Чим корисні окуляри водія?

20.06.2012

Сьогодні ми розповімо, як же правильно вибирати окуляри для водіння. Добре підібрані водійські окуляри дуже виручають на дорозі. Багато водіїв вже переконалися в цьому на власному досвіді, і тепер рекомендують їх друзям і знайомим.

на жаль, універсальні окуляри на всі випадки життя ще не придумані, тому в ідеалі потрібно мати 2 пари, наприклад для нічної їзди та сонячної погоди. Звернемо увагу на деякі особливості конструкції очок, важливі в експлуатації.

Перш за все придивіться до оправи. Зрозуміло, Вам повинно бути зручно - ніяких неприємних відчуттів, дискомфорту або подразнення шкіри. Лінзи повинні надійно триматися, щоб не було ризику випадання з оправи. Ну і звичайно, важливо, коли окуляри не сповзають з носа, адже відволікатися на них під час руху не варто. Також оправа не повинна заважати огляду, тому в ідеалі ободок і завушини повинні бути вузькими, не ширше 6 мм, і кріпитися на верхній або ж на нижній частині оправи, а не посередині, як зазвичай.

Якщо Ви - власник кабріолета, придивіться до спортивних варіантів. Їх оправа виготовляється з високоміцних матеріалів, вони добре сидять і забезпечують широкий огляд. Крім цього, такі окуляри є надійним захистом очей від попадання дрібних частинок.

Підбирайте окуляри з пластиковими лінзами, а не скляними. Ця вимога безпеки в першу чергу. Крім того, вони легше і не так запотівають. Хороші пластикові лінзи мають захисне покриття, що не дозволяє з'являтися подряпин.

І головне - вибір кольору. Не купуйте окуляри з червоними, жовтими, синіми та помаранчевими лінзами для їзди в сонячну погоду. Адже вони дуже спотворюють кольору, а для водія чітко бачити природний колір дуже важливо.

Краще вибрати скла коричневого, сірого і зеленого кольору, які передають кольору адекватно. Звичайно, багато що залежить від якості оптики. Перевіряти її краще в приміщенні.


Google


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено