Види та відмінності шампунів для миття кузову

15.06.2023
Кожен власник авто розуміє наскільки важливо, аби воно було доглянутим та чистим. По-перше, це одразу демонструє його любов до чистоти та охайності, а по-друге, забезпечує більш тривале збереження цінності транспортного засобу й сприяє більш комфортному пересуванню ним (регулярне миття автомобіля виходять далеко за межі косметичної привабливості). Розглянемо переваги регулярної мийки авто більш детально:

  • мийка допомагає зберегти цінність авто. Якщо ви плануєте продати або обміняти свій автомобіль у майбутньому, варто подумати заздалегідь - авто у гарному стані можна продати за більш вигідною ціною;
  • регулярне миття забезпечує безпеку під час пересування. Вікна, дзеркала, фари та шини є одними з найважливіших частин будь-якого автомобіля, тому що від них залежить ваша безпека. Регулярне миття автомобіля допоможе вам ясно бачити у вікнах та дзеркалах. Також регулярні миття сприяють чистоті фар, що призводить до максимального освітлення - обов'язкова умова водіння вночі або в негоду. Все це допомагає забезпечити безпечнішу поїздку, коли ви перебуваєте в дорозі;
  • миття допомагає подовжити термін служби вашого автомобіля. На довговічність автомобіля можуть впливати різні фактори, однак багато залежить від того, як власник обслуговує автомобіль. Пил та комахи також можуть бути великою проблемою в деяких частинах країни - вони можуть завдати шкоди автомобілю, якщо їх часто не змивати (ці маленькі часточки візьмуть на себе роль абразиву). Фарба триматиметься довше і виглядатиме краще, якщо її регулярно очищати і захищати шляхом використання спеціальних засобів по типу воску.

  • Звичайно, що мийка транспортного засобу - це далеко не все, що необхідно для того, щоб авто було чистим та мало презентабельний вигляд. Однак, саме з неї все починається. В цій статті розглянемо необхідність використання саме спеціальних автомобільних шампунів та їх види. З метою економії часу та фінансів багато водіїв проводять процес миття самостійно й тому розібратися у різновидах цих засобів точно не буде зайвим.

    Автошампунь є спеціальним зручним засобом, який використовується для миття кузова транспортного засобу. Він дає можливість швидко і безпечно усунути дорожні забруднення, які накопичуються на поверхні в процесі експлуатації. До таких забруднень вiдносяться бруд, пил, сажа, масляні плями, клей дерев тощо. Крім миючих властивостей спеціальні засоби для миття авто забезпечують надійний захист лакофарбового шару від негативних впливів.

    Види автошампунів


    Всі шампуні, незалежно від того, які компоненти (додаткові) є в їх складі, поділяться на 2 види: автошампуні для ручної і безконтактної мийки, засоби, які підходять для використання їх з мінімийками і пеногенераторами.

    Шампуні для ручного миття наносяться за допомогою губок та ганчіро та мають нейтральний рН, саме тому вони не шкодять шкірі рук в процесі їх використання. На відміну від шампунів для безконтактної мийки, такі засоби не утворюють багато піни й тому немає необхідності шукати спеціальне обладнання для їх змивання. Як правило, такі шампуні є концентрованими і тому для миття авто засобу знадобиться зовсім небагато.

    Шампуні для безконтактної мийки у своєму складі містять хімічно агресивні компоненти. Звдяки такому складу засоби ефективно видаляють бруд за лічені хвилини. Такі шампуні можна наносити тільки за допомогою апарату високого тиску.

    Автошампуні-кондиціонери користуються найбільшим попитом. Така популярність обумовлена тим, що у їх складі містяться спеціальні поверхнево-активні речовини, які ефективно борються з різними видами забруднень, а ще вони мають здатність утворювати стійку і густу піну, яка не допускає контакту абразивних частинок пилу та бруду з фарбою, нівелюючи ризик утворення подряпин на поверхні. Такі засоби легко змиваються проточною водою і не залишають ніяких слідів на поверхні, завдяки цьому вони можуть використовуватися не тільки для лакофарбового шару кузова, але й для миття вікон, елементів із гуми та пластмаси.

    Автошампуні, які містять віск. Такі засоби не тільки надають авто більш презентабельного вигляду (ефект полірування додає лоску будь-якому авто), а й захищають кузов від зовнішніх негативних факторів, в тому числі абразивів, води і ультрафіолетового випромінювання на лакофарбове покриття (це забезпечуються за рахунок тонкої плівки, яка утворюється на поверхні кузову після миття). Використання таких засобів дозволяє запобігати вигорянню фарби і утворенню іржі та допомагає тримати авто в чистоті тривалий період часу. Такий тип шампунів можна використовувати для миття авто з різними типами лакофарбового покриття, але особливо рекомендований він для металіків, завдяки здатності підтримувати блиск.

    Якщо на Вашому авто є відколи, або подряпини, то краще придбати шампунь, який має спеціальний антикорозійний ефект. Такий засіб стане перешкодою для поширення корозії.

    Окремим типом шампунів є так звана «мийка без води». До цієї групи відносяться спеціальні автомобільні шампуні у формі спрею, які дозволяють очищувати поверхню від забруднень (підходять вони тільки для несильно забруднених автомобілів). Аби оцінити їх “роботу” не треба використовувати якесь спеціальне обладнання, або чимось розводити їх - необхідно лише нанести засіб та протерти кузов сухою серветкою з мікрофібри. Такі засоби не допускають появи подряпин на поверхні. Використовувати його можна хоч щодня.

    У нашому інтернет-магазині Ви можете замовити автомобільні шампуні різного типу від Atas, Dannev, DoctorWax,Gyeon, Koch Chemie, Master's Line, Nowax , SAPFIRE та інших виробників. Через онлайн-каталог можна замовити наступні позиції:
  • Автошампунь для безконтактної мийки Karcher 5 л.;
  • Засіб для видалення слідів комах Shell Insect Remover 0,5 л.;
  • Пінний очисник двигуна 650 мл. (Runway);
  • Автошампунь-концентрат Koch Chemie As Autoshampoo 1 л (13001);
  • Автошампунь для ручного миття AXXIS Сookie 5 кг;
  • Активна піна суперконцентрат Nowax Zimer+ Active Foam, 1 л;
  • Очисник водного каменю Soft99 Refresh cleaner for coated cars, 180 мл;
  • Активна піна суперконцентрат Nowax Zimer Active Foam, 20кг;
  • Шампунь з воском DoctorWax (концентрат) 600 мл. тощо.

  • Будь-яку позицію можна замовити з доставкою в Одесу, Київ, Львів, Вінницю та інші міста України. У нас Ви неодмінно знайдете найбільш оптимальний для себе варіант за доступною ціною.При цьому варто зазначити, що доставка може здійснюватись Новою поштою на відділення, Новою поштою на адресу клієнта, також є самовивіз. Також у нашому магазині є інші аксесуари, які можуть стати у нагоді під час прибирання в авто. Серед них: Набір для миття автомобіля Koto Deluxe CLN-167, Набір для миття автомобіля Momo ACK004, Рукавиця для миття та полірування кузова Turtle Wax, Губка для миття авто PROSWISSCAR SP-01, Рукавиця-мочалка для дисків Soft99 Wheel Mitt Soft, Рукавичка мікрофіброва синельної для видалення слідів комах Turtle Wax X163 тощо. Цінова політика на нашому сайті також приємно порадує будь-якого замовника, а асортимент продукції - задовольнить інтереси та побажання найприскіпливішого покупця.

    Наш магазин робить все для того, аби створити максимально комфортні умови для онлайн-шоппінгу й намагається максимально охопити всі сфери продукції для авто - у нас є все, що може знадобитися для комфортної експлуатації транспортного засобу, а також ремонту транспортних засобів різних марок та моделей. Сьогодні Ви можете замовити у нас також дитячі автокрісла, герметики, оливи, різноманітні дефлектори, килимки в салон автомобіля, автомобільні бокси для перевезення спортивного інвентарю та речей під час подорожей, різні перетворювачі напруги та багато іншого.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено