Біксенонові лінзи для авто: як зробити правильний вибір

11.09.2023
Біксенонові лінзи для авто
Ксенон має сьогодні величезний попит серед власників авто - галогенки не такі безпечні і не можуть забезпечити такий високий рівень освітленості та видимості під час руху, як ці сучасні лампи. Найбільш популярним і сучасним типом освітлення є біксенонові лінзи - вони більш ефективні і краще показують себе на практиці (подають більше світла і споживають менше енергії). Ще однією особливістю таких ламп є їхнє біле світло - воно більш сприйнятливе і приємне людському оку.

Просто використовувати ксенон буде неефективно, оскільки фари засвічуватимуть, зліпитимуть водіїв зустрічних авто та знижуватимуть безпеку на дорозі. Тому краще використовувати біксенонові лінзи - вони забезпечують стабільну подачу потоку світла, направляючи промені під правильним кутом. Внаслідок цього водій отримує якісне та рівномірне освітлення дороги. Отже, біксенонові лінзи забезпечують рівномірне та коректне падіння світлового потоку – це можливо завдяки тому, що:
    Біксенонові лінзи для авто
  • Під час увімкнення лінзи виконується автоматичне налаштування кожного елемента автосвітла за допомогою автокоректора фар. Це означає, що якщо є навантаження в задній частині транспортного засобу, тоді лінза опускається вниз, саме цим забезпечується падіння світлового потоку на дорожнє покриття, і виключається можливість засліпити інше авто. Що, безумовно, є важливим моментом забезпечення безпеки руху, особливо за умов негоди, коли краплі дощу можуть відблискувати від поверхонь тощо.
  • При повороті біксенонові лінзи автоматично повертаються по відношенню до положення автомобільного кузова? Це нівелює ризик виникнення "сліпих зон" - дорожнє покриття повністю висвітлюється перед автомобілем і в тому напрямку, куди машина повертає.
  • Піднімаючись вгору дорогою, біксенонові лінзи опускаються вниз, що також запобігає ризику засліплення зустрічних авто. Аналогічна ситуація має місце у разі, коли автомобіль спускається вниз дорогою.
Також біксенонові лінзи - це:

Біксенонові лінзи для авто
  • Якісне фокусування світла. Так як лінза товста модулі збирають весь потік світла та забезпечують його цілеспрямованість. Відповідно, лінзи з біксеноном збирають весь світловий потік, який видається ксеноном разом, у центральній частині скла всередині, на його плоскій поверхні. Тобто все світло збирається в одній точці. А скло лінзи має опуклу форму зовні, що в свою чергу дозволяє з однієї точки поширитися всьому зібраному світлу по скляній поверхні і сфокусовано розсіяти його по дорозі (відсутність розсіяності гарантовано, так само як і ризики засліплення зустрічних авто).
  • Однорідність освітлення. Випукла лінза на фарах сприяє поширенню світла як перед авто, так і у можливих затемнених ділянках, повністю виключаючи засліплення інших авто під час руху. Варто відзначити і той факт, що лінзи з біксенону характеризуються наявністю чітких меж світлових тіней, що мають ступінчасту форму.
  • Два світлові режими. Автолампи даного типу забезпечують і ближнє, і дальнє світло під час руху. Перемикання можливе за рахунок унікальної конструкції: магнітний елемент у конструкції сприяє пересуванню шторки. Під час цих маніпуляцій сама фара не вимикається, тому потік світла у будь-якому випадку регулюється водієм.
  • Універсальність. Лінзи можна встановити в будь-якому транспортному засобі. Щоб монтаж був здійснений коректно, важливо вибрати розмір лампи та її діаметр.

  • Як вибрати лінзи біксенону?

    Біксенонові лінзи для авто
    Перш ніж замовити лінзи біксенону необхідно уважно вивчити пропозиції на ринку і визначитися насамперед із виробником - від цього більшою мірою залежить якість, тривалість та ефективність роботи пристрою. Далі слід ознайомитись з такими параметрами:
    • Вид лінзи. На ринку є як штатні, так і універсальні варіанти. Штатні можуть встановлюватися на автомобілі конкретних марок і моделей, оскільки мають певний розмір для встановлення. Якщо в машині вже є такі лампи, слід підбирати пристрій орієнтуючись на них. Щодо універсальних варіантів, то вони використовуються для переобладнання галогенової оптики, для покращення якості освітлення (вони виконуються за габаритами).
    • Характеристики світлового випромінювання Цей параметр впливає на те, наскільки безпечним для водія буде пересування з ними. При цьому виробники пропонують різні варіанти лінз - вони різняться між собою дальністю свічення, шириною освітлення проїзної частини, особливостями світлотіньової межі та рядом інших параметрів. При покупці слід вибирати ті варіанти, які надають чіткі світлотіньові межі та відображаються у вигляді сходинки. У таких пристроях центрі світло яскравіше, а збоку – тьмяніше. Що ж до режимів світіння, то ближній потік висвітлює ширше полотно, а далекого характерна невелика ширина і хороша протяжність.
    • Розмір автолампи. При виборі слід орієнтуватися розміри оптики машини.
    • Зовнішнє оформлення. Кожна модель біксенонових лінз має у комплекті спеціальні прилади – маски. Ці деталі відповідають за забезпечення естетичності інтер'єру автомобіля. Такі маски розрізняються за формою, розмірами тощо.
    Біксенонові лінзи для авто Підібрати якісні біксенонові лінзи Ви можете у нашому магазині. Ми пропонуємо продукцію від перевірених брендів, репутація яких не викликає сумнівів. У нашому онлайн-каталозі є:
  • Біксенонові лінзи Infolight G5 без "ангельських очей"
  • Біксенонові лінзи Infolight G8
  • Біксенонові лінзи Koito Q5 H4 Square Lens, 2 шт.
  • Біксенонові лінзи Baxster FL-B1 3' H11
  • Біксенонові лінзи Infolight G5 Ultimate без "ангельських очей" і не тільки.

  • Якщо у процесі підбору у вас виникнуть труднощі – звертайтесь до наших менеджерів. Вони обов'язково проконсультують Вас, допоможуть підібрати оптимальний варіант для Вашого "залізного коня" та приймуть замовлення у найкоротший термін.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено