Антидощ: ефективність та принцип дії

20.09.2021
«Після застосування антидощ можна набагато менше користуватися двірниками» - саме так стверджують виробники даного виду товару. Ми вирішили на власному досвіді з'ясувати і розібратися чи це так. І розповімо Вам в цій статті був отриманий бажаний результат, які складнощі виникали в цьому питанні, який засіб краще вибрати в співвідношенні ціна-якість.

Який засіб краще?


Антидощ можна сміливо розділити на два основних види. Перший - звичайний, недорогий варіант, який просто розпорошується на скла автомобіля. Другий - набагато ефективніше, його можна відрізнити, в першу чергу за ціною (вона значно вище), і також додана приставка «нано». Виробники таких засобів гарантують, що під час дощу Вам практично не потрібно користуватися двірниками, а краплі самі будуть відскакувати і скочуватися з лобового скла.

Спочатку ми купили звичайний, дешевий антидощ. В інструкції було сказано просто розприскати його на скло автомобіля, після чого кілька хвилин почекати і гарненько протерти сухою серветкою або ганчіркою. Такі маніпуляції виконати було нескладно.

Але, в процесі нанесення засобу на скло, з'явився різкий, неприємний запах спирту. Звичайно головне було з'ясувати ефективність кошти, але ми не могли залишити без уваги цей факт - їдкий запах. І результат був, м'яко сказати, незадовільний. Під час дощу видимість не покращилась і в цілому, ніякого поліпшення практично не було. За фактом, це простий очищувач скла, тільки без аромату, а навпаки – з неприємним запахом. Одного флакончика вистачило на обробку всіх стекол автомобіля близько трьох раз.

Після цього ми придбали дорогий антидощ з приставкою «нано». Цей препарат одноразовий, у вигляді капсули, яку необхідно нанести на лобове і переднє скло (так зазначено в інструкції), задні скла залишається обробленими. В інструкції був покроково описаний процес нанесення антидощ на скла. А саме: Перед тим, як почати процедуру, потрібно ретельно вимити поверхню стекол, висушити, і тільки після цього ми розкриваємо упаковку, розчавлює капсулу і швидко наносимо вміст на лобове і переднє скло автомобіля. Після чого скла необхідно протерти чистою і сухою серветкою.

Виробники кажуть, що ефективно прослужить даний засіб дуже довго, а саме близько шести місяців. Тобто два рази в рік обробляємо скла цим засобом і насолоджуємося поїздками під час дощу. Чи так це?

Ефект


У цьому випадку дійсно ефект був і дуже позитивний. При їзді під час дощу зі швидкістю 60 км / год, то краплі самі піднімаються вгору, залишаючи скло чистим, забезпечуючи хорошу видимість. І двірниками можна не користуватися. Але все ж, виник один нюанс. Цей ефект з'являється на досить високій швидкості. Тому, в місті, на світлофорах або в тягнучках користь від антидощ зводиться до мінімуму. А ось для водіїв, які часто їздять по трасах - це засіб відмінно допоможе в дорозі.

Тому від неякісних і дешевих засобів - ефекту практично непомітно, від дорогих засобів - ефект є, але на більш високій швидкості. Хочемо звернути Вашу увагу на те, що твердження виробників про те, що можна не користуватися двірниками - це абсолютна нісенітниця. Не більше, ніж рекламний маркетинговий хід. Двірниками користуватися потрібно. Це Ваша безпека і безпека інших учасників дорожнього руху.

Головна мета антидощ - якісно очистити скло і поліпшити роботу двірників, які дійсно справляються набагато краще з застосуванням даного засобу, створюючи хороший огляд під час їзди під дощем.

Підсумок:


Що стосується періоду дії засобів. Звичайний, дешевий антидощ прослужить близько декількох тижнів. Дорогі кошти прослужать від трьох до шести місяців. Ну і звичайно ж вийде добитися ефекту заявленого виробниками, про те, що можна їздити без застосування двірників. І не забувайте, що найголовніше - це безпека.

В інтернет-магазині Авторадості присутній широкий вибір засобів по догляду за склом. Придбати необхідний засіб для захисту скла від крапель дощу ви зможете обравши в каталозі атидощ. Засоби зможуть забезпечити відмінну видимість в вашому автомобілі при несприятливих погодних умовах.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено