За якими критеріями слід вибирати навігатор?

20.08.2012

За якими ж критеріями слід вибирати якісний GPS-навігатор для свого авто? В першу чергу, це обсяг пам'яті, автопрокладка маршруту, наявність звукових сигналів і POI, великий екран і ще кілька пунктів, про які ми розповімо докладніше нижче.

В першу чергу зверніть увагу на обсяг пам'яті. Чим її більше, тим, звичайно ж, краще. Це пояснюється елементарно: чим більш деталізована карта, тим більше вона зажадає пам'яті. А спеціалізовані карти, які мають функцію прокладки маршруту автоматично, ще більш вимогливі до пам'яті. Тому запам'ятайте: пам'яті повинно бути ніяк не менше 64 Мб.

Вже згадана функція автоматичної прокладки маршруту дуже зручна, тому дуже бажано її наявність у Вашому приладі. Вона самостійно прокладає маршрут від точки Вашого поточного місцеперебування до обраної точки призначення. А як кінцеву точку маршруту можна вибрати як конкретну адресу, або точку інтересу, так і вулицю і навіть ціле місто. Але така функція може бути реалізована тільки коли в навігатор завантажені особливі карти, що містять розширену інформацію про дороги, знаках і розв'язках.


Наявність звукових підказок і шляхових точок. Попереджувальні звукові сигнали сповіщають водія про близькість повороту, відхиленні від маршруту або про прибуття на місце. В сучасних навігаторах цю функцію виконують голосові повідомлення. Шляхових точок має бути не менше 500, і їх опис містить назву та іконку. Така точка використовується у якості пункту призначення при прокладці маршруту.

Трохи інша функція, набагато корисніша - пункти інтересів (Points of Interest). Ще на заводі в пам'ять навігатора закладають тисячі таких точок, серед яких магазини, ресторани, кафе, готелі, АЗС, пости ДПС і безліч інших об'єктів.



Треки - пройдений Вами в супроводі навігатора шлях, записаний в пам'ять навігатора.

Сумісність з ПК. Хоча навігатор і є самостійним і самодостатнім приладом, потрібно забезпечити його зв'язок з ПК. Це дозволить як зберігати всі точки та маршрути на комп'ютері, так і завантажувати з нього в навігатор карти, маршрути та інші дані.

Дуже важливо, щоб навігатор мав зовнішнього джерела живлення та міг підключатися, наприклад, до прикурювача. Обов'язково перевіряйте наявність відповідних кабелів в комплектації.

Великий екран необхідний для швидкого і чіткого сприйняття інформації, що виводиться. Зовнішня антена, встановлена ​​на даху авто, дозволяє досягти якісного приймання мережі навіть в несприятливих умовах.

Google


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено