Герметизуючі та ремонтні склади для КПП

11.05.2023
У цій статті ми розглянемо призначення та різновиди герметиків та ремонтних складів для КПП, які можуть знадобитися власнику авто у процесі експлуатації транспортного засобу. Асортименти продукції на ринку сьогодні просто величезний і розібратися в ньому часом досить складно навіть фахівцю. Тому про все та по порядку.

У яких випадках можуть знадобитися герметики?


Якщо Ви помітили, що з-під прокладок ущільнювачів на автоматичній КПП починає текти масло, то без герметика точно не обійтися. Він візьме на себе роль прокладки ущільнювача і допоможе відстрочити візит на СТО. Ця несправність трапляється досить часто і тому в превентивних заходах власникам авто рекомендується періодично оглядати машину на ямі чи підйомнику. Причинами протікання масла можуть бути деформація картера або поломка задньої кришки коробки. Тут варто відзначити, що герметик - це лише тимчасове усунення несправності і не панацея від усіх проблем.

Розбирання та складання коробки може знадобитися також у разі виникнення проблем з блоком управління, гідротрансформатором та гідроблоком. Будь-який ремонт потребує герметика. Йдеться про такі випадки: під рукою немає ущільнювальних прокладок або ж на оригінальні деталі немає грошей у конкретний момент, на одній із поверхонь, що з'єднуються, є деформації, між деталями утворилася щілина і необхідно закласти її. Для АКПП та для механічної КПП використовуються різні за складом мастила та присадки. Саме тому при покупці хімії слід обов'язково врахувати тип трансмісії. Якщо неправильно вибрати герметик, то він не працюватиме і гроші будуть викинуті по суті на вітер.

Види герметиків


Для усунення несправностей у роботі АКПП може використовуватися безліч різних герметиків. Розрізняються між собою ремонтні та герметизуючі речовини основою, присадками, які використовуються у складі засобу, граничною температурою, при якій вони не втрачають свої властивості, часом застигання (наприклад, анаеробні герметики на відміну від силіконових аналогів підійдуть новачкам) тощо.

Залежно від складу кошти поділяються на:

  • анаеробні. Такі герметики є засобами нового покоління - вони застигають за відсутності кисню. Щоб скріпити деталі між собою, необхідно після нанесення герметика просто щільно притиснути деталі один до одного. Такі засоби ідеально підходять для роботи тим людям, які не мають за плечима досвіду виконання аналогічних процедур - роботи можна проводити не поспішаючи, правда, занадто затягувати процес теж не варто - волога або пил можуть осісти на поверхні хімічного складу і його експлуатаційні характеристики будуть знижені. Перевагами герметиків такого типу є: стійкість до хімічних впливів, стійкість до вібрацій та пульсацій під час експлуатації авто, надійність з'єднання. Недоліками герметиків такого типу є те, що вони дозволяють накладати шар лише в 0,5 мм (для більших щілин та роз'ємів доведеться придбати герметики іншого типу, оскільки належний рівень схоплювання не буде забезпечений);
  • силіконові. Така хімія найбільш популярна при складанні автоматичної КПП, так як вона відрізняється демократичною вартістю і простотою у використанні. Вони максимально зручні - спочатку їхня консистенція рідка, але не зовсім, тому склад не розтікається при нанесенні, а після попадання на поверхню він швидко застигає (в середньому для полімеризації треба 10-15 хвилин). Варто відзначити, що використовуючи герметики для фіксації великих деталей треба діяти максимально швидко, оскільки є ризик застигання герметика ще до фіксації деталі - якщо не розрахувати час правильно, то доведеться або прибирати шов, або повторно робити всі маніпуляції. Перевагами силіконових герметиків є еластичність, пластичність, висока міцність, хороша термостійкість (деякі герметики здатні витримувати температуру до +300 градусів), хороша зчіпка як із пластиком, так і з металом, несприйнятливість до перепадів температури тощо. Склади можуть використовуватися для усунення зазорів завтовшки 5-6 мм. Єдиним недоліком такого типу герметиків є необхідність ретельної підготовки поверхні перед їх нанесенням;
  • синтетичні та керамічні склади. Їх основою є штучні смоли. Перевагами складів є висока еластичність, хороша переносимість вологості, стійкість до УФ-випромінювань. Керамічні герметики аналогічні за складом, однак у складі містяться керамічні складові.

  • На що звернути увагу під час вибору герметика?


  • Насамперед необхідно визначити для якого типу КПП потрібний герметик.
  • Репутація виробника У нашому магазині є склади від DONE DEAL, Fusion, Hi-Gear, K2, Koito, LAVR, LIQUI MOLY, Mannol, Meguin, Motip, Muller, Nowax і т.д. У нас представлена лише оригінальна продукція;
  • Термостійкість. Найкраще віддати перевагу тим складам, які переносять температуру в діапазоні до +300 градусів.
  • Об `єм. Тут все залежить від того, яку несправність потрібно усунути. Зазвичай достатньо тюбика 70-80мол.
  • Упаковка. Зручні склади, які упаковані в тюбики з дозатором та подовженим носиком.

  • У нашому магазині Ви можете купити не тільки герметики для коробки передач, а й іншу хімію:
  • Герметик для ремонту системи охолодження 946 мл
  • Герметик для механічної коробки Mannol Getriebeoel Leak Stop, 0.175 л.
  • Герметик та тюнінг для АКПП (містить ER) 444 мл
  • Герметик блоку циліндрів ABRO, 240 мл
  • Рідкий герметик радіатора Winso Radiator Leak Stop 325 мл
  • Герметик системи охолодження COOLING SYSTEM STOP LEAK 300мл (Runway)
  • Склад для ремонту радіаторів та системи охолодження 325 мл
  • Герметик вихлопної системи Auspuff-Reparatur-Paste 0.2л.
  • Герметик гідропідсилювача керма Nowax Power Steering Leak Stop, 300мл і не тільки.

  • Оформити замовлення на герметизуючі та ремонтні склади можна за телефоном або через сайт компанії. Будь-яку позицію із сайту можна замовити з доставкою до Одеси, Львова, Києва, Хмельницького та інших міст України. При цьому варто зазначити, що доставка може здійснюватись Новою поштою на відділення, Новою поштою на адресу клієнта, також є самовивіз. Цінова політика на нашому сайті також приємно порадує будь-кого.

    Ми робимо все, щоб охопити всі сфери продукції для авто та задовольнити потреби різних категорій клієнтів, тому сьогодні в нашому магазині є все, що може знадобитися для комфортної експлуатації машина, а також ремонту транспортних засобів різних марок та моделей. Ми постійно працюємо над розширенням свого асортименту. Сьогодні Ви можете замовити у нас також дитячі автокрісла, герметики, олії, різні дефлектори, килимки в салон автомобіля, автомобільні бокси для перевезення спортивного інвентарю та речей під час подорожей, передні фари, перетворювачі напруги та багато іншого.

    Як правильно наносити герметик?


  • Насамперед необхідно підготувати поверхню. Усі частини, які потрібно з'єднати одна з одною, треба очистити від забруднень, оливи.
  • Далі необхідно знежирити поверхню. Ця маніпуляція здійснюється за допомогою спирту або ацетону. Після цього поверхню треба протерти чистою сухою ганчіркою.
  • Далі треба уважно прочитати інструкцію та діяти в залежності від того, з яким герметиком Ви маєте справу (ширина шва має бути оптимальною і швидкість роботи, як писалося вище, також важлива).
  • Після проведення операції – очікуємо на результат. Термін сушіння у кожному випадку визначається індивідуально. Його можна підглянути на інструкції до кожного засобу, проте слід розуміти, що термін вказується зазвичай приблизно – все залежить від умов проведення робіт, товщини шару, матеріалів, що склеюються між собою тощо.


  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено