Щітки та шкребки. Літній огляд зимових товарів.

15.07.2013

Хоч зараз і розпал літа, ми обговоримо суто зимову тему: які щітки та шкребки зручніше використовувати автомобілістам. Були часи, коли автолюбителі взимку працювали тільки лопатою, побутовими щітками, та ще віником. Зараз же винайшли масу сучасних пристосувань, які здатні істотно полегшити зимову чистку автомобіля від снігових заметів і при цьому не пошкодити лакофарбове покриття. І навіть якщо ви не живете в настільки суворих умовах, щоб користуватися лопатою регулярно, шкребок та щітка потрібні навіть на півдні. Щоб очистити свій автомобіль як від м'якого снігу, так і від криги, є широкий асортимент товарів для догляду за авто: щітки, мітки, шкребки, рукавиця з зубчиками, телескопічний шкребок і багато іншого.

щітки і шкребки

найпростіший інструмент, який використовують всі без винятку - щітка для снігу. Така щітка може бути будь-якої конфігурації: головні критерії при її виборі - це зручність і легкість. Щітка повинна лежати в руці, і при її застосуванні ви практично не повинні докладати зусиль. Ворс у такий щітки найчастіше штучний, він схожий на досить тонку волосінь. Але при цьому він дуже м'який і не здатний подряпати фарбу. Буває, що щітки роблять і з натуральною щетиною; а ступінь її жорсткості варіюється в залежності від завдань, які стоять перед автомобілістом. Щоб просто змести сніг з капота та скла, досить і зовсім м'якою, а щоб прибирати застиглий сніг, потрібно щетина середньої жорсткості. На ручці автомобільної щітки може бути вузький кінець, яким зручно очищати важкодоступні місця, наприклад, за дзеркалами або за двірниками.

щітки

Якщо позбутися від снігу досить просто, то впоратися з льодом трохи складніше. Запам'ятайте головне правило: можна прибирати кірку льоду тільки зі скла, і не можна чіпати кузов! Адже ви легко пошкодите ЛКП! Та й при виборі неправильного інструменту можна запросто подряпати та скло. Автомобільний шкребок схожий на звичайний шпатель. Може мати невеликі (або великі) зубці різного ступеня гостроти. Ось на це і варто звернути увагу - якщо зубці дуже гострі, вони можуть подряпати та фарбу, і скло. Зустрічаються шкребки та без зубчиків, зі скошеним краєм. Шкребки роблять з пластмаси або гуми. Категорично не підходять автомобілісту металеві шкребки.

телескопічний шкребок - це звичайний шкребок, тільки з довгою висувною ручкою (до 0.5 м). Якщо у вас великий автомобіль, це дуже зручно, але на маленьких поверхнях використовувати телескопічний шкребок недоцільно і досить важко.

Деякі автомобілісти вважають, що щітка зовсім не потрібна, адже є зимові двірники. Але є 2 вагомих причини, щоб використовувати щітку! По-перше, двірники не здатні очистити периферичні зони, а по-друге, не дістають до даху. А автомобіль з шапкою снігу на даху небезпечний як для самого водія, так і для інших учасників руху - рано чи пізно пласт снігу впаде, і цілком ймовірно, на ваше лобове скло. Щіткою ж можна швидко і без зусиль змести основну масу снігу з даху.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено