Окуляри для водіння автомобіля

24.07.2023
Окуляри для водіння автомобіля
Безпека на дорозі залежить не тільки від знання та дотримання учасниками дорожнього руху правил, а й від того, наскільки добре бачить водій на дорозі. Яскраві промені сонця, сутінки, відблиски від фар інших транспортних засобів або просто розсіяне сприйняття того, що відбувається навколо через втому - все це може стати причиною ДТП. Якщо ж водієві нічого не заважає, то він зможе вчасно вловити найменші зміни у дорожньому русі та вчасно відреагувати на ту чи іншу ситуацію. Зрозуміло, що коли йдеться про поганий зір (коли має місце далекозорість, короткозорість і т.д.), то тут треба звернутися до окуліста, який підбере правильну оптику, у всіх інших випадках слід придбати очки для водія. Цей маленький аксесуар дозволить забезпечити максимальний комфорт під час руху. Сьогодні в магазинах є величезний вибір оптичних лінз, які мають забезпечувати контрастне зображення при денному керуванні, чітке бачення при сутінках, тумані і навіть у нічний час.

Окуляри для водіння вдень та вночі Люди, які за кермом не перший рік чудово розуміють усі переваги цих аксесуарів і тому намагаються завжди мати цей аксесуар під рукою. Можливо завжди надягати їх не варто, проте часом без них може бути дуже складно – краще кинути їх у бардачок про всяк випадок. Коштують окуляри недорого (хороші окуляри можна купити сьогодні до 1000 грн), та й місця займають зовсім небагато.

При виборі слід орієнтуватися насамперед на якість - краще вибирати хороший оптичний полімер з нанесеними покриттями на нього та хорошим тонуванням (до того ж пластик є безпечнішим), а також моделі, які мають легку оправу. Купуючи ті чи інші окуляри, треба приміряти їх - вони повинні добре сидіти, не злітати при повороті голови і в жодному разі не перешкоджати огляду за різних умов водіння. Щоправда, не варто забувати і про естетичну складову - окуляри мають бути стильними, підкреслювати індивідуальність водія.

Які бувають окуляри для керування автомобілем?


Види окулярів для водіння Залежно від часу доби та погоди, при якій планується “використовувати” водійські окуляри, їх можна розділити на декілька видів:
  • Темні сонцезахисні окуляри з поляризацією. Вони підходять для денного водіння за яскравого сонця. Хорошим варіантом для використання у світлий час є поляризаційні сонцезахисні окуляри. Окуляри Select FSN1-MBB-MB мають лінзи з фотохромним покриттям (хамелеон), яке змінюється в залежності від того, наскільки яскраво світить сонце, а поляризація покликана усунути відблиски.
  • Окуляри з прозорими лінзами і покриттям антивідблиску - стандартний варіант, але менш зручний при яскравому світлі. Наприклад, Прозорі захисні окуляри 2821 (3М) з нашого інтернет-магазину “Авторадості”.
  • Окуляри з фотохромними лінзами затемняються в залежності від освітленості, тому вважаються універсальними для пересування як сонячного дня, так і ввечері. Ці аксесуари можуть бути як з діоптріями, так і без.
  • Окуляри з кольоровим тонуванням. Такі моделі для нічної їзди – якраз. У нас є Окуляри Select CS4-MBO-RR поляризаційні (кольори сірий, хамелеон), Окуляри Select CS1-MBG-RR поляризаційні та інші.

Поляризаційні окуляри

Поляризаційні окуляри
Сонцезахисні окуляри з поляризаційним фільтром покликані захистити очі від сліпучих відблисків, що виникають при відображенні сонячного проміння від мокрого асфальту, снігу, води, зустрічних машин. Носіння окулярів такого типу покликане знизити навантаження на очі та "отримати" більш чітку картинку в сонячну погоду. Якщо водій одягає окуляри для корекції зору, існують спеціальні поляризаційні лінзи з діоптріями.

Окуляри антиблік


Окуляри, які мають прозорі лінзи і покриття антивідблиску - найвдаліше рішення для тих, хто не користується окулярами при водінні і носить окуляри, що коригують.
Покриття таких лінз пом'якшує відблиски від фар, ліхтарів, мокрої дороги. Ці аксесуари покликані запобігти швидкій втомі і зробити їзду більш комфортною.

На що звернути увагу під час вибору окулярів для нічного водіння?


Пересування нічним містом - окремий вид романтики, гарно мерехтливі ліхтарі, вивіски і т.д. не можуть не зачаровувати. Проте водії далеко не завжди люблять їздити за кермом уночі, адже погану видимість, зустрічні автомобілі, фари, що засліплюють очі ніхто не скасовував. На що звертати увагу під час вибору окулярів для нічного водінняЩоб їхати було зручно слід вибирати аксесуари з тонуванням лінз - лінзи коричневого кольору не змінюють сприйняття кольору, роблять зображення більш контрастним і якісним. Також тонування такого кольору частково гасить сліпуче світло зустрічних фар і підходить для пересування за кермом у сутінках. Що стосується лінз жовтого кольору з 10-15% тонуванням, то вони стануть у пригоді в умовах поганої видимості (сутінки, туман, дощ, нічний час). Окуляри з жовтими лінзами мають підбадьорливий ефект і покращують сприйняття навколишнього середовища.

У нашому каталозі є сонцезахисні, антивідблискові, поляризаційні окуляри та окуляри-антифара від Road & Sport та Select. Моделі відрізняються також формою, кольором та ціною. У нас є:
  • Окуляри водія Road & Sport RS 988Y (жовті)
  • Окуляри водія Road & Sport RS797 C (коричневі)
  • Окуляри Select CS4-MBO-RR поляризаційні
  • Окуляри Select CS6-FL-GR поляризаційні
  • Окуляри Select CS2-MBG-GR поляризаційні та не тільки.
  • Будь-яку позицію можна замовити з доставкою до Києва, Одеси, Львова, Хмельницького, Вінниці, Тернополя та інших міст України.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено