Вогнегасник в автомобіль – який вибрати?

26.06.2023
Відповідно до ПДД у кожному автомобілі, легковому чи вантажному, обов'язково має бути вогнегасник. Він стане у нагоді у разі загоряння авто внаслідок аварії чи несправності в системі авто (інколи авто може загорітися без видимих на те причин). В той же час не обов'язково використовувати вогнегасник виключно для цих цілей - ситуації можуть бути різні. Можливо вогнегасник знадобиться Вам для нейтралізації пожежі у приватному будинку чи під час відпочинку на природі, або ж він допоможе Вам врятувати чиєсь життя на дорозі. Так чи інакше він має бути в авто. По-перше - це безпека, по-друге - це вимога законодавства, по-третє - це душевний спокій. Знати, що у вас є інструмент для боротьби з вогнем, все одно, що мати в багажнику запасне колесо, аптечку або швейцарський армійський ніж: якщо станеться щось незвичайне, ви будете готові впоратися з цим. Однак, на ринку сьогодні є багато різних варіантів і відрізняються вони не лише обсягом. Саме тому ця стаття - для Вас.

Види вогнегасників


Вогнегасники бувають різних видів, їх класифікація здійснюється відповідно до типу речовин, які можуть бути використані для гасіння вогню. Мова йде про воду, вуглекислий газ, піну та порошок. Автомобілісти зазвичай купують порошкові, пінні і вуглекислотні вогнегасники.

  • Вогнегасники порошкового типу

  • Такий вид є найбільш популярним серед споживачів. Для гасіння вогню в таких вогнегасниках використовується спеціальний порошок, який перебуває під тиском азоту чи вуглекислого газу. В таких вогнегасниках контроль тиску покладається на спеціальний датчик на якому відображається стан вогнегасника. Вогнегасник порошкового типу максимально простий у використанні - аби активувати його необхідно просто натиснути на важіль і порошок під тиском почне викидатися на місце загоряння. В процесі його використання порошок перекриває доступ вогню до кисню і таким чином зупиняє загоряння. Такі вогнегасники дуже добре зарекомендували себе на практиці у разі загоряння двигуна чи салону транспортного засобу. Однак, вони не позбавлені недоліків - після використання, очистити предмети від порошку вкрай важко.

  • Вогнегасники повітряно-пінного типу

  • Такі вогнегасники являють собою балон компактних розмірів, наповнений піною. Натискання на важіль призводить до видавлення піни, яка покликана загасити загоряння, з балона. Якщо оцінювати вогнегасник з точки зору його ефективності, то він не дуже ефективний, переважно через те, що зазвичай власники авто купують балон об'ємом до 1 л - цього для гасіння пожежі вкрай мало. З іншого боку, наявність такого вогнегасника в салоні запобіжить невеликому загорянню.

  • Вуглекислотний автомобільний вогнегасник

  • Такі вогнегасники “функціонують” за рахунок вуглекислого газу СО2. Перевагою його дії є те, що вуглекислий газ впливає на вогнище спалаху з дуже низькою температурою. За станом цього вогнегаснику потрібно постійно слідкувати, оскільки вуглекислий газ з плином часу випаровується і вогнегасник стає неефективним. Його перевагою перед порошковим є те, що після пожежі займисті поверхні не постраждають. Під час використання вогнегасника треба бути вкрай обреженими, оскільки при попаданні на шкіру виникає обмороження. У разі якщо концентрація перевищить показник в 10% в повітрі, то це може спровокувати параліч легенів і, як результат, серйозні проблеми зі здоров'ям.

    Який вогнегасник вибрати?


    Який тип вогнегасника краще обрати кожен вирішує сам для себе. Кожен із доступних до замовлення варіантів має свої певні нюанси. Найбільш популярним є вогнегасник порошковий - він доволі ефективний і оптимальним для авто є балон обсягом 2 кг. Далі йдуть вуглекислотні вогнегасники. І на останньому місці - пінні вогнегасники, оскільки вони можуть стати причиною замикання в проводці (однак вони допоможуть впоратись з невеликим спалахом в салоні авто). Необхідна кількість вогнегасників та їх обсяг варто підбирати від розміру транспортного засобу.

    А купувати вогнегасники варто лише в перевірених місцях, а саме - у нашому інтернет-магазині “Авторадості”. На онлайн-полицях магазину є:
  • Вогнегасник 1кг порошковий ОП-1
  • Вогнегасник 2кг порошковий ОП-2
  • Вогнегасник 1,4 кг вуглекислотний ОУ-2
  • Вогнегасник 6кг порошковий ОП-6
  • Вогнегасник ВВПА-400-М водопінний, аерозольний 400 мл (Pyrocool)
  • Вогнегасник углекислотний ABRO, 400 мл тощо.

  • Якщо раптом у Вас виникнуть питання звертайтесь до наших менеджерів - вони проконсультують з усіх питань і допоможуть обрати найбільш підходящий варіант для Вашого авто. У нашому магазині всі позиції доступні за кращими цінами на ринку. Всі позиції доступні до замовлення з доставленням у всі регіони нашої країни. Тому якщо Ви знаходитесь не в Києві, а в Одесі, Запоріжжі, Львові чи іншому місті, то для Вас також є доступними всі позиції з каталогу.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено