Ключі від автомобіля в смартфоні - чим хороші додатки цифрового блокування?

29.07.2019

Інститутом маркетингових досліджень PULS на замовлення компанії Bosch у 2019 році був проведений ряд опитувань серед автомобілістів Німеччини. Результати опитування показали, що 76% німців Штутгарта вважають ключі від автомобіля кілька незручними. Ідея замінити ключі мобільним додатком отримала схвалення 40% опитаних. Історій про втрату звичайних автомобільних ключів настільки багато, що технологіям можна було стояти в стороні від автомобільного світу. Поступово в життя втілилися мрії, адже на сьогодні є можливість відкрити, закрити та завести машину за допомогою смартфона.

Автомобільні ключі в додатку для смартфона

Сучасні телефони вже давно перестали бути лише атрибутом зв'язку. Смартфон для будь-якої людини став пристроєм, що допомагає вирішувати масу завдань, від банківських операцій до управління електронікою в будинку. Що тут говорити про впровадження програм і технологій в автомобільну сферу. І багато сучасних автомобілів вже зібрані на електронній базі з можливістю підключення додатків. Система "Абсолютно без ключа" від компанії Bosch дозволяє смартфону стати ключем від автомобіля. З такою технологією обходиться без традиційного ключа стає можливим. Водієві знадобиться завантажити додаток на свій пристрій, і під'єднати автомобіль до додатка на смартфоні. Коли водій підходить на задану відстань, передача даних на датчики в автомобілі дозволяє розпізнати смартфон господаря. При достатньому наближенні автомобіль відкриється без необхідності діставати фізичний ключ. За цим же принципом можна запускати двигун і замкнути без ключа все замки після поїздки. Завдяки такій технології, пошуки ключа в якомусь із кишень залишаються в минулому. Використовувати системи доступу без ключового управління не звільняє від володіння звичайним автомобільним ключем, але як мінімум дозволяє не переживати за втрату ключа.

Цифрові ключі для автомобілів

Автомобільна електроніка Bosch разом з іншими підрозділами розробили додаток "Абсолютно без ключа" - технологію, що обслуговує безконтактне управління. Перевагою цифрового ключа стали зручність і безпеку, які вже оцінили компанії займаються орендою автомобілів по всій Європі. Так званий Каршерінг (англ. Carsharing) - це похвилинна оренда автомобілів для короткострокових поїздок в межах населеного пункту. Послуга призначена для осіб, яким транспортний засіб потрібно лише на обмежений час, щоб дістатися до конкретного місця. Налаштування програми включає можливість тимчасового використання автомобіля іншими водіями, завдяки захищеній системі авторизованого доступу. Попередньо схвалюючи експлуатацію транспортного засобу, автовласники можуть вислати додатковий віртуальний ключ іншим користувачам. Вбудований датчик в автомобілі розпізнає тимчасового власника по смартфону і розблокує двері авто тільки для нього, рівень безпеки можна порівняти з технологією відбитків пальців. У разі втрати смартфона, систему без проблем можна відключити.

Захист від крадіжок при використанні систем доступу без ключів

Великий неприємністю обертається втрата або розкрадання пульта дистанційного блокування дверей. Кожен п'ятий знає людини або став жертвою крадіжки ключа від автомобіля. Сучасні моделі автомобілів, що розблоковуються і блокуються дистанційними пультами управління, використовуючи числову кодове дешифрування. Перехоплення сигналу для подальшого злому досить складний програмний процес, але не неможливий. Що пропонує Bosch? Замість звичного LF або UHF систем зчитування, смартфон перетворюється у віртуальний ключ, використовуючи Bluetooth для передачі коду доступу. Це означає, що сигнал не може бути перехоплений, якщо Ви будете блокувати та розблокувати свій автомобіль за допомогою мобільного додатку. Таку перспективну технологію позитивно оцінили більшість автовиробники. Перевагою стає не тільки підвищений рівень безпеки, але і нового формату володіння автомобілем і його користування.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено