Поради з безпеки автомобіля на стоянці: як захистити машину від угону?

10.09.2020
Завжди є сенс двічі перевіряти автомобільні замки та вікна кожного разу, коли ви залишаєте машину на парковці. Статистика в Україні показала, що найбільша кількість автомобільних угонів за 2020 рік відбулося в Києві і області, потім Харківська, Одеська, Львівська та Дніпропетровська області. І щоб не доводилося жити з неминучим почуттям занепокоєння за свій дорогий автомобіль, в цій статті ми дамо Вам декілька порад, які допоможуть забезпечити безпеку автомобіля на стоянці.

Кращі поради щодо забезпечення безпеки автомобіля на стоянці


    Розміщення автомобіля


Правильне місце для парковки вашого автомобіля так само важливо, як і процес самої парковки. Коли справа доходить до викрадень автомобілів або пов'язаних з ними злочинів, завжди є ізольоване місце, яке стає головною причиною. Мета очевидна - чим менше людей зможуть побачити, тим менше у злочинця шансів потрапити на поле бою. Де б ви не залишили свій автомобіль, будь то територія бізнес-центру, продуктового магазину, аеропорту або біля місця проживання, при виборі місця для паркування зверніть увагу на наступні моменти:

  • Виберіть місце для паркування, за яким ведеться спостереження. Це не тільки попередить про необхідність безперервної перевірки зловмисників, а й забезпечить страховку вашого автомобіля в разі будь-яких невдач.
  • Паркуйтеся ближче або між інших транспортних засобів. Коли справа доходить до завантаженої парковки, на якій постійно перебувають люди і машини, ймовірність крадіжки завжди знижується.
  • Навіть коли ви залишаєте машину на території гаражних кооперативів, вибирайте охоронювані гаражі. Якщо такої можливості немає, то шукайте добре освітлені паркінги і парковки, а не темне або затишне місце, яке завжди буде дуже привабливим для майстрів злому авто.
    • Видимість


    Після того, як ви забезпечили відносно безпечне місце для парковки, наступним пунктом в контрольному списку буде уникати провокацій до крадіжки, залишаючи щось цінне в салоні машини. Не всі автомобільні пограбування - це викрадення. Іноді в машині можуть бути предмети, які можуть привернути увагу злодія. Уникайте демонстрації таких речей, як сумка для ноутбука, купи одягу, яка, здається, закриває будь-який цінний предмет. Або навіть щось простого, таке, як навушники, що лежать на приладовій панелі і сидіннях, які видно всім зовні.

      Захищений вид


    Коли ми говоримо про захищений вид автомобіля, ми маємо на увазі вид повністю закритого автомобіля з палаючим індикатором включеної сигналізації. Збережіть цю звичку двічі перевіряти замкнені двері і вікна, навіть коли ви виходите з машини хоч на півхвилини. Уникайте таких прийомів, як залишати машину включеною без нагляду з ключами всередині, оскільки це сама приваблива ситуація для крадіжки автомобіля. Навіть в таких випадках, як заправка бензином на АЗС або швидкий забіг в ларьок - ніколи не залишайте машину включеною, якщо Ви не за кермом.

    Завдяки сучасним інструментам крадіжки автомобілів, злом це найшвидше дія, на яку досвідченим грабіжникам іноді потрібно не більше хвилини. Тому вам необхідно посилити всі системи безпеки свого автомобіля, якщо якісь із функцій штатного захисту вам здаються ненадійними. Після того, як ви припаркували машину, перевірте не тільки двері і вікна машини, а й кришки багажника і люки на даху. Ви повинні переконатися, що не залишаєте відкритого доступу для проникнення злодія зовні. Отже, перевірте кілька разів перш, як піти, чи не залишилося будь-яких предметів, які могли б привернути увагу до вашої машини.

      Автосигналізації


    Сьогодні більшість сучасних транспортних засобів оснащено автосигналізацією. Це попереджувальні сигнали про будь-який незвичайні активності, які ваш автомобіль виявляє автоматично. Під час полювання за цілями на стоянці або в багатолюдному місці грабіжники найбільше бояться того, що їх помітять. І що в такому випадку може бути краще сирени, яка залучає увагу навколо містя? Крім того, що Ви можете купити автосигналізацію , існують і інші пристрої, які працюють як додаткові заходи безпеки від угону, про них ми також поговоримо далі.

      VIN коди

    Майже всі автомобілі сьогодні мають свій VIN, вигравіруваний в декількох місцях в автомобілі. Це зручний спосіб для пошуку автомобілів, який свідчить про те, що в вашому автомобілі передбачені заходи захисту від крадіжки. Ви можете знайти його навіть на своїй реєстраційній картці. Це унікальний ідентифікатор транспортного засобу, який можна використовувати в якості міри безпеки, його можна побачити навіть на вікнах і стеклах автомобіля для захисту від угону.

    Автомобільна електроніка безпеки


    Нижче наведені деякі з доступних варіантів підвищення безпеки при паркуванні:

      Системи спостереження за автомобілем

    Ця автомобільна система безпеки допоможе визначити місцезнаходження вашого автомобіля в разі викрадення. Завдяки попередньо встановленим передавачів у вигляді пристроїв GPS стеження або VHF, вони допоможуть визначити точне місце розташування вашого автомобіля, навіть якщо він захований в найвіддаленіших або підземних сховищах.

      Автомобільні іммобілайзери


    Хоча іммобілайзери присутні в більшості сучасних автомобілів, вам потрібно буде перевірити його наявність в комплектації своєї моделі. Якщо його немає, ви можете встановити його окремо. Це протиугінний електронний пристрій, який працює шляхом відключення основних систем, що забезпечують запалювання і рух автомобіля, коли модульного ключа немає поруч з машиною. На сьогодні це найбільш досконалий алгоритм блокування двигуна. Ці електронні системи охорони автомобіля вже допомогли запобігти не один угон, наділяючи машину новими функціями комплексного захисту авто.

      Блокування рульового колеса

    Блокіратор рульового колеса - це пристрій, який встановлюється на вал рульового колеса автомобіля і в закритому стані не дозволяє обертати кермо, тим самим обмежуючи поворот коліс. Автоблокіратори керма зазвичай мають просту, але надійну конструкцію, завдяки якій, можна «одягати» його на кермо і якщо закрити замок, кермо буде абсолютно зафіксованим і нерухомим. Протиугінний блокіратор керма допоможе захищати автомобіль від крадіжки і вберегти господаря від стресів. В інтернет магазині Авторадості Ви знайдете ще багато корисних речей, які допомагають підвищити рівень захисту, як за допомогою штатного так і за допомогою додаткового обладнання. З таким набором рад і додаткових заходів безпеки ви точно зможете не побоюючись залишати свій автомобіль на парковці.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено