Про користь автомобільних боксів

18.06.2012

Автомобільні бокси дозволяють комфортно перевозити будь-які вантажі поза штатного багажника, не турбуючись за їх стан. Вони герметичні та надійно захищають вміст від зовнішніх впливів.

Найбільш універсальним способом перевезення спортінвентарю, туристичного спорядження та іншого вантажу, який не поміщається в багажне, є саме вантажні бокси. Бокси встановлюються на дах, монтуються на поперечки автомобільного багажника. Розрізняються вони в основному довжиною і корисним об'ємом; само собою, місткість - головна характеристика.


Бокси довжиною до 185 зазвичай використовують для транспортування туристичного спорядження, а довші - для змішаних вантажів. Ширина боксу теж має велике значення.

Вантажопідйомність автомобільного боксу рідко перевищує 75 кг, частіше це 40-50 кг. Розраховуючи вага вантажу, пам'ятайте, що піддавати бокс екстремальними навантаженнями нерозумно. По-перше, якщо він і витримає, невідомо, чи витримають поперечки та дах. Адже на них лежить додаткове навантаження - вага самого боксу, від 10 до 25 кг. По-друге, з надмірно завантажених боксом сильно не розженешся, і потрібно дотримуватися максимальної обережності при русі.


Бокси відкриваються або з правого, або з двох сторін одразу, що дозволяє розподіляти вантаж рівномірніше. Також є моделі із заднім завантаженням. Кришка боксу найчастіше може фіксуватися у відкритому положенні. Багато моделей оснащені центральним замком.

Бокс встановлюється на поперечки швидко і легко за допомогою спеціальних систем фіксації. Зазвичай процес монтажу триває не більше декількох хвилин.


Напевно, найбільш універсальною і функціональною модифікацією автобокса є м'який бокс. На відміну від жорстких каркасних боксів, м'які здатні приймати форму вантажу, і за рахунок цього можна перевозити більш габаритні речі. Крім того, коли м'який бокс демонтується, його значно простіше зберігати.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено