Оптимальне рішення в умовах поганої видимості – ефективні протитуманні ліхтарі

19.08.2021
Погані погодні умови – снігопад, туман, злива – створюють незручності пішоходам та водіям. Видимість та огляд дороги знижуються. Оптимальне рішення – це обмеження швидкості дорожнього потоку до мінімально можливого. Але якщо їхати змушують обставини, слід встановити правильну та відповідну оптику. Розглянемо найважливішу інформацію про протитуманні фари та вибір світлових приладів у залежності від погодних умов.

Найважливіші правила пересування на машині в умовах туману


Під час туману дороги слизькі, тому слід залишати більше відстані для гальмівного шляху та зниження швидкості. В умовах поганої видимості знизьте швидкість та тримайтеся на достатньому віддаленні від авто, що їде попереду. Протитуманні фари знижують ризики дорожньо-транспортної пригоди, надаючи автомобілісту ефективне освітлення при поганій або недостатній видимості та мінімальному огляді дорожнього полотна. Протитуманки роблять помітними інших учасників руху та власника автомобіля та дозволяють помічати небезпеку на дорозі.

Коли вмикати протитуманки


За несприятливих погодних умов слід вмикати протитуманки для підвищення безпеки пересування. Основна перевага протитуманних фар перед звичайними: стандартна оптика, особливо дальнє світло, сліпить очі. Передні протитуманні фари призначені для комфортної та безпечної їзди по маршруту. Задні протитуманні фари – запорука безпеки від попутно рухомих машин: знижується ймовірність удару ззаду. Незалежно від автомобіля, тягач це з причепом або маленький хетчбек, така оптика робить машину максимально помітною на дорожньому полотні.

Коли вимикати протитуманні фари


Коли погодні умови покращилися, туман розсіявся або злива припинилася, слід вимикати противотуманки, адже є висока ймовірність засліпити автомобілістів, що їдуть назустріч. Основне завдання такої оптики – підвищити видимість та зробити помітним ваш автомобіль. Тому передні протитуманні фари при нормалізації погоди створюють відблиски. Вони засліплюють та дратують інших водіїв. Задні затінюють «стопи», у результаті водії, що їдуть позаду, можуть не зреагувати на ваше гальмування. З цієї причини не рекомендують використовувати протитуманну оптику у гарну погоду, вдень та вночі.

Протитуманні ліхтарі та денні ходові вогні


Передні протитуманні фари встановлюють в основному на дорогі авто, в той час як їхній монтаж передбачений практично кожною конструкцією.

Для дорогих машин протитуманні фари – це не тільки додаткове освітлювальне обладнання, встановлене для підвищення безпеки пересування, а й гарне доповнення. Автовласники з такою оптикою можуть вибирати моделі серед розмаїття продукції протитуманних ліхтарів. Вибирати потрібно ретельно, інакше покупка та встановлення будуть економічно невигідні.

Монтаж задніх протитуманних фар був обов'язковий для ТЗ. Передні – стандартне обладнання для автомобілів середнього класу та вище. Сучасні моделі випускають з передніми протитуманними ліхтарями для підвищення безпеки пересування.

До масового випуску машин з протитуманною оптикою на моделі старого покоління протитуманки не встановлювали. Але у моделях таких автомобілів конструкцією передбачена можливість монтажу протитуманних ліхтарів. На нашому сайті можна вибрати моделі саме для таких автівок.

Вибір та покупка відповідних протитуманних ліхтарів


На нашому сайті можна скористатися зручним пошуком запчастин під конкретну марку та модель автомобіля. Модельний підбір дозволяє безпомилково вибрати та купити протитуманну оптику на популярні марки машин. Фари у нашому каталозі повністю відповідають формам та розмірам конкретних автомобілів. У каталозі нашого інтернет-магазину на вибір покупця ліхтарі від різних виробників, що дозволяє підібрати модель під індивідуальні особливості автомобіля та потреби автовласника.
Машина не выбрана

Автомобіль для підбору товарів не обраний!
Оберіть свій автомобіль:
Марка авто:
Модель авто:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено