Як вибрати автомобільний ножний насос: поради та рекомендації

07.09.2023
Автомобільний ножний насос
Швидке зношування протектора, збільшення гальмівного шляху, перегрів покришок, збільшення витрати палива - те, з чим неминуче зіткнеться власник авто, в шинах якого тиск відхилився від норми. Якщо Ви не хочете зіткнутися з такими проблемами, необхідно періодично здійснювати його перевірку. Якщо тиск все ж таки має певні відхилення від норми, то треба буде використовувати ножний автомобільний насос. У цій статті розглянемо, як правильно його вибрати.

Що таке автомобільний насос?


Автомобільний насос є спеціальним пристроєм, який використовується для підвищення тиску в камерах коліс. Такий насос може бути:
    Автомобільний ножний насос
  • механічним. Такий насос приводиться в дію за допомогою людських зусиль.
  • електричним. Це обладнання працює від електричного двигуна, енергія в який надходить від клем АКБ або прикурювача.
Щодо механічного обладнання. То тут найпопулярнішим є ножний насос для авто. Конструкція нагадує ножиці, між частинами насоса розміщено циліндр із поршнем. Принцип роботи цього пристрою максимально простий: з балона виводиться трубка з гуми, по якій при натисканні на педаль ногою повітря переміщається в колесо. Такий насос має цілу низку переваг серед яких:
  • широкий модельний ряд;
  • відносно невисока ціна;
  • максимальна простота використання устаткування;
  • автономність (не потрібно підключати обладнання до джерел живлення);
  • компактність – у складеному стані насос з легкістю міститься у багажному відділенні автомобіля.

На що звернути увагу під час вибору ножного насоса для машини?


Вибираючи ножний насос, автомобіліст слід враховувати кілька важливих факторів. Серед них:
    Шкала на манометрі
Автомобільний ножний насос Вбудований манометр у пристрої забезпечує додаткову зручність під час експлуатації обладнання. Важливо лише вибрати оптимальну для себе шкалу. Імпортні манометри мають шкалу в PSI (фунт на квадратний дюйм), а вітчизняні встановлюють звичні кг/см2. Деякі види пристроїв оснащені кількома шкалами для зручності.
    Матеріал корпуса
При виборі пристроїв за цим параметром слід тримати у фокусі уваги бюджет та особисті переваги. Корпус із пластику легший, проте він поступається за міцністю виробу з металу. При цьому для компактних пристроїв він найкраще підходить. При виборі габаритного агрегату варто все ж таки розглянути варіанти з металевого корпусу.
    Додаткові аксесуари
Автомобільний ножний насос Дуже зручно, коли разом із насосом у комплекті передбачені інші корисні аксесуари. Наприклад, сумка буде зручною для зберігання пристрою – вона захистить насос від різного сміття та пилу. Також комплектація може включати різні насадки для накачування м'ячів, матраців, човнів і т.д.
    Гарантія
Щоб гроші не були витрачені даремно, слід купувати насоси для авто в перевірених місцях, а саме в нашому інтернет-магазині. Адже ми пропонуємо продукцію від відомих брендів, репутація яких не викликає сумнівів. У нас можна оформити замовлення на: Продукція відрізняється за ціною і своїми технічними характеристиками, тому оптимальний для себе варіант напевно знайде будь-який власник авто. Якщо ж у процесі підбору пристрою виникнуть складності, то Ви завжди можете звернутися до наших менеджерів - вони проконсультують по всіх моментах і допоможуть вибрати найкращий варіант.

Також при виборі пристрою слід зважати на особливості транспортного засобу, а саме розмір коліс, марку авто, габарити авто і т.д. Адже насос має ефективно виконувати поставлені перед ним завдання.

Як користуватись насосом для авто?


Автомобільний ножний насос Експлуатація ножного насоса досить проста і тому використовувати обладнання зможуть навіть ті, хто абсолютно не розуміється на пристрої авто. Використання передбачає проходження таких етапів:
  • зняття фіксуючої педалі (важеля) скоби;
  • фіксація наконечника насоса (здійснюється за допомогою спеціального прапорця на насосі);
  • накачування повітря - виконується з допомогою на педаль. Як правило, такі маніпуляції займають трохи більше 5 хвилин, а рівень тиску постійно контролюється манометром;
  • від'єднання перехідника від колеса та переведення педалі у складене положення. Після цього виконується фіксація пристрою спеціальною скобою.

Висновок


Переваги ножного насоса очевидні для всіх власників авто, які люблять подорожувати, часто їздять за місто на відпочинок або у відрядження - у разі проблеми з колесом за таких умов далеко не завжди є можливість підкачати його на СТО, а так кілька хвилин і проблема вирішена.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено