста України. Крім підголовників у нас є і звичайні подушки в салон.

    Наш магазин може похвалитися величезним вибором аксесуарів для авто, які мають зробити переміщення в авто максимально комфортним. Крім подушок, у нас є також різні столики, сонцезахисні шторки, органайзери та багато іншого.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено